novosemeistvo.bg
Май 22, 2012, 12:54:58 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Бамбукови съдове  (Прочетена 2257 пъти)
0 Членове и 4 Гости преглежда(т) тази тема.
Hadderahh
ECOcentric
Moderator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 844

« -: Ноември 05, 2008, 11:45:32 »

Бамбукът, всъщност, бил трева :) Много бързо растял и не се изчерпвал, затова напоследък е много предпочитан като алтернативен екологичен заместител на най-различни неща от домакинството, включително дрехи, подови настилки и т.н. Дори някъде бях чела, че е толкова твърд, колкото е стоманата, и затова е толкова подходящ за посуда - не се надрасква и не събира бактерии в резките, както е при останалите видове дърво.

Имате ли идея от къде в Бг могат да се намерят хубави комплекти за хранене, купи, прибори, дъски за рязане? Ето, например, тези са страхотни, но само можем да си повъздишаме по тях.

Активен
LOVE & JOY
Модератор
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

ще наредя пасианса

« Отговор #1 -: Ноември 06, 2008, 12:32:40 »

Бамбукът, всъщност, бил трева :) Много бързо растял и не се изчерпвал, затова напоследък е много предпочитан като алтернативен екологичен заместител на най-различни неща от домакинството, включително дрехи, подови настилки и т.н. Дори някъде бях чела, че е толкова твърд, колкото е стоманата, и затова е толкова подходящ за посуда - не се надрасква и не събира бактерии в резките, както е при останалите видове дърво.

Имате ли идея от къде в Бг могат да се намерят хубави комплекти за хранене, купи, прибори, дъски за рязане? Ето, например, тези са страхотни, но само можем да си повъздишаме по тях.

Виждала съм го засаден в градина. Знам, че веднъж засадиш ли го, със зор ще го изкорениш.  ;D

Ами Hadderahh , какво да ти кажа. Днес за теб точно се сетих, докато разглеждах бамбуковите съдове в Кауфланд. Но са твърде обикновени и евтини. С една дума, съмняват ме. Направи ми впечатление, че имат лек гланц, което ми "намирисва" на лак, но това са само предположения..
Активен

Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1164

Алхимик

« Отговор #2 -: Ноември 06, 2008, 02:17:15 »

глинени, дървени (и бамбукови) съдове не са подходящи за течни храни - порите им поемат от храната, микрогниене, токсини STOEL

но за панерчета, фруктиери, кутийки става.
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 268

« Отговор #3 -: Ноември 06, 2008, 05:54:15 »

Аз си бях харесала тези http://www.oompa.com/baby-toys/category.cgi?item=BU062400
и тези http://www.greenfeet.com/bambuitemMatrix.asp?Ic=6010%2D00988%2D1100&Tp=&MatrixType=2 (Дийп, за еднократна употреба!)
http://www.greenfeet.com/Bambudesc.asp?ic=6010%2D00656%2D0000&Tp също
http://www.oompa.com/baby-toys/item/BU030501/Bambu-Organic-Hand-Coiled-Bamboo-Bowl--Natural.html?oompaItem=Bambu_Organic%20Hand%20Coiled%20Bamboo%20Bowl%20-Natural

Надявам се да ги имам някой ден.
Засега намерих от китайските бъркалки в магазин за домашни потреби - някои модели стават и за хранене, дори и на бебе и дете! Много е вкусно (храната е вегетарианска, ако е с месо и аз бих се замислила за почистването).
Активен
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1164

Алхимик

« Отговор #4 -: Ноември 06, 2008, 09:48:07 »

за еднократно употреба мисля че е ок:)
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

Moderator
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: Ноември 06, 2008, 10:58:26 »

10.95 USD за чинийка еднократна употреба!?!?! Не е зле. 7.95 USD за вилижка, лъжичка и ножче как е :)

богата, мисля, че съдовете, които си дала от Green Feet са същите, на които см пуснала сайта :)

Дийп, по принцип си абсолютно прав за дървените изделия за храна. Не помня къде (ще гледам да го изровя отнякъде), обаче точно за бамбука казваха, че няма проблем с храната, именно заради твърдостта и свойствата да не попада в порите храна. Затова и толкова се популяризираха бамбуковите съдове. Дори си бях харесала съд за готвене на пара.

Активен
богата
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: Ноември 06, 2008, 11:19:11 »

Първо не е чинийка, а станд. чиния и второ за цели 8 бр.!
Повторила съм линка, съжалявам, доста зор видях да ги намеря. Всъщност няма голям избор. Повечето изделия са таблички и подобни.
Съдчето за готвене на пара няма грешка!
Активен
LOVE & JOY
Модератор
Приор
Неактивен Неактивен

ще наредя пасианса

« Отговор #7 -: Ноември 07, 2008, 11:08:34 »

На мен тази купа:

ми хареса. За следващия си рожден ден ще я включа в списъка с подаръците. ;D 90
Активен

Passiflora
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 116

Усмивка!

« Отговор #8 -: Ноември 08, 2008, 12:56:02 »

Записвам се да следя темата. Много ми е интересна  hb
Като използвате съдовете за готвене, да споделите какви са ви впечатленията.
Активен
Hadderahh
ECOcentric
Moderator
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: Ноември 14, 2008, 04:15:06 »

Искам да ви кажа, че има и бамбукови пелени за многократна употреба. Не са точно по темата в раздел съдове, но поне се разприказвахме за бамбука.
http://www.parentingbynature.com/bamboo-cloth-diapers.htm#
Активен
богата
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: Ноември 22, 2008, 02:15:14 »

Купих си от магазин Биг Шоп бамбукова чиния, ще я използвам и за рязане. Имаше невероятни подноси и дъски за рязане. Купите бяха сцепени и явно са неудачно изпълнение, защото са много тънкостенни.

http://www.kesper.com/index.html

разгледайте каталога, сега открих, че освен бамбуковите неща, в Биг шоп има доста техни артикули.
Аз купих и една дъска за рязане от акация. Цените в момента са -30% (?), т. е. по около 10 лв са моите неща.
Имаше тел на фирмата вносител, но се оказа, че съм го изхвърлила.
Активен
LOVE & JOY
Модератор
Приор
Неактивен Неактивен

ще наредя пасианса

« Отговор #11 -: Ноември 22, 2008, 05:00:34 »

Аз си купих бамбукова дъска за рязане.
За месоядни не става. Изрично пише, да не се ползва за месо.
Странното е, че никога не съм виждала такова указание на другите дървени дъски. А би трябвало, нали?
Активен

Hadderahh
ECOcentric
Moderator
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: Ноември 25, 2008, 12:05:06 »

богата, къде е този Биг Шоп?
Аз ей тук видях някаква бамбукова дъска за рязане, ама също не пише за месо. Разгледайте и останалите неща. Тази екологична дъска "звучи" интересно - "купувайки дъската за рязане Typhoon, вие правите жест и към екологичното равновесие на планетата. Материалът за производството й е само от дървета, които са спрели да дават каучук и дървесината им е станала прекалено твърда, т.е. стават само за производство на мебели и аксесоари." Бреййй
Активен
Hadderahh
ECOcentric
Moderator
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: Ноември 25, 2008, 12:05:42 »

богата, къде е този Биг Шоп?
Аз ей тук видях някаква бамбукова дъска за рязане (115 лева!!!!), ама също не пише за месо. Разгледайте и останалите неща. Тази екологична дъска "звучи" интересно - "купувайки дъската за рязане Typhoon, вие правите жест и към екологичното равновесие на планетата. Материалът за производството й е само от дървета, които са спрели да дават каучук и дървесината им е станала прекалено твърда, т.е. стават само за производство на мебели и аксесоари." Бреййй

Активен
богата
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: Ноември 25, 2008, 04:09:20 »

Може би има на много места Биг Шоп, моят е на Цар Симеон почти до Мария Луиза(София), точно срещу Родопска тъкан

Намерих обаче етикетчето с тел на вносителя, което е супер ценно -"Джени" ООД Варна, ул Франга дере 26, тел 052 309009

Да коментирам , че дървените съдове принципно не би трябвало да се лакират, а да се омасляват... да не се отварят толкова за откриватели тези от Typhoon. (същото е , като да напишеш на олиото- без холестерол)
« Последна редакция: Ноември 25, 2008, 04:12:38 от богата » Активен
Страници: [1] 2   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: