novosemeistvo.bg
Май 22, 2012, 01:55:25 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1] 2 3   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Екологични и ефективни миещи и перилни препарати  (Прочетена 2909 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
LOVE & JOY
Moderator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

ще наредя пасианса

« -: Декември 01, 2008, 03:58:05 »

Я кажете, мили мои, с какво миете, с какво перете?

Активен

Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 844

« Отговор #1 -: Декември 01, 2008, 05:05:04 »

Има един страхотен препарат за подове на Ecover. На гранитогреса вкъщи досега всички препарати оставяха черти, като изсъхне, а с този подът направо изглежда като полиран. Мирише хубаво на лимон. На същата марка са ми и повечето препарати - за тоалетна и баня, течен сапун, препарат за съдове, растителна белина и съм доволна.

Не съм доволна от нито един еко прах за пране, включително и на Ecover. Пробвала съм и Бабино Мио и Алма Вин - еми прото не стават. Дрехите не се изпират добре, изглеждат мърляви и увехнали. Колкото и да не ми харесва, сега пера с израелския Сано за бебета. И аз ще съм доволна, ако някой сподели за сполучливо пране с еко прах.

Активен
Бенджи
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 49

« Отговор #2 -: Декември 01, 2008, 11:06:51 »

А за FROSCH какво ще кажете? Нали се води еко?
Активен

Тя на 10г.           Той на 7г.
богата
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 268

« Отговор #3 -: Декември 01, 2008, 11:15:12 »

Пода мия с вода, защото е напълно достатъчно, при положение, че никога не стъпва никой с обувки в къщи. Когато бебето ми пролази не можех да си представя да използвам препарат, който после няма да е отмит. Ако бях се информирала, щях да използвам обикн сода за хляб за замърсяванията- тя е безвредна.

Пера всички дрехи, не само бебешките, с бебешки препарат, без мирис и всичко БЕЗ. Няма да пиша марката, защото вече няма внос в БГ. Не изпира всичко- търкам на ръка предварително или накисвам с една дълбока резерва Ариел, която измирисвах седмици наред отворен на балкона...

Никога не съм използвала и няма да използвам омекотител - дрехите ужасно миришат от тях, за токсичността им нямам думи, а да търся био омекотител смятам за излишен разход на време и пари.

Преди време накупих скъпи препарати, нямах информация колко са токсични по време на употреба и след това... Сега чакам да свършат и ще сложа в шкафа Техни Величества Сода и Оцет .

(ще си намеря и една био белина за всеки случай)

за съдове използвам Фрош, но е компромис... Старая се да го замествам с обикн бебешки сапун, когато не бързам много.
Активен
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1164

Алхимик

« Отговор #4 -: Декември 02, 2008, 12:35:44 »

Цитат
Има вече биологични, сертифицирани продукти за почистване в България. Казват се „Алма Вин” (www.almawin.de) , произведени в Германия и са вече в магазина за сертифицирани продукти „Биомаг” на пл. Журналист, 1, още в магазин „Слънце –Луна” на „Христо Белчев”, сигурно и другаде.
Всички съставки са изброени до едно. Освен това АлмаВин имат и продукт от миещи орехчета и няма никаква химия. И „АлмаВин” не е „битова химия”, защото ... няма химия. Сертифициран е със знак “Еко гарантие” от белгийската фирма Certysis (http://www.certisys.eu/). Тестват дерматологично и има и още удостоверения за качество и екелогичност от немския най-строг оценител на организацията на потребителите със знака на Еко тест – gut или sehr gut. АлмаВин не се нуждае от омекотител, защото не съдържа химически съединения, които правят прането твърдо.

ползвах днес препарат за миене на съдове с  масло от лимонена трева и евкалипт   :kupa thumbsup
(има даже маркировка vegan )
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

hidden
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: Декември 02, 2008, 01:52:40 »

Дийп, препаратът за миене на съдове не е лош, горе-долу става и този за под. Всичките им останали продукти, включително орехчетата, не стават. За огромно съжаление. Който ми каже, че дрехите му се изпират, да не говорим за детски дрехи, ще му дам 5 лева.

