Hadderahh
ECOcentric
Moderator
Приор

Неактивен
|
 |
« -: Ноември 05, 2008, 11:45:32 » |
|
Бамбукът, всъщност, бил трева :) Много бързо растял и не се изчерпвал, затова напоследък е много предпочитан като алтернативен екологичен заместител на най-различни неща от домакинството, включително дрехи, подови настилки и т.н. Дори някъде бях чела, че е толкова твърд, колкото е стоманата, и затова е толкова подходящ за посуда - не се надрасква и не събира бактерии в резките, както е при останалите видове дърво. Имате ли идея от къде в Бг могат да се намерят хубави комплекти за хранене, купи, прибори, дъски за рязане? Ето, например, тези са страхотни, но само можем да си повъздишаме по тях.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
LOVE & JOY
Модератор
Приор

Неактивен
Публикации: 554
ще наредя пасианса
|
 |
« Отговор #1 -: Ноември 06, 2008, 12:32:40 » |
|
Бамбукът, всъщност, бил трева :) Много бързо растял и не се изчерпвал, затова напоследък е много предпочитан като алтернативен екологичен заместител на най-различни неща от домакинството, включително дрехи, подови настилки и т.н. Дори някъде бях чела, че е толкова твърд, колкото е стоманата, и затова е толкова подходящ за посуда - не се надрасква и не събира бактерии в резките, както е при останалите видове дърво. Имате ли идея от къде в Бг могат да се намерят хубави комплекти за хранене, купи, прибори, дъски за рязане? Ето, например, тези са страхотни, но само можем да си повъздишаме по тях. Виждала съм го засаден в градина. Знам, че веднъж засадиш ли го, със зор ще го изкорениш. ;D Ами Hadderahh , какво да ти кажа. Днес за теб точно се сетих, докато разглеждах бамбуковите съдове в Кауфланд. Но са твърде обикновени и евтини. С една дума, съмняват ме. Направи ми впечатление, че имат лек гланц, което ми "намирисва" на лак, но това са само предположения..
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Deepinside
|
 |
« Отговор #2 -: Ноември 06, 2008, 02:17:15 » |
|
глинени, дървени (и бамбукови) съдове не са подходящи за течни храни - порите им поемат от храната, микрогниене, токсини  но за панерчета, фруктиери, кутийки става.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
богата
|
 |
« Отговор #3 -: Ноември 06, 2008, 05:54:15 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Deepinside
|
 |
« Отговор #4 -: Ноември 06, 2008, 09:48:07 » |
|
за еднократно употреба мисля че е ок:)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
Moderator
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: Ноември 06, 2008, 10:58:26 » |
|
10.95 USD за чинийка еднократна употреба!?!?! Не е зле. 7.95 USD за вилижка, лъжичка и ножче как е :) богата, мисля, че съдовете, които си дала от Green Feet са същите, на които см пуснала сайта :) Дийп, по принцип си абсолютно прав за дървените изделия за храна. Не помня къде (ще гледам да го изровя отнякъде), обаче точно за бамбука казваха, че няма проблем с храната, именно заради твърдостта и свойствата да не попада в порите храна. Затова и толкова се популяризираха бамбуковите съдове. Дори си бях харесала съд за готвене на пара. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
богата
|
 |
« Отговор #6 -: Ноември 06, 2008, 11:19:11 » |
|
Първо не е чинийка, а станд. чиния и второ за цели 8 бр.! Повторила съм линка, съжалявам, доста зор видях да ги намеря. Всъщност няма голям избор. Повечето изделия са таблички и подобни. Съдчето за готвене на пара няма грешка!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
LOVE & JOY
Модератор
Приор

Неактивен
ще наредя пасианса
|
 |
« Отговор #7 -: Ноември 07, 2008, 11:08:34 » |
|
На мен тази купа:  ми хареса. За следващия си рожден ден ще я включа в списъка с подаръците. ;D 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Passiflora
Друид

Неактивен
Усмивка!
|
 |
« Отговор #8 -: Ноември 08, 2008, 12:56:02 » |
|
Записвам се да следя темата. Много ми е интересна  Като използвате съдовете за готвене, да споделите какви са ви впечатленията.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
богата
|
 |
« Отговор #10 -: Ноември 22, 2008, 02:15:14 » |
|
Купих си от магазин Биг Шоп бамбукова чиния, ще я използвам и за рязане. Имаше невероятни подноси и дъски за рязане. Купите бяха сцепени и явно са неудачно изпълнение, защото са много тънкостенни. http://www.kesper.com/index.html разгледайте каталога, сега открих, че освен бамбуковите неща, в Биг шоп има доста техни артикули. Аз купих и една дъска за рязане от акация. Цените в момента са -30% (?), т. е. по около 10 лв са моите неща. Имаше тел на фирмата вносител, но се оказа, че съм го изхвърлила.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
LOVE & JOY
Модератор
Приор

Неактивен
ще наредя пасианса
|
 |
« Отговор #11 -: Ноември 22, 2008, 05:00:34 » |
|
Аз си купих бамбукова дъска за рязане. За месоядни не става. Изрично пише, да не се ползва за месо. Странното е, че никога не съм виждала такова указание на другите дървени дъски. А би трябвало, нали?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
Moderator
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #12 -: Ноември 25, 2008, 12:05:06 » |
|
богата, къде е този Биг Шоп? Аз ей тук видях някаква бамбукова дъска за рязане, ама също не пише за месо. Разгледайте и останалите неща. Тази екологична дъска "звучи" интересно - "купувайки дъската за рязане Typhoon, вие правите жест и към екологичното равновесие на планетата. Материалът за производството й е само от дървета, които са спрели да дават каучук и дървесината им е станала прекалено твърда, т.е. стават само за производство на мебели и аксесоари." Бреййй
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
Moderator
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #13 -: Ноември 25, 2008, 12:05:42 » |
|
богата, къде е този Биг Шоп? Аз ей тук видях някаква бамбукова дъска за рязане (115 лева!!!!), ама също не пише за месо. Разгледайте и останалите неща. Тази екологична дъска "звучи" интересно - "купувайки дъската за рязане Typhoon, вие правите жест и към екологичното равновесие на планетата. Материалът за производството й е само от дървета, които са спрели да дават каучук и дървесината им е станала прекалено твърда, т.е. стават само за производство на мебели и аксесоари." Бреййй
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
богата
|
 |
« Отговор #14 -: Ноември 25, 2008, 04:09:20 » |
|
Може би има на много места Биг Шоп, моят е на Цар Симеон почти до Мария Луиза(София), точно срещу Родопска тъкан
Намерих обаче етикетчето с тел на вносителя, което е супер ценно -"Джени" ООД Варна, ул Франга дере 26, тел 052 309009
Да коментирам , че дървените съдове принципно не би трябвало да се лакират, а да се омасляват... да не се отварят толкова за откриватели тези от Typhoon. (същото е , като да напишеш на олиото- без холестерол)
|
|
|
|
« Последна редакция: Ноември 25, 2008, 04:12:38 от богата »
|
Активен
|
|
|
|
|