Hadderahh
ECOcentric
Moderator
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #15 -: Октомври 30, 2008, 11:03:42 » |
|
Силиконова подложка?
Ох, сега пък силиконова подложка ... От къде такова чудо? Знам си аз, че с еко работите винаги е трудно 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
богата
|
 |
« Отговор #16 -: Октомври 30, 2008, 11:09:31 » |
|
Когато ровех в сайтовете за органик/био продукти, постоянно изникваха някакви не-токсични подложки, без ПВЦ. И много ме дразнеха, защото исках информация за килими, а те ми пробутваха това... Не запомних от какъв материал са.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Zvezdi4ka
Бард

Неактивен
Публикации: 74
Believe in something Better!
|
 |
« Отговор #17 -: Януари 11, 2009, 08:30:33 » |
|
Богата,килимчето си го бива.А случайно да си поръчвала от тези олекотените одеала.Хванаха ми окото,но искам да разбера дали наистина струват.Между другото нещо не е вред със сайта им.Опитвах се многократно пак да влезна да ги поразгледам,но уви...
|
|
|
|
|
Активен
|
Breath,Believe,Receive-It's all Happening!
|
|
|
|
богата
|
 |
« Отговор #18 -: Януари 12, 2009, 01:12:34 » |
|
И на мен не ми се отваря сайта, но "олекотено" одеало в БГ се подразбира 100% полиестер... бляк! Ако те имат олекотени, може би са с по- бухнала нишка вълна, по-непресукана... че имат и едни тежки одеала, дето от едно време ги правеха... плътни , можеш да спиш в неотоплявана хижа през зимата с тях...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Zvezdi4ka
Бард

Неактивен
|
 |
« Отговор #19 -: Януари 16, 2009, 07:16:47 » |
|
Защо ми се върти в глвата,че единия вид олекотени бяха вълнени  ,може и да съм в грешка.Знам,че темата е за килимчето,но исках да питам какви завивки ползваш за децата?Може и отделна тема да пуснеш,ако искаш. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
Moderator
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #20 -: Януари 16, 2009, 11:02:48 » |
|
Едните със сигурност бяха вълнени, другите пан или нещо такова.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
Moderator
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #21 -: Януари 19, 2009, 10:57:36 » |
|
Любимият ми килим е тип черга, от неизбелена и небоядисана българска вълна.
Кажи сега отзиви за килима като мина известно време - как се почиства, събира ли прах, прави ли вълма...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
Moderator
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #22 -: Февруари 11, 2009, 03:45:51 » |
|
Защо ми се върти в глвата,че единия вид олекотени бяха вълнени  ,може и да съм в грешка.Знам,че темата е за килимчето,но исках да питам какви завивки ползваш за децата?Може и отделна тема да пуснеш,ако искаш.  Звезди4ка, днес звънях в Род. тъкан (най-сетне сайтът им работи и видях телефоните) да питам за олекотените одеала "Ивана". Вълнени са, не се избелвали и обработвали химически, и може да се поръчат небоядисани. Цветът бил сиво и бяло. Май за това става въпрос:  Мислите ли, че не е боядисано??
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
богата
|
 |
« Отговор #23 -: Февруари 11, 2009, 04:08:15 » |
|
Кажи сега отзиви за килима като мина известно време - как се почиства, събира ли прах, прави ли вълма...
С по-малките правя мускули, тупам ги сама. Прах май не събират, то нали изкуствените "събират"(?). Проблемът ми е големият килим - надявах се да го тупаме заедно с мъжа ми, но ...чистя го с прахосмукачка, в отсъствието на деца и после проветрявам 2 часа. Това правя, защото прочетох какво се случва при "чистене" с обикновена прахосмукачка. Вълма - съвсем малко, не се налага да ги чистя. Много добре топлоизолират - приятно е да стъпвам боса по тях. Доволна съм от всичко
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
Moderator
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #24 -: Февруари 11, 2009, 04:34:04 » |
|
А тежко ли седят на пода или се разместват. Много мразя по-леките пътеки като непрекъснато се изкривяват.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Zvezdi4ka
Бард

Неактивен
|
 |
« Отговор #25 -: Февруари 11, 2009, 10:27:12 » |
|
Hadderahh,благодаря ти за проучването 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
LOVE & JOY
Модератор
Приор

Неактивен
Публикации: 554
ще наредя пасианса
|
 |
« Отговор #26 -: Февруари 18, 2009, 01:07:06 » |
|
Звезди4ка, днес звънях в Род. тъкан (най-сетне сайтът им работи и видях телефоните) да питам за олекотените одеала "Ивана". Вълнени са, не се избелвали и обработвали химически, и може да се поръчат небоядисани. Цветът бил сиво и бяло. Май за това става въпрос:  Мислите ли, че не е боядисано?? Хехе, стои съмнително сиво, за да не е боядисано.  Такава сива овца не съм виждала.  Но нали са ти казали, че "може да се поръчат небоядисани", а не , че "не са боядисани"? 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
OMega
Центрирана
hidden
Старши Друид

Неактивен
Публикации: 302
|
 |
« Отговор #27 -: Май 22, 2009, 05:09:52 » |
|
На мен това сиво ми синee.Да не е боядисано с натурална боя от индигово растение(Indigofera tinctoria/Indigofera argentea)? Примерно тази възглавни4ка е боядисана така.Май си прили4ат цветовете.  
|
|
|
|
|
Активен
|
"Вземи най-хубавото от изтичащото време, живей в настоящия миг и най-ясно от всички ще прозреш мъдростта. Ако погледът ти е замъглен от света на миналото и от света на бъдещето, вече не живееш във вечността, а в ограничения свят. Затова бъди тук и сега."
|
|
|
|