novosemeistvo.bg
Май 22, 2012, 01:14:43 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Връзка с бебетата преди да се родят  (Прочетена 810 пъти)
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
erdtek
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 3

« -: Ноември 14, 2008, 12:26:27 »

Здравейте,

"Алиса в огледалния свят" ми показа форума и се зарадвах, че обсъждате теми за семейството и децата  90

аз лично все още не съм стигнал до там, но като четох доста НДЕ-та (преживявания близки до смъртта), това което ми направи впечатление беше, че има хора, които при техния преглед на живота преживяват времето, когато са били в утробата на майка си. И исках да ви напиша, това което те казват :)

В едно Интервю с Мелън-Томас Бенедикт, той казва:

Цитат
"Видях как моите главни проблеми започнаха в матката, създадени от майка ми и баща ми (алкохолик), той я биеше и звукът от ударите по нея бяха като гръмотевици. Всичките й хормони, страх и емоции минаваха бързо през мен. Много се бях ядосал в матката - бях програмиран да мисля, че света е много опасен. Родих се ядосан и живях ядосано."

"I saw that my main issues actually begain in the womb, created by my mother and father (alcoholc), he would beat her and the sound from hitter her was like a thunder. All of her harmons, fear, emotions were racing from me. I got very angry in the womb - I was programmed to thing that the world was very dangerous. I was born angry and I lived angry."

Имаше и още един човек, който разправяше как е усещал това, с което се е хранела майка му, включително и вредени лекарства, които е взимала, но не запазих линка ...

В едно друго НДЕ Ранеле Уолис вижда своя син малко преди да се завърнe в тялото си:

Цитат
“Не, няма да се върна в това тяло! Няма да се върна.”

В отговор, баба ми замахна с ръката си и заповяда: “Виж!”

Една пукнатина се отвори в пространството пред нас и видях един млад мъж да върви към нас. Първоначално той не разбираше защо е тук. Тогава ме видя и се вцепени.

“Защо си тук?” каза той почти невярващ.

Като останах мълчалива, неговото невярване се превърна в скърбене и започна да плаче. Почувствах неговата скръб, неговото нещастие и аз започнах да плача.

“Какъв е проблема?” попитах аз. “Защо плачеш?”

Прегърнах го, за да се опитам да го успокоя.

“Защо си тук?” повтори той.

Тогава разбрах, че моето отказване да се върна обратно на Земята му причиняваше тъга. Трябваше да съм на Земята за него, разбрах това и веднага почувствах вина поради моя егоизъм.

Неговото име беше Натаниел и той не се беше родил все още. Той каза, че ако не се върна, неговата собствена мисия ще бъде възпрепятствана. Тогава той ми показа мисията си и видях, че трябва да отворя вратите за него, да му помогна, да го насърчавам.

“Ще завърша колкото мога от моята мисия”, каза той, “но никога няма да я изпълня без теб. Имам нужда от теб”.

Помислих си, че сърцето ми ще се пръсне. Бях част от неговия пъзел и го наранявах и всеки, на който щеше да помогне като отказвах да се върна на Земята. Почувствах огромна любов към този млад мъж и исках да му помогна по всеки възможен начин, по който можех.

“О, Натаниел”, казах аз. “Заклевам ти се, че ще ти помогна. Ще се върна и ти обещавам, че ще направя всичко, което мога, за да свърша моята част. Ще отворя вратите за теб. Ще те защитавам и насърчавам. Ще ти дам всичко, което имам. Натаниел, ще завършиш мисията си. Обичам те”.

“Благодаря ти”, каза той. “О, обичам те”.

Баба ми ме взе за ръка и ме отдръпна. Натаниел ме гледаше да напускам, все още усмихващ се и от далече можех да го чуя да казва, “Обичам те Мамо”.

и сега като пиша по темата, се сетих, че всъщност има такива преживявания, които на английски език се наричат PBE "Pre-Birth Experiences". Когато се осъществява контакт с душата на бебето, преди да се роди. От това, което прочетох по сайтовете, родителите могат да общуват с бъдещите си деца в сънища, по телепатичен или друг начин. И явно има доста такива преживявания на английски език:

http://www.beyondreligion.com/su_personal/pbe-index.htm
http://www.light-hearts.com/letters.htm

в първата история в последния линк описват как момиченцето, когато е било на 3 години, е казало на майка си, че я избрало, защото я видяло да плаче, когато майката е била малка, и е почувствала съжаление. То е приказвало с баба си за това да стане бебе, а баба й била починала, когато майката е била майка. После когато се е родила, тя е разпознавала баба си на снимки, без да й кажат кое е била тя. Също когато е била в утробата на майка си, момиченцето я е карало да се храни, когато се е чувствало гладно и малко след като майка й е яла, то е хълцикало и се е смяло.

Изглежда имаме още какво да понаучим от духовното :)
Явно е доста отговорно да си майка на едно дете и е невероятно преживяване.

Поздрави,
Ники
Активен
Алиса в огледалния свят
Модератор-ученик
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 130

« Отговор #1 -: Ноември 14, 2008, 09:19:56 »

...Явно е доста отговорно да си майка на едно дете и е невероятно преживяване.

Ники, привет и добре дошъл във форумите! :)

Да си родител е и отговорност и удоволствие ~ невероятно съчетание от обич и грижа angel ... 

Изписвам "родител", тъй като ролята и значението на бащата е наравно с това на майката ...още от т.нар. пренатален период (когато бебето е още в утробата) може да се осъществи връзка и от двамата родители с бебето.  Едно от най~приятните занимания е да му се пее - моята дъщеря започваше да хълца  laugh - предполагам от смях...
Активен

Добротворене.
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1164

Алхимик

« Отговор #2 -: Ноември 14, 2008, 11:18:13 »

Възпитанието на детето да започне с обучение на самия родител (пеене, медитация, др.  2136 )
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

Старши Друид
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 260

Fairy - Cherry Iceglow :)

« Отговор #3 -: Ноември 14, 2008, 01:09:40 »

незнам дали е случайно (по-скоро не), но докато бях с голямия корем (незнам защо думата бременна много ме дразни), пеех една две песнички на коремчо - едната за чело коте, а другата по-малко известна за тръгнал рачо капитана.. и какво се оказа, още първите дни след като се роди тя реагираше точно на тези две песнички, които в последствие много ни помагаха при коликите, нервните състояния - изобщо за игра, присипиване, за всичко.
Активен

Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 844

« Отговор #4 -: Ноември 14, 2008, 03:24:12 »

Ха, колко готино, че мъж пуска такава тема! Ти си татко, предполагам? Защото да си татко е също толкова отговорно, колкото и майка.
По темата съм съгласна отвсякъде. Аз по принцип съм ... как да кажа... човек-нервак. В смисъл не съм спокооойна, флегматииична, а обратното - динамична, емоционална, избухлива и т.н. Но бремеността ми беше много спокойна като цяло, такава е и мънинка.
Активен
erdtek
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 3

« Отговор #5 -: Ноември 14, 2008, 05:28:52 »

ами все още не съм татко. Но се възхищавам на родителите и децата, на любовта между тях  514

Dream, не е случайно  laugh явно така си общувала с нея преди да се роди и тя го е усещала :))) страхотно  laugh

Алиса, хаха, и ти ли си го усещала да хълца :) да се смее? уау ... да усетиш нещо в теб да се смее ...
Активен
Меги
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 56

« Отговор #6 -: Декември 27, 2008, 09:03:20 »

Ами аз мога да напиша няколко страници за невороятните преживявания и общуването с бебето преди да се роди  8Ама ще бъда кратка сега, да не отегчавам.
Толкова ясна и точна беше комуникацията с бебето преди да се роди, че след раждането направо бях разочарована, че вече не го разбирам и усещам така добре. След един стресов период в 7-ия месец, бебето остана разположено напречно и страшно много се въртеше и бонтуваше. Бях изгубила връзката с него за известно време, но се взех в ръце и много хубаво си поговорихме, успокоих го, насърчих го и към края на този разговор, той се завъртя много чевръсто, намести си главата надолу и ме изрита под ребрата  8 Баща ми умираше от кеф да му слуша пулса през корема ми и да го усеща как рита, говореше му, галеше го. Но най-мнго му харесваше да му слуша пулса и така да определя накъде се е завъртял (става с просто ухо на корема, една опитна акушерка ни научи как се прави :)) Не знам дали това общуване или факта, че баща му го пое когато излизаше от мен допринесе повече за тяхната връзка, но сега в неговите ръце детето се кротва за секунди  8
Активен
shivani
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 52

« Отговор #7 -: Декември 27, 2008, 09:56:15 »

Да и аз съм от тези, които са имали връзка с бебето си преди да се роди и дори преди да бъде заченато!
То ми се показа и ми каза, че ме е избрало за родител. Когато се роди видях, че е същото дете.

За разлика от Меги, сега, когато се роди имам още по-ясна връзка и го усещам кога какво му е, но естествено не на сто процента. А той е още много малък - няма три месеца. Благодарение на интуицията си ЕБХ  при нас върви добре и се радвам за което.
Активен
богата
Moderator
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 268

« Отговор #8 -: Декември 27, 2008, 11:05:23 »

незнам дали е случайно (по-скоро не), но докато бях с голямия корем ...,пеех една две песнички на коремчо - едната за чело коте, а другата по-малко известна за тръгнал рачо капитана.. и какво се оказа, още първите дни след като се роди тя реагираше точно на тези две песнички, които в последствие много ни помагаха при коликите, нервните състояния - изобщо за игра, присипиване, за всичко.

Дрийм, на нас ни се случи абсолютно същото. Пеехме само една песничка и после,когато плачеше, другите песнички не помагаха, но започнехме ли тази от бременността, веднага млъкваше ,за да слуша и да се успокои щастливо... И всеки път с баткото и таткото си казвахме- Видяхте ли? Пак същото стана!...
« Последна редакция: Декември 27, 2008, 11:11:34 от богата » Активен
Dream
Stars
Старши Друид
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 260

Fairy - Cherry Iceglow :)

« Отговор #9 -: Декември 27, 2008, 11:39:51 »

аз още си и пея тези песнички и си има резултат - едната си ни е станала дори нещо като химн, особено когато я мъчат зъбите, няма значение колко нови песнички учим нашите са си наши.  nyam1
хубаво е ако повече жени комуникират с коремчето, а ако и таткото прави това..
Активен

Евридик@
1
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 55

« Отговор #10 -: Януари 06, 2009, 09:12:46 »

Съжалявам, че се отнасях скептично към много, много неща, когато бях бременна. Включително и към пренаталното общуване, да не говорим за това отпреди зачеването JNoeps Мислех си днес сутринта, че родителите наистина са длъжници на първото си дете в много отношения.
При мен първото ми дете стана катализатор да се заинтересувам от толкова много неща, срещнах (виртуално) толкова много хора и информация, която попивам с огромен интерес и виждам всекидневно колко ми е полезно това и колко по-хубав е животът ми с тези нови търсения и пътища, които открих. Надявам се с второто и следващи деца нещата да се променят към добро :)
Активен
Меги
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 56

« Отговор #11 -: Януари 06, 2009, 09:49:35 »

Евридика, ако това може да ти е успокоение - първото ти дете много добре е знаело какво и защо избира, когато е избрало вас - знаело е, какво ще получи и какво трябва да ти даде. И в момента го прави  yes И
Активен
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1164

Алхимик

« Отговор #12 -: Януари 06, 2009, 11:20:05 »

вътрешното общуване и вътрешното възпитание може да продължат и след раждането... по друг начин (има методи)
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

Отиди на: