Андреана
Старши Друид

Неактивен
Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат
|
 |
« Отговор #30 -: Август 10, 2009, 06:28:37 » |
|
Не съм съгласна с Ошо, прилагателните допълват образа,те разтварят съзнанието и дават представа на човек за цялата картина. Представи си, една книга да е само от глаголи,ще звучи нещо такова:- бързаше, бягаше , гонеше и т.н. макар, че не всеки глагол означава действие, но това е друга тема. Глаголи в последно време се употребяват когато се кандидатства за нова работа, за да се похвалиш колко си деен и можещ, някакво нововъведение, което намирам лично аз за странно. Няма как да не употребяваме наречия, прилагателни , съществителни,съюзи ,частици и глаголи те са важна част от нашия прекрасен език.Но разбира се, не налагам мнението си на никого.
|
|
|
|
|
Активен
|
С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.
|
|
|
|
Deepinside
|
 |
« Отговор #31 -: Август 10, 2009, 06:33:24 » |
|
освен егото човек може да проявява и други черти, различните части на речта си имат своето значение, ако са използвани хармонично и разумно мисля че няма проблем. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Андреана
Старши Друид

Неактивен
|
 |
« Отговор #32 -: Август 10, 2009, 06:40:36 » |
|
Да, точно! И аз съм на същото мнение.
|
|
|
|
|
Активен
|
С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.
|
|
|
|
zdravka
|
 |
« Отговор #33 -: Август 10, 2009, 06:59:40 » |
|
Разбира се, и аз не мога да си представя езика само от глаголи, но пък и не мога да не се съглася, че езика внася и много субективизъм. И това АКО става много важно. Езика може да послужи както за пренасяне на смисъла (аз поне се опитвам максимално отговорно да го правя това), така и за замаскиране на същината,т.е. манипулация, нещо, което е запезана марка на политиците. Езика е мощтно оръжие и всичко зависи в чии ръце ще попадне.
|
|
|
|
|
Активен
|
per aspera ad astra
|
|
|
Андреана
Старши Друид

Неактивен
|
 |
« Отговор #34 -: Август 10, 2009, 07:44:59 » |
|
Съгласна съм, Здравка! Думите могат да се ползват както за добро така и за постигане на други цели, като манипулация и пр.Вярно е, езика е мощтно оръжие, хубаво е да го ползваме за добро но не винаги е така и тогава достига до същината на темата, именно съвестта ни. С блага дума всичко се постига.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|