Имат едно сапунче за петна - от волска жлъчка  yelrotflmao
Активен
LOVE & JOY
Moderator
Приор
Неактивен Неактивен

ще наредя пасианса

« Отговор #6 -: Декември 02, 2008, 02:08:10 »

Имат едно сапунче за петна - от волска жлъчка  yelrotflmao

Ох, видях го това в сайта и щях да припадна thinkerg headshake
Активен

Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Алхимик

« Отговор #7 -: Декември 02, 2008, 02:39:14 »

това което ми е интересно е че използват шрифт, подобен на даван от Рудолф Щайнер, не изключвам да са фирма свързана косвено поне с Антропософията (като Weleda)
Самия представител, който беше на изложението, изглeждаше доста добре  shakehands
(ако не ви е много странен тaкъв критерий:) 48

http://www.fontspace.com/lutz-baar/antropos
http://www.waldorfschrift.de/index.html
Активен

- Rumi

Приор
Неактивен Неактивен

ще наредя пасианса

« Отговор #8 -: Декември 02, 2008, 02:49:53 »

да са фирма свързана косвено поне с Антропософията (като Weleda)

Ще ги "разчоплим" и тях. policeman Ако и Веледа използват волски жлъчки, да ме забравят като клиент. thinkerg

Hadderahh ,онази миризма на пържено, за която спомена в другата тема..Моля те, виж съдържанието на крема..  s045
Активен

Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Алхимик

« Отговор #9 -: Декември 02, 2008, 04:14:51 »

за сведение - примерно в биодинамичното земеделие част от биодинамичните препарати се изготвят с използване на животински продукти.
Това касае и препаратите на антропософската медицина.

От моя гледна точка, дали не се получава че твърдото веганство може да не е съвсем полезно...
(колкото и върло/cool да изглежда )
Активен

- Rumi

Приор
Неактивен Неактивен

ще наредя пасианса

« Отговор #10 -: Декември 02, 2008, 05:06:03 »

за сведение - примерно в биодинамичното земеделие част от биодинамичните препарати се изготвят с използване на животински продукти.
Това касае и препаратите на антропософската медицина.

Това не ме успокоява ни най- малко. Обясни, моля те, как така животински продукти? Убиват и използват ли? Защото има разлика..

Цитат
От моя гледна точка, дали не се получава че твърдото веганство може да не е съвсем полезно...

Полезно и етично не са ли различни неща? 545
Активен

Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Алхимик

« Отговор #11 -: Декември 02, 2008, 09:19:03 »

Това не ме успокоява ни най- малко. Обясни, моля те, как така животински продукти? Убиват и използват ли? Защото има разлика..

Полезно и етично не са ли различни неща? 545

може да използват вече налични
предполагам че по това време в Германия е можело да се намерят.
има препарати и на растителна основа.

полезно и етично може да не си противоречат.
Активен

- Rumi

hidden
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: Декември 02, 2008, 10:05:06 »

Ще ги "разчоплим" и тях. policeman Ако и Веледа използват волски жлъчки, да ме забравят като клиент. thinkerg

Hadderahh ,онази миризма на пържено, за която спомена в другата тема..Моля те, виж съдържанието на крема..  s045

JOY, гледах го, кое е пърженото?
Активен
LOVE & JOY
Moderator
Приор
Неактивен Неактивен

ще наредя пасианса

« Отговор #13 -: Декември 03, 2008, 04:15:36 »

JOY, гледах го, кое е пърженото?
Идея си нямам. Просто ми хрумна във връзка с горното, да не би да има някакъв животински продукт, който съзнанието ти да "надушва"...
Активен

сребърен облак
hidden
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 121

« Отговор #14 -: Декември 03, 2008, 11:06:22 »

Открих ето тези производители на щадящи препарати. Казвам щадящи, защото не са се засилили да вземат биосертификат, малко им е производството май. Говорих с един човек от фирмата - казва, че са 99% биоразградими. Отпушват с ензими и почистват с пробиотици. Мисля да ги пробвам. Продават ги в Пикадили, но откак са се сменили собствениците, май вече нямало да ги има. Така или иначе, ако ги няма там, от сайта можем да се свържем с тях.
Активен

Никой не прави по-голяма грешка от този, който избира да не направи нищо, само защото може да направи малко.
Страници: [1] 2 3   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: