За семейството > Разумни в домакинството

Бамбукови съдове

(1/4) > >>

Hadderahh:
Бамбукът, всъщност, бил трева :) Много бързо растял и не се изчерпвал, затова напоследък е много предпочитан като алтернативен екологичен заместител на най-различни неща от домакинството, включително дрехи, подови настилки и т.н. Дори някъде бях чела, че е толкова твърд, колкото е стоманата, и затова е толкова подходящ за посуда - не се надрасква и не събира бактерии в резките, както е при останалите видове дърво.

Имате ли идея от къде в Бг могат да се намерят хубави комплекти за хранене, купи, прибори, дъски за рязане? Ето, например, тези са страхотни, но само можем да си повъздишаме по тях.

LOVE & JOY:

--- Quote from: Hadderahh on Ноември 05, 2008, 11:45:32 pm ---Бамбукът, всъщност, бил трева :) Много бързо растял и не се изчерпвал, затова напоследък е много предпочитан като алтернативен екологичен заместител на най-различни неща от домакинството, включително дрехи, подови настилки и т.н. Дори някъде бях чела, че е толкова твърд, колкото е стоманата, и затова е толкова подходящ за посуда - не се надрасква и не събира бактерии в резките, както е при останалите видове дърво.

Имате ли идея от къде в Бг могат да се намерят хубави комплекти за хранене, купи, прибори, дъски за рязане? Ето, например, тези са страхотни, но само можем да си повъздишаме по тях.--- End quote ---
Виждала съм го засаден в градина. Знам, че веднъж засадиш ли го, със зор ще го изкорениш.  ;D

Ами Hadderahh , какво да ти кажа. Днес за теб точно се сетих, докато разглеждах бамбуковите съдове в Кауфланд. Но са твърде обикновени и евтини. С една дума, съмняват ме. Направи ми впечатление, че имат лек гланц, което ми "намирисва" на лак, но това са само предположения..

Deepinside:
глинени, дървени (и бамбукови) съдове не са подходящи за течни храни - порите им поемат от храната, микрогниене, токсини :STOEL:

но за панерчета, фруктиери, кутийки става.

богата:
Аз си бях харесала тези http://www.oompa.com/baby-toys/category.cgi?item=BU062400
и тези http://www.greenfeet.com/bambuitemMatrix.asp?Ic=6010%2D00988%2D1100&Tp=&MatrixType=2 (Дийп, за еднократна употреба!)
http://www.greenfeet.com/Bambudesc.asp?ic=6010%2D00656%2D0000&Tp също
http://www.oompa.com/baby-toys/item/BU030501/Bambu-Organic-Hand-Coiled-Bamboo-Bowl--Natural.html?oompaItem=Bambu_Organic%20Hand%20Coiled%20Bamboo%20Bowl%20-Natural

Надявам се да ги имам някой ден.
Засега намерих от китайските бъркалки в магазин за домашни потреби - някои модели стават и за хранене, дори и на бебе и дете! Много е вкусно (храната е вегетарианска, ако е с месо и аз бих се замислила за почистването).

Deepinside:
за еднократно употреба мисля че е ок:)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Go to full version