novosemeistvo.bg
Май 20, 2012, 08:07:14 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Да се храним правилно в зависимост от кръвната група  (Прочетена 834 пъти)
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Zvezdi4ka
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 74

Believe in something Better!

« -: Октомври 28, 2008, 07:37:59 »

С развитието на човечеството и непрекъснатите открития на науката,стигнахме до една нова система за "отслабване".А това именно е така наречената система въз основа на която ,кръвната група играе главната роля.
Отвориха се и частни клиники,където   да  ти направят изследване за кръвната група и оттам да ти дадат списък с храните,които можеш и не можеш да употребяваш,ако искаш да се намъкнеш в миналогодишните си дънки,срещу солидна сумичка разбира се.
Само искам да кажа,че наистина не е необходимо да посещаваш  такава клиника,тъй като всеки човек може да се справи чудесно и сам самичък,стига само да си знае кръвната група.
Интересното при тази система е,че тя работи не само при свалянето на излишно натрупаните килограми,а сащо така помага и при алергии,заболявания,дълголетие,с две думи помага  за цялостното състояние на човека.
Например,замисляли ли сте се някога защо една диета работи за приятелката ви,а вие колкото и да се мъчите,не постигате желания резултат.Именно във кръвнта група се крие отговора на въпроса.Всеки човек е уникален сам за себе си и носи различна кръвна група,чрез която може да се определи не само каква храна е подходяща за дадения индивид,но също така и  какви спортни занимания са подходящи за него.До това откритие е стигнал Др.Питър Д'Адамо,като обяснява,че всяка кръвна група има генетично заложено  послание за това каква точно е била диетата и поведението на нашите предци,а също така и че въпреки всичко,ние сме наследили една или друга характерна черта от тях.Taka по този начин ние може да сме наследили и някое заболябане или алергия,без дори и да подозираме кой е истинския виновник и търсим какви ли не други причини за отговор на нашите главоблъсканици.
Ако искате по-подробно да вникнете в смисъла на тази теория,а и да изпробвате как работи за вас,можете да направите това,като прегледате двете най-четени книги на автора"Eat right 4 your type" и "Live  right for your type",където също така има и страхотни рецепти за всяка  кръвна група по отделно.
Активен

Breath,Believe,Receive-It's all Happening!
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1164

Алхимик

« Отговор #1 -: Октомври 28, 2008, 09:08:33 »

кръвната група може да има значение, но дали всичко в тези книги съответства на истината?...
определено вегетарианци може бъдат хора от ВСИЧКИ кръвни групи, а и е интересно поне за мене на базата на какви данни автора си е направил изводите?... s045
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

Старши Друид
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 260

Fairy - Cherry Iceglow :)

« Отговор #2 -: Октомври 28, 2008, 10:10:40 »

наистина напоследък много се говори и пише за храненето според кръвната група! питайки чичко google по въпроса обаче изниква едно твърдение (на почти всички места е едно и също)

съкратено казано:
Кръвна група А - земеделци, които трябва да се хранят предимно със зърнени и растителни храни
Кръвна група В - скотовъдци, които трябва да се хранят предимно с млечни произведения и яйца
Кръвна група 0 - ловци, които трябва да се хранят предимно с месна храна
Кръвна група АВ - смесена група, която има черти от други групи плюс свои собствени особености.

Но всеизвестно е, че кръвна група О е сред най-масовите! (някъде около 30-40% в Европа). Това означава ли, че европейците като цяло трябва да се хранят с месо? Не бих казала, че съм вегетарианец, но определено избягвам да пъхам разни меса в устата си - тежки храни са, токсични, а и на пазара има само боклуци, а съм от тази масова кръвна група.

Според мен най-доброто хранене си остава това, което организма си изисква (стига да се научим правилно да го слушаме).
Активен

Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Алхимик

« Отговор #3 -: Октомври 28, 2008, 10:18:28 »

мноого са ми съмнителни, нищо чудно да излезе платена разработка Apompom
Активен

- Rumi

Старши Друид
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 260

Fairy - Cherry Iceglow :)

« Отговор #4 -: Октомври 28, 2008, 10:35:03 »

да! поровичках се из нета и ето от къде хората пишещи по въпроса са взимали информация: http://www.books.bg/book.php?ISBN=9844830690
Активен

Eowyn
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 30

спасител на снежни човеци

« Отговор #5 -: Октомври 28, 2008, 11:36:47 »

Да бе, само месо, как не. Мъжът ми е 0ва...и по характер, и по ядене, е ловец. Но аз не мога само на месо. Виж, само на ябълки и череши мога доста време да си откарам.
Активен

Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 844

« Отговор #6 -: Октомври 28, 2008, 09:12:24 »

Сега, това че за 0 група е дадено да се яде месо, не означава, че трябва да се яде само и единствено месо. Просто то преобладава, но може да бъде заменено и с алтернативни храни с по-високо съдържание на протеини (млечни продукти, ядки, варива, кълнове). Т.е. не пречи да си вегетарианец. От плодовете се изключват само някои, всички други могат да се ядат, от зеленчуците също има някои изключения, но като цяло всичко останало е ОК.

Освен кръвните групи, се анализират и телесни съотношения, темперамент, как се усещат определени вкусове и т.н.
Активен
богата
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 268

« Отговор #7 -: Октомври 29, 2008, 04:49:47 »

Много ми се искаше да проверя тази теория- толкова лесна и стройна за употреба...
Сдобих се с един личен списък срещу заплащане.
Заклех се да го разуча и спазвам.
Не можах, защото беше против и с най-любимите ми и с неупотребяваните от мен храни, в по-голямата част.
Намерих оправдание в това, че системата е нова и повърхностна, по-скоро е схема. Например, в основата си е срещу хилядолетната Аюрведа. Нима в Индия само 5-10 % са група 0 ? Ако това е така, е потвърждение в някаква степен.
Активен
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Алхимик

« Отговор #8 -: Октомври 29, 2008, 05:11:17 »

според мен човек не трябва да се доверява на всяка книга, която е публикувана, дори тя да е наречена "Шифъра на Леонардо"!
това че нещо...много се продава, не е гаранция за неговата вярност! Доверие може да се има на Просветлените Учители, имащи Мъдрост и духовно виждане!
Активен

- Rumi

**
Неактивен Неактивен

Публикации: 74

Believe in something Better!

« Отговор #9 -: Октомври 29, 2008, 08:48:48 »

Др. Д'адамо е второ поколение натуропат,който практикува вече повече от 20 години.Самият той води пълноценен и природосъобразен начин на живот, и също така практикува Тai Chi i Tang Soo Do.Цялата работа започва от баща му ,който по време на неговата практика,прави тези открития за кръвната група.Др. Д'Адамо започва да прави проучвания по този въпрос още докато е  в колеж.Първата негова книга се появява на бял свят още докато той  учи.Също така  диетата му  е предимно вегетарианска,тъй като е група А.
За истинноста на тази теория не мога да гарантирам,тъй като не съм спец.Но знам,че за себе си съм намерила отговори на много въпроси и че доста от нещата имат смисъл.Също така съвсем наскоро се запознах лично  с една много мила и симпатична 60 годишна женичка,която изглежда страxотно за възрастта си  ,а освен това практикува  и  Bioenergetic Therapy. Интересното при нея беше,че се оказа че живее според тази система за кръвната група вече 10 години и потвърди ,че се чувства превъзходно,а и наистина изглежда така.Това разбира се не означава,че всеки трябва да се юрне и да започне да живее по този начин.Човек сам отсява и избира да вярва или не на дадено нещо.Отворих тази тема,поради простата причина,че ми се стори доста интригуваща и имах желанието да я споделя.
да! поровичках се из нета и ето от къде хората пишещи по въпроса са взимали информация: http://www.books.bg/book.php?ISBN=9844830690
що се отнася до това,откъде сме черпили  информация,лично аз съм  си превела някои нещица от самата книга,другото си е от мене.За този сайт  не бях дори и чувала,но изглежда интересен.Благодаря ти Dream,ще се възползвам от него. thumbsup
« Последна редакция: Октомври 29, 2008, 08:55:58 от Zvezdi4ka » Активен

Breath,Believe,Receive-It's all Happening!
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: