novosemeistvo.bg
Май 20, 2012, 07:59:15 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Проблемът е: Подаръци за ДЕТСКИ Рожден ден  (Прочетена 3319 пъти)
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
LOVE & JOY
Модератор
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

ще наредя пасианса

« Отговор #15 -: Ноември 05, 2008, 10:59:22 »

А какво ще кажете за това (практика е в чужбина) - да обявите рождения ден БЕЗ подаръци? Пращат се покани, на които пише подробностите къде, кога и най-отдолу "NO GIFTS". На бг преполагам същото "БЕЗ ПОДАРЪЦИ".
Предпочитам този вариант.
Активен

Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1164

Алхимик

« Отговор #16 -: Ноември 06, 2008, 01:53:43 »

Предпочитам този вариант.
според мен е за предпочитане, отколкото да се чуди човек какво да прави с неща, които смята за неподходящи
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 268

« Отговор #17 -: Ноември 06, 2008, 05:35:17 »

...  
-отказвах подаръци - абс. неприемливо за гостите
...
Много ми харесва "NO GIFTS" ! Направо така може да го използвам, на английски.
Моите аргументи не успяха. Първо обяснявах, че според йога, подаръците са ненужни по много причини - те не били йоги и аз не съм можела да искам от хората да си променят убежденията.
После опитах със "зеленото " мислене - те обичали суетнята и това е.
Сега обаче, ако кажа - Ей така е в Америка! може и да стане?!

А това, че в други държави рожденникът подарява? Прилагаме го от 1 година в детската градина, иначе не бях чувала...

Джой, с флекс ли го режете? И ние го пием, чупим с хвърляне, откъртваме, обелваме, ядем...И то бързо, до 3-4 дни, защото си променя вкуса и вида.
Активен
LOVE & JOY
Модератор
Приор
Неактивен Неактивен

ще наредя пасианса

« Отговор #18 -: Ноември 10, 2008, 03:45:34 »

Джой, с флекс ли го режете?
С ножовка.
Аз сега се чудя, кокосовите орехи дали бяха от радиоактивно облъчваните храни? някой помни ли?
Активен

сребърен облак
hidden
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 121

« Отговор #19 -: Ноември 24, 2008, 04:02:24 »

Присъединявам се към всичко, казано горе. Адски ме дразни купчината боклуци, която остава няколко дена след празника. А иначе за сватбата направихме списък с неща, от които наистина имахме нужда - от 5 до 100 000 лева. Е, не получихме най-скъпите  hah но то се и очакваше, просто идеята беше да са неща, които хора с различни възможности да могат да си позволят. Имаше координатор обаче - бях казала да си правят справка със сестра ми кой какво е решил да купува или е взел вече.
Роднините вече знаят - питат за всеки рожден ден и подаряват каквото им е зададено :)

А сега ни чака детски рожден ден с 30 деца... Мислех да напиша "без подаръци", но ми се стори, че всички ще погледнат на това, като на нещо доста лицемерно (още не бях попаднала на тази тема). В края на краищата, те обичат да получават подаръци, защо и ние да не обичаме? От друга страна, дъщеря ми обича да получава всякакви нещица :) въпреки че вече осъзнава някои неща за излишните боклуци. Засега на въпроса "какво да и подарим", отговарям с "нещо, което би зарадвало вашето дете, ако не се сещате нищо друго, може книга или дреха".

Друг добър подарък са обучаващите игри за по-малките.
Активен

Никой не прави по-голяма грешка от този, който избира да не направи нищо, само защото може да направи малко.
Zvezdi4ka
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 74

Believe in something Better!

« Отговор #20 -: Декември 03, 2008, 02:10:11 »

Преди няколко дни бяхме поканени на детски Рожден Ден,на детенце от училището на мойта дъщеричка.Аз дори и не го познавам.Обадих се на майката да потвардя,че ще отидем и я попитах какви са интересите на детето,с какво обича да се занимава.Тя в началото като чели се  стъписа,че и задавам такав въпрос и се получи сконфузена ситуация за  точно 2 секунди,но после като чели размисли и бързо,бързо си каза какво го влече детето в момента и дори ми благодари,че съм я попитала.
Така аз купих подходящия подарък без да се чудя и мая.След няколко дни получих благодарствена картичка и обяснение,за това как детето се било зарадвало много и не спирало да се занимава с нашия подарък. 90
После пък бяхме на друг Рожден Ден ,на много близко семейство и процедирахме по същия начин,всички бяха доволни накрая,а детето най-вече.Сега на нас ни предстои празник,и аз съм си дала вече поръчката.За без подаръци е  супер,но за жалост те гледат като полезно изкопаемо ,и на края се озоваваш  заринат  отново с куп излишни нещица и пластмаски,от които се чудиш как да се оттървеш. s045
Бях писала преди време,че съм задала задача на фамилията за Коледа за подарък на детето да се запишат на CD как четат приказки.Те така се въодушевиха и го взеха присърце,че са направили записа не на CD,ами на DVD и което е най-потресаващото,че дядо ми е свирил на кавал,което не е правил от години...а пък баба е направила цял концерт по желание.Майка даже се е изумила от репертоара на баба и колко вярно пеела,а също и ,че докато пеела се била преообразила,направо сияеела цялата и била много щастлива.
Само да ви кажа,че аз баба не си спомням дами е пяла някога.Тя жената сигурно го е правила,но точно това е ,че не си спомням,а сега по този начин не само мойта дъщеричка,но цялото ми семейство ще получим един безкрайно ценен и уникален подарък за цял живот! newyear
Активен

Breath,Believe,Receive-It's all Happening!
LOVE & JOY
Модератор
Приор
Неактивен Неактивен

ще наредя пасианса

« Отговор #21 -: Декември 03, 2008, 04:08:11 »

Те така се въодушевиха и го взеха присърце,че са направили записа не на CD,ами на DVD и което е най-потресаващото,че дядо ми е свирил на кавал,което не е правил от години...а пък баба е направила цял концерт по желание.Майка даже се е изумила от репертоара на баба и колко вярно пеела,а също и ,че докато пеела се била преообразила,направо сияеела цялата и била много щастлива.
Само да ви кажа,че аз баба не си спомням дами е пяла някога.Тя жената сигурно го е правила,но точно това е ,че не си спомням,а сега по този начин не само мойта дъщеричка,но цялото ми семейство ще получим един безкрайно ценен и уникален подарък за цял живот! newyear

Ихаа, колко вълнуващо! Чудесно е това, и най- вече, че са възприели идеята ти. А детето ще бъде безкрайно щастливо някой ден, че някой е пял СПЕЦИАЛНО ЗА НЕГО!
Активен

богата
Moderator
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 268

« Отговор #22 -: Декември 03, 2008, 06:53:33 »

Звездичке, чудесно е!
Аз също опитах да предложа тази идея и като че ли посях семенцето.
Активен
Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: