novosemeistvo.bg
Май 22, 2012, 02:00:48 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Гризе ме съвестта!  (Прочетена 2327 пъти)
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Андреана
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 375

Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат

« Отговор #30 -: Август 10, 2009, 06:28:37 »

Не съм съгласна с Ошо, прилагателните допълват образа,те разтварят съзнанието и дават представа на човек за цялата картина. Представи си, една книга да е само от глаголи,ще звучи нещо такова:- бързаше, бягаше , гонеше и т.н. макар, че не всеки глагол означава  действие, но това е друга тема.
Глаголи в последно време се употребяват  когато се кандидатства за нова работа, за да се похвалиш колко си деен и можещ, някакво нововъведение, което намирам лично аз за странно.
Няма как да не употребяваме наречия, прилагателни , съществителни,съюзи ,частици и глаголи  те са важна част от нашия прекрасен език.Но разбира се, не налагам мнението си на никого.
Активен

С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1164

Алхимик

« Отговор #31 -: Август 10, 2009, 06:33:24 »

освен егото човек може да проявява и други черти, различните части на речта си имат своето значение, ако са използвани хармонично и разумно мисля че няма проблем.  love021
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

Неактивен Неактивен

« Отговор #32 -: Август 10, 2009, 06:40:36 »

Да, точно! И аз съм на същото мнение. love021 
Активен

С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.
zdravka
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 231

« Отговор #33 -: Август 10, 2009, 06:59:40 »

Разбира се, и аз не мога да си представя езика само от глаголи, но пък и не мога да не се съглася, че езика внася и много субективизъм. И това АКО става много важно. Езика може да послужи както за пренасяне на смисъла (аз поне се опитвам максимално отговорно да го правя това), така и за замаскиране на същината,т.е. манипулация, нещо, което е запезана марка на политиците. Езика е мощтно оръжие и всичко зависи в чии ръце ще попадне.
Активен

per aspera ad astra
Андреана
Старши Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #34 -: Август 10, 2009, 07:44:59 »

Съгласна съм, Здравка! Думите могат да се ползват както за добро така и за постигане на други цели, като манипулация и пр.Вярно е, езика е мощтно оръжие, хубаво е да го ползваме за добро но не винаги е така и тогава достига до същината на темата, именно съвестта ни. С блага дума всичко се постига.
Активен

Страници: 1 2 [3]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: