novosemeistvo.bg
Май 20, 2012, 07:35:16 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 15   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси онлайн към класически хомеопат  (Прочетена 41388 пъти)
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
zdravka
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 231

« Отговор #135 -: Септември 25, 2009, 04:20:08 »

Сърдечно ви благодаря д-р Стойчев! Преди един час излезе резултата на човекът, който ми е най-близък на този свят и още не мога да повярвам, че смъртната присъда е отменена!

Имаше съмнение за меланома и втора биопсия. Резултатът е кератопапилом.
Преживях голям ужас и искам да ви кажа, че вашият отговор много ми помогна, защото ми даваше надежда, че има средства и начини въпреки общоприетото мнение, че меланомата е почти 100% смъртоноста.

Отново ви благодаря за това!

Активен

per aspera ad astra
Румен
Moderator
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 195

Или си част от решението, или си част от проблема.

« Отговор #136 -: Септември 25, 2009, 06:09:48 »

Изключително съм щастлив да чуя тази великолепна новина, Здравка!!! Благодаря Ви!
Прегръщам ви и двамата (ако ми позволите тази волност)!

Защо Ви благодаря?
Защото един мой приятел току що получи чудесна новина и побърза да я сподели с мен. За да сподели радостта си. За да усетя и аз радостта.

Ето откъде идва радостта. От "нищото". Следователно, радостта може да ни сполети отвсякъде, във всеки момент. Ето, това е прекрасното на живота.
Отпразнувайте го с пълни сърца. Аз също ще го отпразнувам!

P.S. Не мога да се въздържа да не отбележа - това е поредният урок, че когато чуем някаква лоша новина от лекар, първата ни реакция винаги трябва да бъде недоверие...
Активен
zdravka
Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #137 -: Септември 25, 2009, 07:06:52 »

Точно така! И аз напоследък се удивлявам как от "нищото" се пораждат неща..имащи винаги за цел на нещо да ни научат!

Стига, разбира се да искаме да се учим. И да сме благодарни за уроците.
Активен

per aspera ad astra
dnnikolova
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2

« Отговор #138 -: Септември 26, 2009, 11:54:45 »

Здравейте, д-р Стойчев! Случайно попаднах на този форум, и ми е изключително приятно да ви "срещна" тук! Бих искала да ви попитам доколко е важно 14 дни след приема на хомеопатичното лекарство, назначено при конституционалното лечение, да не се приемат други хомеопатични лекарства? Има ли хомеопатични лекарства, чието приемане в този период, не би повлияло на действието на лекарството от конституционалното лечение? И още един въпрос, който може би е също толкова глупав, както и предходните /че дори и повече/, но ще попитам  smile - по-малка ли е вероятността човек да се разболее пред 14-дневния период след приема? Предварително ви благодаря! Желая ви успех!
Активен
Christian
1
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 473

« Отговор #139 -: Септември 28, 2009, 09:22:55 »

Извинете,че се намесвам в темата само с това
Цитат
това е поредният урок, че когато чуем някаква лоша новина от лекар, първата ни реакция винаги трябва да бъде недоверие...
Така наречените ятрогенни (от самите лекари) причинени вторични заболявания идват точно от такива лоши новини,казани по най арогантен и нечовешки начин,хвьрлайки ни в пьлна безнадеждност и мька.
И аз подкрепям с две рьце,че недоверие и скептицизьм кьм лекаря е най здравословното за един пациент. hb
Активен

ПравЙ непоискано добро.
Miraj
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 5

« Отговор #140 -: Октомври 01, 2009, 02:38:55 »

здравейте, моят проблем е следният. вече три посещения имам при един и същ виден класически хомеопат в гр.варна.при всяко посещение ми сменя лекарството с убеждението, че това вече ще подейства според програмата, която използва и данните за мен, които съм дала в първичното интервю. всеки път взема една солидна такса за преглед, въпреки че не ми е първо посещение при него и сега пак нещата се повтарят.
какво да правя. имам проблем с кандида в тялото и червата, която е може да бъде излекувана очевидно с алопатия, защото изгълтах всякакви хапчета и вагинални мазила и т.н и няма резултат. колкото и да не е фатален проблема ми, е доста неприиятен и изпадам в депресии.
лекарствата бяха: 1. игнация, 2. ликоподиум и 3. сепия.
все още вярвам в хомеопатията, какво да правя?
Активен
Румен
Moderator
Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #141 -: Октомври 01, 2009, 06:06:48 »

Здравейте,

Честно - единственото, което виждам като проблем е, че сте започнали хомеопатично лечение 'неподготвена'.
Не приемайте това като упрек - по принцип не сте длъжна да сте подготвена, но ако сте, най-печеливша ще бъдете Вие самата. Под 'подготвеност' имам предвид известно (не високо) ниво на информираност за естеството на хомеопатичното лечение. Би било отлично, ако понятията Ви за здраве и болест не се покриват 100% с това, което насажда у хората конвенционалната медицина.

Пациентите с кандидоза са 'трудни' пациенти, защото организмът им има МНООООГО работа за вършене. За целта му е необходимо доста време и много внимателно водене на оздравителния процес от хомеопата.
Разбира се, че кандидозата не може да бъде излекувана с алопатия - алопатията е 'майка' на кандидозата и се отнася с нея като със свидно чедо - помага й да укрепва все повече и повече. За сметка на пациента, естествено.

Прави ми впечатление, че хомеопатът Ви следва определена схема в предписанията си - всяко следващо е по-дълбоко действащо. Всеки хомеопат се стреми да следва някаква стратегия в лечението на пациенти с хронични проблеми и доколкото е възможно да се ориентирам от лекарствата (разбира се, важно е и в какви потенции и приеми са давани лекарствата), стратегията на Вашия хомеопат изглежда доста надеждна.

Това, че имате въпроси, свързани с лечението Ви е достатъчно основание да ги обсъдите с хомеопата си. Иначе рискувате да прецените погрешно развитието на състоянието си (особено като се има предвид, че вероятността да преминете през лечебна криза изглежда сериозна, предвид предхождащите потискащи терапии) и да решите да прекратите лечението си, когато сте на прага на излекуването.

Цитат
все още вярвам в хомеопатията, какво да правя?

Помогнете на хомеопата си да Ви помогне! Открийте каква е Вашата роля в лечението Ви и участвайте активно в него. Не се дръжте като 'обект' на лечение, както е в алопатията, а като активен фактор. Тогава ще помогнете за ускоряването и съкращаването на лечението си, ще платите по-малко 'солидни такси' на хомеопата си и знаете ли - той ще бъде много доволен от това!

Желая успех и на Вас, и на хомеопата Ви!
Активен
Miraj
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #142 -: Октомври 02, 2009, 10:08:11 »

Здравейте,

много приятно останах изненадана от бързия и изчерпателен отговор. Ако знаех как още да се информирам бих го направилас удоволствие. Ако знаех как да помогна на организма си да се справя активно също ще го направя без колебание. Засега имам само, благодарение на вашия отговор вярата, че един ден ще преодолея тази кандидадоза. Защото в интерес на истината това заболяване влияе косвено и върху отношенията ми с партньора, постоянно му излизат ранички след секс без презерватив. Омръзна ми да слушам обвиненията, че му нося само неприятности. Оттам нататък чувството за вина, безизходица и депресия ме довършват. Постоянно чувство на вина, което ме изяжда.
Благодаря ви още веднъж и ще продължа лечението с вяра. Нямам друга алтернатива.
Активен
zdravka
Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #143 -: Октомври 02, 2009, 01:19:23 »

Извинявай, че се намесвам в темата, но помисли дали наистина си струва да си с този човек, който така ще реагира когато имаш проблем! Ще те обвинява, че му носиш САМО неприятности.
Дали пък гъбичките не са дошли именно за това - да те подсетят да се позамислиш над този въпрос.
Защото болестите идват за да оповестят за конфликт, значи конфликта трябва да се открие. А в случая той май си пролича какъв е.
Активен

per aspera ad astra
Румен
Moderator
Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #144 -: Октомври 05, 2009, 09:08:53 »

Марияна,

Няма спор, че това са много важни подробности,
които съм убеден, че сте споделили с хомеопата си.

Мисля, че допълнението на Здравка е уместно,
макар че аз - като хомеопат - не си позволявам
да насочвам хората в определена посока,
а по-скоро се стремя да виждам
в каква посока те самите се/ме насочват...
Активен
Румен
Moderator
Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #145 -: Октомври 05, 2009, 09:28:50 »

Уважаема dnnikolova,

Моля да ме извините, че не Ви отговорих толкова дълго време.

Цитат
доколко е важно 14 дни след приема на хомеопатичното лекарство, назначено при конституционалното лечение, да не се приемат други хомеопатични лекарства?

