LOVE & JOY
Модератор
Приор

Неактивен
Публикации: 554
ще наредя пасианса
|
 |
« -: Октомври 29, 2008, 02:47:07 » |
|
Тази тема е близнакът- антипод на тази: http://novosemeistvo.bg/forums/index.php/topic,126.0.htmlВъпреки , че пазарът ни е залят с много книжовна помия по отношение на детските книжки, има и много добри книжки, които ме умиляват, напр. такива, които възпитават в ненасилие, в любов към природата, животните и към хората, разбира се. Предложението ми е, да споделяме информация за книжки, които отговарят на тези критерии. / Може да разширите критериите, естествено./ Ето едно предложение за начало: http://media.snimka.bg/1176/008608308.jpgОт тази поредица имаме книжката за агънцето и гъсеничката и тази за магаренцето и пчеличката. Препоръчвам ги. Много са сладки.  Другите не съм ги намерила още и не знам как са.
|
|
|
|
« Последна редакция: Октомври 29, 2008, 03:11:31 от JOY »
|
Активен
|
|
|
|
|
богата
|
 |
« Отговор #1 -: Октомври 29, 2008, 03:49:47 » |
|
На Издателство Фют книжките за лисичето Фиги и мечока Джеферсън.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Dream
Stars
Старши Друид
Неактивен
Fairy - Cherry Iceglow :)
|
 |
« Отговор #2 -: Октомври 30, 2008, 06:21:05 » |
|
подариха ми една камара книжки на "златното пате" - от тези с дебелите страници, от всичките пляви и окипазени приказки има няколко хубави.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
LOVE & JOY
Модератор
Приор

Неактивен
ще наредя пасианса
|
 |
« Отговор #3 -: Ноември 01, 2008, 08:05:12 » |
|
подариха ми една камара книжки на "златното пате" - от тези с дебелите страници, от всичките пляви и окипазени приказки има няколко хубави.
От тези ли: http://www.zlatnoto-pate.com/?viewID=1&bd_id=218И за тях имам какво да кажа. ;D Но в другата тема. ;)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Dream
Stars
Старши Друид
Неактивен
Fairy - Cherry Iceglow :)
|
 |
« Отговор #4 -: Ноември 04, 2008, 08:02:56 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: Декември 16, 2008, 11:47:13 » |
|
Някой попадал ли е на книжките на Дядо Иван? Имам 2 и ми се виждат много приятни. Например, едно мече се загубило и казва "О, Боже! Дай ми сили, ум дай ми, за да мога да зърна скоро родната бърлога." :)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
LOVE & JOY
Модератор
Приор

Неактивен
ще наредя пасианса
|
 |
« Отговор #6 -: Декември 17, 2008, 02:34:38 » |
|
Някой попадал ли е на книжките на Дядо Иван? Имам 2 и ми се виждат много приятни. Например, едно мече се загубило и казва "О, Боже! Дай ми сили, ум дай ми, за да мога да зърна скоро родната бърлога." :)
И още как.  Коя е книжката? Тази я нямаме.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #7 -: Декември 17, 2008, 02:40:00 » |
|
Някъде сме я забутали и сега не мога да я намеря, но нещо за мечки е определено :) И още една имаме - за животните в Африка. И там има култови моменти, например:
".... след малко с негри се здрависах и от вида им се стъписах. Те бяха с лъкове и голи под палмовите гъсти стволи."
Приказката започва така: "Приятелче на дядо сладко, ще ти разкажа тук накратко, когато с вертолет летях над Африка какво видях" :)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
LOVE & JOY
Модератор
Приор

Неактивен
ще наредя пасианса
|
 |
« Отговор #8 -: Декември 17, 2008, 02:42:31 » |
|
И още една имаме - за животните в Африка. Тази за Африка я имаме също. Харесва ми, че пише в стихотворна форма, но езикът е много приятен, не изнасилено изкуствен. Но не си купувайте "Глиганът- полицай" на същия автор. Голяма тъпня е. Още в магазина не ми хареса, но малката като ревна за тоз полицай.. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #9 -: Декември 17, 2008, 02:46:09 » |
|
Само да знаеш, че на гърба на едната видях следните други 2 от поредицата: "Лиса манекенка" и "Зайо Байо футболист", нещо такова 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
LOVE & JOY
Модератор
Приор

Неактивен
ще наредя пасианса
|
 |
« Отговор #10 -: Декември 17, 2008, 02:50:12 » |
|
Само да знаеш, че на гърба на едната видях следните други 2 от поредицата: "Лиса манекенка" и "Зайо Байо футболист", нещо такова  МНого хубаво не е на хубаво, нали знаеш. А аз преди малко просто устоях на изкушението да погледна гърба на "Глигана" дядо Иван и той комерсиал ще излезе. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #11 -: Декември 17, 2008, 02:51:22 » |
|
Е, трябва да има по нещичко за всеки.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Zvezdi4ka
Бард

Неактивен
Публикации: 74
Believe in something Better!
|
 |
« Отговор #12 -: Декември 17, 2008, 09:43:26 » |
|
На нас ни подариха две книжки на издателство Фют.Едната е "Бабо,разкажи ни приказка!" за дивите животни,и другата е същата,само че,за животните от фермата.Автора е Тони Улф.Книжките са големи като формат,с твърди страници.Много добре илюстровани,а самите приказки са поучителни.Дъщеричката ми много си ги харесва и дори сама си ги разглежда по някога. 
|
|
|
|
|
Активен
|
Breath,Believe,Receive-It's all Happening!
|
|
|
|
|
сребърен облак
hidden
Друид

Неактивен
|
 |
« Отговор #14 -: Януари 08, 2009, 04:55:43 » |
|
Да ви препоръчам - "Приключенията на Лиско" от Борис Априлов- много светличка книга. Само си представете, как започва - Лиско си говори всяка вечер наум с приятеля си от морето (на игра), докато една вечер не го чува наистина и започват да видят истински раговор... после тръгва към морето, попада в един изцяло материален град - там хората са квадратни, нямат изкуство и красота, затова пък всеки се ражда с къща, вила, хладилник и телевизор, движат се само с коли и има само едно празно квадратче площ, което заемат като се придвижват - ако някой го запуши, всичко се блокира. Има и друга страна, къде пък творят, играят, философстват, нямат електричество и пасат трева за кеф  ..... Абе прекрасна е. Помня, че като малка ми беше любима, и сега бях много учудена, като срещнах тези идеи. Още повече ми хареса, че автора показа, че и пълната идилия не е работа :) Според мен е за възраст 1-3 клас, но и по-малки, и по-големи, та чак до моята възраст иам на какво да се накефят :)
|
|
|
|
|
Активен
|
Никой не прави по-голяма грешка от този, който избира да не направи нищо, само защото може да направи малко.
|
|
|
|