novosemeistvo.bg
Май 22, 2012, 01:59:54 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Какво искат Българите от Българските Хомеопати?  (Прочетена 415 пъти)
0 Членове и 3 Гости преглежда(т) тази тема.
Румен
Moderator
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 195

Или си част от решението, или си част от проблема.

« -: Декември 02, 2008, 11:28:52 »

Едва ли е някакво гениално прозрение, че най-важните отговори са отговорите на простите въпроси. След кратко колебание реших да задам един такъв:
Какво искат Българите от Българските Хомеопати?

Директната провокация идва от смута в собствената ми глава. В хода на разговора ще обясня какво го поражда. Стори ми се, че ако тръгнем именно от въпроса "Какво искат Българите от Българските Хомеопати?", ще си помогнем взаимно и най-вече Вие - като любители и пациенти - ще помогнете на нас - практикуващите хомеопати.
Надеждата ми е, че чрез този разговор постепенно ще оформим образа на практикуващия хомеопат, от който българите имат нужда. Защото (дори и да ви се стори странно) нямам усещане, че това е ясно в момента. И тази неяснота поражда реални проблеми.
Активен
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1164

Алхимик

« Отговор #1 -: Декември 02, 2008, 01:21:50 »

според мен повече от хората биха се обръщали към лекар или хомеопат, когато имат по-сериозен проблем.
но важно е профилактиката и научаване към природосъобразен начин на живот, който може да елиминира много болести   
но в момента болниците са търговски дружества - колкото повече пациенти/клиенти имат, по-големи печалби (съответно процент от клиничните патеки за самите лекари/лаборанти/сестри)

а който искренно лекува хората с желание да им помогне и да не боледуват повече, той може да има и истинско благословение girl_angel
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

ще наредя пасианса

« Отговор #2 -: Декември 02, 2008, 02:32:49 »

Съвсем импровизирано  да се включа:

Очаквам:

- да е т.нар. класически хомеопат
- достатъчно подробно първоначално интервю
- реперторизира
- предписва по един препарат
- не сменя препарати всеки ден без причина
- вдига си телефона
- интересува се от състоянието на пациента
- всестранно развита личност, открит човек, образова се непрекъснато, следи новостите

Не съм много сигурна, че съм разбрала правилно въпроса..

Аз имах късмета да попадна на чудесни хомеопати, отговарящи на горните критерии, че и на повече даже.

Какво искат българите от българските хомеопати? И аз това се чудя..Защо българинът все иска от другите , а не мисли, какво дава. Кога ще поемем отговорността за собственото си здраве?

Какво искат българите от българските хомеопати? Същото, каквото искат и от алопатите.  Да поемат отговорността! Жалко, но факт.
« Последна редакция: Декември 02, 2008, 07:00:33 от LOVE & JOY » Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: