novosemeistvo.bg
Май 20, 2012, 07:29:36 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Покълнали семена - пълни с живот  (Прочетена 8880 пъти)
0 Членове и 5 Гости преглежда(т) тази тема.
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1164

Алхимик

« Отговор #30 -: Ноември 29, 2009, 01:32:32 »

И не всички семена стават за консумиране.Някои са токсични точно след покьлване.Затова опити се правят само с предварително знание.

Бобови семена не харесвам,има нещо в миризмата им,което ме отбльсква.Отдавам го на инстинкт.

Крис, информацията която имам от доста години е, че при покълването на бобовите растения се образуват нитрити - азотни съединения, които са вредни.
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 844

« Отговор #31 -: Ноември 29, 2009, 03:57:59 »

Предполагам,че говориш за този буркан:

Иначе ако машината е на 3 етажа,могат да се кълнат различни семена,а може и да не се зареждат трите етажа.Мoя братовчедка пък си прави кълнове в обикновено гювече и също стават.Аkо кълновете са повечко могат да се направят на сок в сокоизтисквачка.

Същия този буркан можеш да си го направиш от най-обикновен буркан. Отгоре да сложиш едно парче тензух или тънък чорапогашник и да стегнеш с ластик. Ако ти трябват 2-3 вида, просто слагаш 2-3 буркана. Аз лично не виждам никакъв смисъл да се купува излишно съд за кълнове за домашна употреба, който е и пластмасов на всичкото отгоре.
Активен
OMega
Центрирана
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 302

« Отговор #32 -: Ноември 29, 2009, 06:52:39 »

А пластмасата е специална,не е от китайската миризлива.Иначе си права за останалото.
Активен

"Вземи най-хубавото от изтичащото време, живей в настоящия миг и най-ясно от всички ще прозреш мъдростта. Ако погледът ти е замъглен от света на миналото и от света на бъдещето, вече не живееш във вечността, а в ограничения свят. Затова бъди тук и сега."
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 844

« Отговор #33 -: Ноември 29, 2009, 07:17:40 »

А пластмасата е специална,не е от китайската миризлива.Иначе си права за останалото.

Оми, не говорих конкретно за този, който си показала, а по принцип. И да не е китайска, все си е пластмаса. Стъкълцето си е незаменимо  tongue
Активен
OMega
Центрирана
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 302

« Отговор #34 -: Ноември 29, 2009, 07:30:32 »

А,аз пък говорих за пласмасата на апаратa,на този буркан не зная.Както и да е.Разбрахме се.
Иначе и глината си мисля,че е даже по-добра от стъклото.
Активен

"Вземи най-хубавото от изтичащото време, живей в настоящия миг и най-ясно от всички ще прозреш мъдростта. Ако погледът ти е замъглен от света на миналото и от света на бъдещето, вече не живееш във вечността, а в ограничения свят. Затова бъди тук и сега."
Ярка птица
...
Друид
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 159

« Отговор #35 -: Ноември 29, 2009, 07:49:18 »

Пластмасовият ми уред на три етажа е много удобен, но взе да се оцветява с времето и
не мога да го почистя добре с оцета. Дъното е оребрено, за да се задържа малко вода и да
се подредят семенцата. Иначе, за някои семена, просто ми е по-удобен. А буркани ползвам
най-обикновени, с тензух и ластиче отгоре, обърнати върху капачката им и така са леко
наклонени. Ако знаех за глинените, преди да купя пластмасовия, щях такъв да взема, но
сега си свикнах с бурканчетата. Когато пораснат достатъчно за ядене, а се окажат повече,
просто ги затварям с капачката и ги съхранявам в хладилника 2-3 дни. Преди ядене пак плакна.
Жал ми е да хвърлям. whistling
Активен
Christian
1
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 473

« Отговор #36 -: Ноември 30, 2009, 02:23:45 »

Дйип,благодаря.Прав си и аз го четох някьде.Обаче и нещо друго се развивало,което не помня.

Как не сьм се сетил за обикновен буркан с марля отгоре...
Да,Омега,този буркан имах пред вид.
Активен

ПравЙ непоискано добро.
newage
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 28

« Отговор #37 -: Март 20, 2010, 12:58:45 »

Проблемът с покълване в буркани, тавички, марля и др. е че СЕМЕНАТА НЕ ПОЛУЧАВАТ ДОСТАТЪЧНО КИСЛОРОД. Без нужното проветряване се завъждат невидими гъбички, бактерии, които никак не са полезни. Освен това при покълването семената отделят отпадъчни вещества и трябва да бъдат промивани поне 4 пъти дневно. За всичкото това нещо се грижи българската машина за покълване.
Активен
Страници: 1 2 [3]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: