novosemeistvo.bg
Май 22, 2012, 01:54:37 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Какви генно-модифицирани продукти знаем със сигурност, че има по магазините  (Прочетена 410 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 844

« -: Ноември 30, 2008, 11:26:12 »

Предлагам тук да си споделим кой каквото знае за конкретни продукти, за да ги избягваме. Готовите пуканки, например, са ясни. Разните му там памуци от Индия също. Не ми е ясна работата с картофите, обаче. Самоковските как са, читави ли са или те в черния писък?
Активен
LOVE & JOY
Moderator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

ще наредя пасианса

« Отговор #1 -: Декември 01, 2008, 12:34:25 »

Според мен, и с картофите няма гаранция..Четох едни статии надълго и нашироко едно време. Модифицирането на картофи за фураж е позволено в ЕС. Обаче оттам нататък нали се сещате, че това трудно може да бъде контролиранео.

Пък за България - съвсем. У нас няма НИКАКЪВ контрол!

За ориза Басмати писах, че е генномодифициран.

Соята и царевицата , ако не са означени изрично, че не са, също са в кюпа.

Масово манипулирани са зърнените видове- пшеница, слънчоглед.

Какво ще ядем сега? grin Тикви, праз, ряпа и боб от Родопите?

П.С.  "Смолянски картофи", "смилянски  боб"- това са само добри пожелания и нищо незначещи фрази. Всички картофи на пазара са "Смолянски"/ нищо , че са от Полша/  yelrotflmao Ако беше така,  в цял Смолян, че и зад Смолян трябваше да е пълно с картофени насаждения. yelrotflmao

Смилянскоият боб, както се разбра, е внос от....Китай!

ИЗСЛЕДВАЙТЕ ЕТИКЕТИТЕ! САМО ИЗСЛЕДВАЙКИ, ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ДОБРУДЖАНСКИЯТ БОБ ИДВА ОТ ...КИТАЙ, ОТ АРЖЕНТИНА, А ШАРЕНИЯТ ОТ КАНАДА!

Hadderahh,  като се има предвид  прозихода на тези стоки, вероятността  в случая да става дума за ГМ- продукция е повече от голяма.
« Последна редакция: Декември 01, 2008, 01:52:27 от LOVE & JOY » Активен

Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 844

« Отговор #2 -: Декември 03, 2008, 02:11:32 »

LOVE & JOY, ти беше давала някакво инфо някъде за този ориз Басмати. Останала съм с впечатление, че едва ли не това не е сорт и не съществува естествено в природата??? Така ли беше? Защото аз съм купувала органик такъв - възможно ли е?
Активен
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1164

Алхимик

« Отговор #3 -: Декември 03, 2008, 03:31:17 »

LOVE & JOY, ти беше давала някакво инфо някъде за този ориз Басмати. Останала съм с впечатление, че едва ли не това не е сорт и не съществува естествено в природата??? Така ли беше? Защото аз съм купувала органик такъв - възможно ли е?

за ориза басмати - имало си е такъв ориз (индийска марка) после някаква фирма май купува авторските права и това май довежда до оскъпяването на продукта - а как да разберем кой басмати е био и кой не... s045
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

ще наредя пасианса

« Отговор #4 -: Декември 03, 2008, 05:33:14 »

Да, така съм чела. Ще разровя за побробности. Но няма проблем да е био, предполагам..ако е от онзи първичния. Той почти нищо не се различавал от изходния продукт. Индийците са си го яли хилядолетия наред преди да бъде "патентован"/леле, какво безумие!!/
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: