novosemeistvo.bg
Май 22, 2012, 02:07:17 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Да научим детето да се храни само  (Прочетена 3760 пъти)
0 Членове и 3 Гости преглежда(т) тази тема.
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 844

« Отговор #45 -: Февруари 12, 2009, 12:45:03 »

Меги, търпение.
Активен
Вери
1
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 61

« Отговор #46 -: Февруари 12, 2009, 08:01:00 »

Ясен отказва каквато и да е твърда храна. А вече 3 седмици давам- морков, картоф, тиква, авокадо. Никакъв успех. Взима си парче, пъха го в устата и се почва избутване с език, плюене, повдигане, възмущение. Ядосва се и мачка парчето в ръката си, удря по масата, маже.

Пробвах с гладко пасирано пюре от любопитство, да не ми да е заради консистенцията. Същата картинка. Най- много ми прави впечатление това избутване с език. За мен той не е готов, макар че е на 8 месеца без 1 седмица.
Активен
Zvezdi4ka
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 74

Believe in something Better!

« Отговор #47 -: Февруари 13, 2009, 05:42:27 »

Вери,очевидно детето наистина не е готово,но това не трябва да те обезпокоява.Ние също започнахме по-късничко.Просто пробвай отново след една седмица.А по принцип,когато детето ти откаже дадена храна,то това не означава автоматично,че не я харесва,просто не е готово за нея,затова се пробва пак след известно време.
Активен

Breath,Believe,Receive-It's all Happening!
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #48 -: Февруари 13, 2009, 10:08:51 »

Вери, не помня точно кога, може би в началото на 9-тия месец, но малката изведнъж схвана за какво става въпрос и започна да си взима сама парченцата храна. От този момент така се зариби, че навакса адски бързо с всичките етапи. За месец - месец и половина стигна до вилицата, т.е. на около 11 месеца си изяждаше почти цялата порция сама с вилица. До годинката вече беше неудържима с лъжицата, после се научи да пие от чашка, после да си бърше масата, ако е разляла и т.н. Аз затова харесвам този подход, а не да им подаваш парченцата в устата. Защото интересът е не към храната, а към умението.
Активен
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #49 -: Февруари 16, 2009, 04:22:56 »

Искам да споделя и нещо друго - след като направи годинка и 1-2 месеца, малката изведнъж стана "злояда". Дълго време не правих връзка с начина на захранване, до момента също не съм много убедена, но евентуално има възможност тя просто да се е научила на всичко и да е загубила интерес към "умението" да се храни (както казва и др. Роси). Т.е. всички прибори са овладяни, няма нови предизвикателства на масата, има други много по-интересни неща/умения, които трябва да се развиват. Така че, имайте едно наум за кърменето - в този период то ще ви спаси.
Активен
Вери
1
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 61

« Отговор #50 -: Март 13, 2009, 07:23:38 »

Момичета, отдавна не съм навестявала темичка. Виждам, сте ми писали. При Ясен няма особен напредък. Като има, ще се похваля. :) Аз не се отказвам, продължавам по тази схема. Все някога ще се отприщи.
Активен
Страници: 1 2 3 [4]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: