LOVE & JOY
Модератор
Приор

Неактивен
Публикации: 554
ще наредя пасианса
|
 |
« -: Октомври 23, 2008, 05:59:51 » |
|
Има една стара индийска история за бог Брама, който бил самотен. Не съществувало нищо друго освен Брама и той бил напълно отегчен. Брама решил да поиграе на една игра, но нямало с кого. Така той създал красивата богиня Мая просто да се позабавляват. След като я създал и Брама й обяснил целта на нейното съществуване, тя казала: “О’кей. Нека да изиграем най-красивата игра, но ти ще правиш това, което ти казвам.” Брама се съгласил и започнал да следва нейните инструкции – създал цялата вселена. Брама създал слънцето и звездите, луната и планетите. После създал живота на земята - животните, океаните, атмосферата, всичко. Мая казала: “Колко хубав е този илюзорен свят, който ти създаде. Сега искам да създадеш животно, което е толкова интелигентно и осъзнато, че да приветства твоето творение.” Накрая Брама създал човека и когато приключил, попитал Мая кога ще започне играта. “Веднага започваме”, казала тя. Взела Брама и го нарязала на хиляди мънички парченца. Поставила по парченце във всеки човек и казала: “Сега играта започва! Ще те накарам да забравиш кой си, а ти ще се опитваш да откриеш кой си.” Мая създала съня и днес все още Брама се опитва да си спомни кой е. Брама е тук вътре във вас, а Мая се опитва да ви спре да разберете кой сте. Когато се събудите от съня отново ставате Брама и провъзгласявате своята божественост. Тогава ако Брама във вас каже: “Добре. Аз съм буден, ами останалата част от мен?” Вие знаете трика на Мая и можете да споделите истината с други, които също ще се събудят. Двама души, които са трезви на партито, могат да се забавляват по-добре. Ако са трима трезви – още по-добре. Започнете със себе си. Тогава другите ще започнат да се променят, докато целият сън, цялото парти изтрезнее

|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Андреана
Старши Друид

Неактивен
Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат
|
 |
« Отговор #1 -: Септември 09, 2009, 08:12:07 » |
|
Това което прочетох, ме кара отново да се замисля, че Бог не е самотен а си има партньорка.То и в библията също е загатнато -26 стих,глава 1-ва"Рече Бог-да сътворим човек по НАШ образ и НАШЕ подобие"-на кого е рекъл,едва ли си е говорил сам?! местоимението наш, наше- едва ли е объркано от мой,мое.27-ми стих "И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божии образ ги сътвори, мъж и жена ги сътвори".
|
|
|
|
|
Активен
|
С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.
|
|
|
|
Deepinside
|
 |
« Отговор #2 -: Септември 13, 2009, 09:46:40 » |
|
Много зависи от превода и какво се има предвид, което може да касае дълбоки тайни - например в началото на Битие: "Берешит бара Елохим" - В началото създадоха Богове (ИМ е наставка за множествено число - срещах, че се има предвид същества от ангелски йерархии, а не директно Бог Отец
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
zdravka
|
 |
« Отговор #3 -: Септември 14, 2009, 08:32:41 » |
|
Бог (каквото и да е това) не може да има пол! Бог е по-скоро състояние, отколкото нещо определено, цялостност.
Аз мисля, че разделянето на хората на полове освен чисто биологическата задача има и цдруга цел. Всеизвестно е, че всеки пол носи в себе си и противоположния, който обаче е непроявен или неосъзнат.
Когато някой се влюби в противоположния пол, той един вид вижда отражението на своя вътрешен противоположен полюс.
И би могъл да обедини двата полюса вътре в себе си и тага да постигне цялостност.
Това може да стане обаче ако е склонен да възприема отношението мъж-жена като нещо повече от биологична задача или удоволствие.
|
|
|
|
|
Активен
|
per aspera ad astra
|
|
|
Андреана
Старши Друид

Неактивен
|
 |
« Отговор #4 -: Септември 18, 2009, 08:35:14 » |
|
Дълбоко вярвам, че Бог не е сам.Нямам предвид, че обича някоя жена както на земята ние се влюбваме и обичаме, може би даже не можем да си представим как обича Той. Но щом е по негов образ и негово подобие значи твърде много приличаме на него. Както децата приличат на нас, и те са по наш образ и наше подобие.От четери дни се опитвам да открия един текст от библията където много ясно се разбира, че говори жена много преди битието, преди да е сътворена земята и небето, говори на Бог като достойна партньорка. А щом ние имаме сродна душа, защо и Бог да си няма? Ако открия текста ще го напиша!
Изненадах се и на нещо друго докато четях. В библията ясно е споменато че Духът на истината ще ни бъде пратен на земята.До колкото съм чувала от разкази на хора Учителят е бил този дух на истината. Може би звуча наивно, но пък ми е приятно да вярвам, че е така.
|
|
|
|
« Последна редакция: Септември 18, 2009, 08:41:37 от Андреана »
|
Активен
|
С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.
|
|
|
Андреана
Старши Друид

Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: Септември 18, 2009, 10:36:04 » |
|
Евангелие от Иоана, глава 16:13 -Имам още много да говоря но сега немажете да го понесете. А кога дойде Оня,Духйт на истината, ще ви упъти за всяка истина, защото от СЕБЕ СИ няма да говори, а ще говори, каквото чуе, и ще ви възвести бъдещето. Той мене ще прослави, защото от МОЕТО ще вземе и ще ви възвести.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
zdravka
|
 |
« Отговор #6 -: Септември 19, 2009, 08:57:46 » |
|
Не може Учителят ДА Е духът на истината, може духът на истината да се проявява ЧРЕЗ учителят,който да е премахнал всичко лично и човешко и да се е превърнал в чист проводник. В този смисъл всеки, който направи това може да бъде такъв проводник на духът на истината. Дори най-обикновения човек има много моменти, когато е такъв проводник, но това не са негови съзнателни действия и не може да ги сонтролира. Духът на истината не може да е лично притежание на никого. Всеки който преодолее егото си напълно може да се свърже с този дух.
|
|
|
|
|
Активен
|
per aspera ad astra
|
|
|
Андреана
Старши Друид

Неактивен
|
 |
« Отговор #7 -: Септември 19, 2009, 10:18:46 » |
|
Не може Учителят ДА Е духът на истината, може духът на истината да се проявява ЧРЕЗ учителят,който да е премахнал всичко лично и човешко и да се е превърнал в чист проводник. В този смисъл всеки, който направи това може да бъде такъв проводник на духът на истината. Дори най-обикновения човек има много моменти, когато е такъв проводник, но това не са негови съзнателни действия и не може да ги сонтролира. Духът на истината не може да е лично притежание на никого. Всеки който преодолее егото си напълно може да се свърже с този дух.
Да! Това исках да кажа!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|