За семейството > Разумни в домакинството

Подходящи ли са за нас съдовете на Цептер?

(1/4) > >>

AFRODITA:
Предлагат ми прибори на Цептер, стомана 18/10 посребрени, на някой говори ли му това какво представлява тази стомана?
Както и сервиз за хранене със състав: глина, каолин, фелшпат, 20 % костна пепел, 10% алумин, всичко това се глазирано с течно стъкло, рисува се с безвредни бои, не съдържщи олово, пече се пак, пак се маже с течно стъкло и пак се пече, печенето е при 1400 градуса 48 часа? При единия модел костното вещество е 10% за сметка на алумина, който е 20%.
Въпроси:
1. какво е стомана 18/10, какъв е състава й?
2. какво е фелшпат?
3. какво е алумин?
Моята информация е, че при запечатването с течно стъкло нищо не може да излезе навън. За стоманта малко безпредметно е за мен да питам, щото се напълних с такива тенджери, но за другите да знаят!

богата:
18/10  - 18 е хром, 10 е никел - обикновена качествена неръждавейка. Никела е кофти, но без него трябва да се закалява готовия съд, за да стане годен за употреба като механични качества. Това за нож(хилади ножове....) е добре в малка пещ, но за тенджера (хиляди тенджери....) е безумен разход за обемна пещ. Така че, ако намеря БЕЗникелови съдове, ще са много, много скъпи.

Затова е супер, че са посребрени. Ако се изтърка среброто, пак може да се посребри.

Това е по спомени от разговор с технолог. Каза ми, че ако искам тенджера без никел, по-добре да ми посребри или позлати тенджери от 18/10 , щяло да ми излезе почти безплатно... на фона на безникелови тенджери.

За глинените съдове трябва солиден сертификат, че не съдържат олово и др токсични съставки. А за съдържанието на костно брашно имам субективни задръжки да не използвам такъв порцелан , сигурно няма токсичен ефект.

Deepinside:
костна пепел не! :help:

AFRODITA:

--- Quote from: Deepinside on Ноември 25, 2008, 04:44:25 pm ---костна пепел не! :help:

--- End quote ---
Шефе, от коя гледна точка?

Deepinside:
костите от животни не бих казал че носят много хармонични вибрации, че и в чиния да се сложат, не ща да си го мисля даже :STOEL:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Go to full version