Изключително важно! Други хомеопатични лекарства не бива да се вземат -
ако не са назначени от хомеопата, направил конституционалното предписание -
не само през тези 14 дни, а и след това. (Между другото, какви са тези 14 дни?)

Цитат
Има ли хомеопатични лекарства, чието приемане в този период, не би повлияло на действието на лекарството от конституционалното лечение?

По принцип няма такива лекарства.
Всяко хомеопатично лекарство, прието през този период (а и след това) би повлияло
реакцията на пациента след конституционалното предписание.

Може би трябва да се направи една лека уговорка за Шуслеровите соли.
Според някои автори Шуслеровите соли могат да се приемат почти по всяко време.
На тях в известен смисъл се гледа като на хранителни добавки.

Цитат
по-малка ли е вероятността човек да се разболее пред 14-дневния период след приема?

Невъзможно е да се отговори на този въпрос. И знаете ли защо?
Защото е много трудно да се дефинира какво означава 'да се разболее'.
Като 'разболяване' някой може да приема появата на стари симптоми, да речем.
А това по-често се нарича 'хомеопатична или лечебна криза'.
'Разболяване' може да се нарече и появата на симптоми на остра болест,
което може да е директно свързано с ефекта на хомеопатичното лекарство
и да означава много добро или отлично развитие на случая.

Въпросите Ви в никакъв случай не са глупави, напротив.
С удоволствие бих коментирал и други подобни.

А някои отговори може да търсите и сами с помощта на велик хомеопат като Хърбърт Робъртс.
Аз съм публикувал целия текст на неговата книга-учебник "Фундаменталните закони и Изкуството да лекуваме с Хомеопатия"
на сайта на ХомеоХелп.
Активен
dnnikolova
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2

« Отговор #146 -: Октомври 05, 2009, 02:38:00 »

Много Ви благодаря за изчерпателния отговор, д-р Стойчев! Честно казано предполагах, какви ще са вашите отговори. Просто исках да бъда сигурна за себе си,  да нямам никакво съмнение. 
Под "разболяване" имах предвид остро заболяване, не лечебна криза. Благодаря Ви още веднъж! Желая Ви успех!
Активен
Miraj
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #147 -: Октомври 07, 2009, 03:37:08 »

Здравейте,

Бихте ли ми казали ако по погрешка или незнание хапна ментов бонбон, мия се с нормална паста за зъби а не хомеопатична и пия слабо кофеиново кафе, лечението ще бъде ли успешно или лекарството се антидиотира.
Активен
Румен
Moderator
Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #148 -: Октомври 08, 2009, 10:19:18 »

Здравейте, Miraj,

Според мен, в този случай вероятността лекарството да бъде антидорано е много голяма.

Но това зависи на първо място от чувствителността на организма към конкретните субстанции.

При пациенти с по-висока степен на чувствителност антидорането е по-лесно и обратно -
при пациенти с по-ниска степен на чувствителност може изобщо да не се получи антидотиране.

Въпреки че за степента на чувствителност има немалко ориентири, тя не може да бъде
предвидена със сигурност.
Ето защо лично аз препоръчвам да се спазват някои ограничения, за да пестя времето на пациентите си.
Активен
Бенджи
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 49

« Отговор #149 -: Октомври 09, 2009, 07:29:48 »

д-р Стойчев, дъщеря  ми /на 9г./ преди два дни си е разчоплила и махнала една бемка на лицето. Бемката беше кафява, релефна, имаше я от бебе. Раната се успокои, затваря се много добре.
Но, ходихме при джипито, тя ме уплаши, че е много опасно и ме прати на кожен. Там я разглеждаха с лупа известно време, казаха да я мажа с някво лек., и като се успокои още, т.е. след 5- 6 дни да отидем на кожен в онкодиспансера, за да я изследват...

Говорих по тел. и с хомеопатичката. Според нея, не трябва да се пипа, естествено, не трябва да я мажа с нищо, и ми каза, че е безсмислено да водя детенце в онкодиспансера...Според нея, не трябва да позволяваме да я горят или третират по някакъв начин,...Аз пак ще се чуя с хом., пък и сме на проследяване към 25 - ти...

Искам да попитам хомеопатията по принцип може ли да повлияе в този случай и дали ще бъде правилно да не предприемаме нищо? 
Активен

Тя на 10г.           Той на 7г.
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 15   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: