Alegrina
Наблюдател
Неактивен
Публикации: 5
|
 |
« -: Ноември 23, 2008, 10:27:48 » |
|
Не знам дали точно така се казват, а вероятно има и други названия.
Говоря за съвсем малките миниатюрни светещи частички, които понякога виждаме, гледайки небето. Те се движат и както днес установих в ритъм. Всъщност, като че ли има и тъмни частички, но не съм сигурна.
Всъщност ги виждам от малка и винаги съм си мислела, че това да прашинки, обляни в светлина или нещо такова. Днес не знам защо реших да направя вятър, за да видя дали ще им повлияе. Изобщо не им повлия. После си помислих, че може би този ритъм, в който "танцуват" е моя собствен сърдечен пулс, а това са някакви мини частички в окото ми. Но ритъма им беше една идея по-бавен и не беше моя. Допуснах за кратко почти невероятното твърдение, че може да са фотони, но бързо(хм...) беше отхвърлено, заради движението им. А движението беше на групички от по-няколко светлинки се събират, завъртат се, разпръкват се, събират се с други, завъртат се, разпръскват се... и тн, като не мога да преценя броя, но за посоката на завъртане ще се поинтересувам при следващото наблюдение.
Какво знаете за тях?
|
|
|
|
« Последна редакция: Ноември 23, 2008, 10:32:58 от Alegrina »
|
Активен
|
|
|
|
|
Deepinside
|
 |
« Отговор #1 -: Ноември 23, 2008, 11:01:52 » |
|
не съм сигурен, че всички ги виждат, а и може да е затруднително да се обясни наблюдаваното на човек който не ги вижда. и за мен това е било странен феномен още от детството... Сега, при тия наблюдения, може да забележите и следните явления: като мислите често, ще забележите светли, ярки точки, които се явяват наляво, и после отиват към дясно и се изгубват. Когато точките вървят отляво към дясно, мисълта, която се проектира към вас, е от възходяща степен. Тази мисъл е полезна. А когато тази светла точка върви отдясно към ляво, тя е в низходяща степен. Тази мисъл е опасна и безполезна за вас, затова трябва да мислите. Човешката мисъл е свързана с жизненото електричество в живота. Когато мислите са положителни, те привличат жизнените сили към себе си
Беинса Дуно
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Alegrina
Наблюдател
Неактивен
Публикации: 5
|
 |
« Отговор #2 -: Ноември 25, 2008, 03:50:14 » |
|
E, ама кажи от къде е взет цитата! Искам да прочета и останала част от текста.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Passiflora
Друид

Неактивен
Усмивка!
|
 |
« Отговор #3 -: Ноември 26, 2008, 08:18:25 » |
|
А пък аз си мислих, че са индикация за вероятен проблем със зрението ми  . Следващия път ще ги наблюдавам по-внимателно. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
LOVE & JOY
Модератор
Приор

Неактивен
Публикации: 554
ще наредя пасианса
|
 |
« Отговор #4 -: Декември 14, 2008, 03:53:46 » |
|
И аз от малка ги виждам, но мислех, че всички ги виждат. Не съм споделяла с никого, защото мислех, че е просто функция на окото, за която съм пропуснала да прочета в учебника по биология. :) А наскоро четох обяснение, че това е прана. Не знаех , че е видима. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Майя
|
 |
« Отговор #5 -: Декември 19, 2008, 06:48:17 » |
|
И аз винаги съм ги виждала и то предимно нощно време като си легна. Дори снощи направо си блестяха пред погледа ми и си танцуваха собственият си танц, но много ми се уморява погледа да се взирам продължително в тях. Винаги съм си мислела, че това е нещо нередно в зрението ми, защото имам много силен астигматизъм 180 градуса /изследване преди 4-5 години/ и упорито не слагам очила, защото някак вътрешно си мисля, че ако сложа очила проблема ще се влоши, а не да се разреши. Никога не съм знаела обаче, че тези танцуващи светли точици си имат някакво обяснение. LOVE & JOY сигурна ли си, че това е прана? Аз имам Рейки първо ниво и според рейкистите космичната енергия, т.е. прана е тази с която се работи. Това означава, че от ръцете струящата енергия трябва да се вижда. Пък аз не съм забелязвала да се вижда, само се усеща. 
|
|
|
|
|
Активен
|
Не се задоволявай да бъдеш дим, когато можеш да бъдеш огън!...
|
|
|
LOVE & JOY
Модератор
Приор

Неактивен
Публикации: 554
ще наредя пасианса
|
 |
« Отговор #6 -: Декември 19, 2008, 06:52:25 » |
|
LOVE & JOY сигурна ли си, че това е прана?
Не съм сигурна. Някъде из нета го четох като отделно мнение. Не значи, че не е вярно, но не дава и гаранция, че е вярно. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Майя
|
 |
« Отговор #7 -: Декември 19, 2008, 07:08:46 » |
|
Защо имам толкова много въпроси без отговори? Понякога се чувствам като дете-идиотче на неправилното място в неправилното време  Ха вижте какво намерих: Барбара Ан Бренън описва аурата по следния начин: Според нейните наблюдения, нечетните слоеве на аурата имат точно определена структура, както при стоящите светлинни вълни. В същото време слоевете, които са разположени между тях, са аморфни. Те сякаш се състоят от цветно вещество (т. нар. ектоплазма), което е подобно на течност. Тези слоеве се намират в постоянно движение. Течността преминава през рамка от стоящи светлинни вълни, която сякаш я насочва в определена посока. Стоящата рамка също не е неподвижна, тя постоянно премигва, сякаш се състои от множество светещи точки, които премигват с различен ритъм. Покрай линиите на стабилните слоеве се движат миниатюрни заряди. Първият, третият, петият и седмият слой имат определена структура, а вторият, четвъртият и шестият се състоят от вещество, подобно на течност, и, по всяка вероятност, нямат определена структура. Четните слоеве имат определена форма само благодарение на факта, че флуидите им протичат през структурната решетка на нечетните слоеве. Всеки следващ слой е тясно свързан с онези слоеве, които са разположени по-ниско, в това число и с физическото тяло. От научна гледна точка, всеки слой може да се смята за ниво от по-високи вибрации, които след преминаване през пространството на по-ниските вибрации излизат извън пределите му. За възприемане на всяко следващо ниво наблюдателят трябва да издигне съзнанието си до ново честотно ниво. По този начин едно и също пространство е заето от всичките седем нива, като всяко следващо ниво излиза съвсем малко извън пределите на предишното. Този феномен почти не се среща във всекидневния ни живот. Според повечето хора, аурата представлява обвивка (подобна на люспите на лук), която може да се бели слой след слой. Това обаче не е точно така. Структурираните слоеве съдържат всички форми, които съществуват във физическото тяло (включително вътрешните органи, кръвоносните съдове и т.н.), както и някои форми, които не присъстват във физическото тяло. В гръбначния мозък се осъществява вертикална пулсация на енергията на ауричното поле. Този пулсиращ поток излиза извън пределите на гръбначния мозък под опашната кост и над главата (централен канал). Освен това в полето съществуват структури, които приличат на фунии и се наричат чакри. от ей тук http://www.zdraveto.eu/catalog/folder_10/10_02.htmдали пък тези частички не са от собствената ни аура? 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
beautiful*mind
Stars
Наблюдател
Неактивен
Публикации: 14
|
 |
« Отговор #8 -: Декември 19, 2008, 11:19:07 » |
|
 По скоро може би наистина са прана тъй като аз пък съм чела че тя навлиза във взаимодействие с нас именно през въпросния "централен канал". В гръбначния мозък се осъществява вертикална пулсация на енергията на ауричното поле. Този пулсиращ поток излиза извън пределите на гръбначния мозък под опашната кост и над главата (централен канал). Освен това в полето съществуват структури, които приличат на фунии и се наричат чакри.
И ако чрез канала се осъществява обмен на информация към и от нас, съвсем намяста идва и движението на точките от ляво/дух, интуиция/ и от дясно /материя, рацио/.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Deepinside
|
 |
« Отговор #9 -: Декември 20, 2008, 12:01:17 » |
|
има различни видове енергии и различни начини за тяхното възприемане или виждане - това кой как би ги възприел може да зависи и от това в какви школи е работил в миналото тъй като в миналото е имало школи в които се е акцентирало на един или друг начин на свръхсетивно познание. За новото езотерично обучение е хубаво да се развиват три вида съвместно - Рудолф Щайнер ги нарича - имагинация, инспирация и интуиция, като за всеки вид има определени упражнения, които спомагат тяхното развитие.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Майя
|
 |
« Отговор #10 -: Декември 20, 2008, 08:01:30 » |
|
Хихи аз си залагам овенската глава, че в минал живот съм била херметик  Още щом хванах "Кибалион" в ръце за първи път и все едно се завърнах у дома си - усещах го адски познато и близко въпреки, че го четях за сефте. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Рени
Наблюдател
Неактивен
Публикации: 30
|
 |
« Отговор #11 -: Декември 21, 2008, 09:50:08 » |
|
Става въпрос за мъничките кръгчета, които се виждат когато е много светло, нали? Те се местят заедно с погледа, следователно не са реални. Поне така винаги съм си мислела.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #12 -: Декември 21, 2008, 10:00:51 » |
|
Никога не съм виждала такива частички. Това денем ли, докато гледате небето?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Рени
Наблюдател
Неактивен
Публикации: 30
|
 |
« Отговор #13 -: Декември 21, 2008, 10:20:52 » |
|
Да, поне аз така ги виждам.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
OMega
Центрирана
hidden
Старши Друид

Неактивен
Публикации: 302
|
 |
« Отговор #14 -: Декември 21, 2008, 11:05:23 » |
|
Никога не съм виждала такива частички. Това денем ли, докато гледате небето?
Допираш си палците и показалците на двете ръце,насочваш към някое дърво или небето и се вглеждаш съсредоточено.Вижда се някакво трептене,аз го виждам само тогава,иначе не мога.Аз лично светлинки не виждам,но съм чела,4е някои виждат.Това е праната,енергията,"чи","ки" и кой както я нарича.
|
|
|
|
|
Активен
|
"Вземи най-хубавото от изтичащото време, живей в настоящия миг и най-ясно от всички ще прозреш мъдростта. Ако погледът ти е замъглен от света на миналото и от света на бъдещето, вече не живееш във вечността, а в ограничения свят. Затова бъди тук и сега."
|
|
|
|