novosemeistvo.bg
Май 20, 2012, 08:17:08 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Бял списък на детските книжки  (Прочетена 8982 пъти)
0 Членове и 3 Гости преглежда(т) тази тема.
сребърен облак
hidden
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 121

« Отговор #15 -: Януари 09, 2009, 06:32:38 »

И докато съм на тема "Приключенията на Лиско" - срещнах  коментар, доста по-професионален от моя :)

Друга любима детска книжка (препрочетох я вчера, след дълго издирване), е "Страната на хилядите желания" (и втората приказка в книжката) на Андре Мороа. Пак за деца над 7 години, а колко точно - сами ще прецените. На мен още ми харесва, ама това си е типично за мен. А, има я в интернет, колкото да си създадете впечатление. Но определено не е същото... и заради илюстрациите, и заради удоволствието от четенето.
Активен

Никой не прави по-голяма грешка от този, който избира да не направи нищо, само защото може да направи малко.
Евридик@
1
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 55

« Отговор #16 -: Февруари 24, 2009, 09:03:18 »

Сещам се за много хубави неща тук, но за съжаление голяма част от тях едва ли се намират вече по книжарниците.

Моят фаворит - поредицата за Барбароните. Евентуално може да се купи книжката от Франция, защото са френски чеда барбароните. Аз все си я поръчвам на познати, ходили скоро до Франция, но още никой не ми я е намерил.

Книжки с приказки - имаше преди страхотни издания на индийски, японски и френски приказки. Индийските са с Дамаянти на корицата, френските са с едно момченце с бял клин (забравих герой от коя приказка беше, а на японските приказки не помня корицата). Тези книги могат да се намерят още по сергиите на Солунска и около Кристал, където продават използвани книги.

Има и чудесно издание на африкански приказки, с твърди корици. Незнам дали се намира. За сегашните книжки почти нищо не мога да кажа, още не съм разглеждала активно за детето, но скоро и това ще стане.
Активен
valko
1
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 202

« Отговор #17 -: Февруари 24, 2009, 04:23:31 »

"Когато се чувствам щастлив"
автор: Любомир Огнянов
Авторът не е Любомир Огнянов, а Трейси Мъроуни, но поредицата от 4 книжки е много добра. Другите са когато се чувствам добър...уплашен...и самотен. Аз ги намирам за полезни, защото могат да са началото на много хубави разговори за чувствата на детето. Освен това са много приятни на вид и на пипане:)
Аз харесвам и книжките за Франклин. Напоследък ги гледам с други очи - родителите на Франклин имат много добри методи на общуване с детето:)))
Активен
Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: