novosemeistvo.bg
Май 22, 2012, 02:12:04 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Лечение със щастие!  (Прочетена 743 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
богата
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 268

« -: Декември 06, 2008, 01:33:04 »

Гледах предаване, в което гостите бяха Бате Николай и още един актьор - професори по смях.
  Ходят по болниците и лекуват дечицата! Подаряват на родителите материали с положителни, оздравяващи изречения, на децата чаши за вода, с надпис, че е вълшебна и лечебна (не чух добре под влияние на емоциите).
   Обясниха на зрителите за паметта на водата и защо помага такава вода.
     Имат и нещо като пикап, наричат го нещо подобно но "смехолейка", украсена цялата с весели неща... а вместо сирена имали запис на кукуриганеИ автомобилът им е дарен от друг добър човек! Показаха запис от смехотерапия в болница- дечицата с пижамките - ЩАСТЛИВИ! Съкращавали болничния престой с 5-6 дни!        
     Проф. Коко и доц. Роко - така някакси звучаха имената на най-сладките доктори в страната!                                                 bye2 praising nyam1
« Последна редакция: Декември 06, 2008, 01:42:30 от богата » Активен
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1164

Алхимик

« Отговор #1 -: Декември 06, 2008, 01:37:56 »

Децата се приучават, че събуждайки се, трябва да се усмихват на слънцето, а ако не е слънчево, да си нарисуват слънце, но пак да му се усмихват. Да си повтарят: „Аз съм здрав, аз съм добър. Утре ще бъда поздрав, защото, Боже, ти си с мен".
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

ще наредя пасианса

« Отговор #2 -: Декември 06, 2008, 01:53:24 »

Да затваряме болниците и да отваряме СМЕХОВНИЦИТЕ! 26
Активен

feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1025

Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)

« Отговор #3 -: Декември 06, 2008, 02:00:33 »

Децата се приучават, че събуждайки се, трябва да се усмихват на слънцето, а ако не е слънчево, да си нарисуват слънце, но пак да му се усмихват.

Дали пък не се раждат децата така, а после улисани в грижи.., забравят. :(
Поне аз бях така до някое време..
Активен

"Great ideas often receive violent opposition from mediocre minds" Einstein

ВАКСИНИТЕ - ИНФОРМИРАН ИЗБОР! 
Майя
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 64

« Отговор #4 -: Декември 09, 2008, 09:00:40 »

Винаги съм обичала смеха  yelrotflmao 2136  Имало е моменти, в които се смея докато сълзи не ми потекат от очите  grin Всъщност почти винаги съм нахилена до уши и когато се случи нещо да не ми е в ред или да ми е криво и ядосано и хората които ме познават и са свикнали да виждат вечната ми огромна усмивка, все ме питат дали съм болна  girl_angel  Научих и децата си да се смеят постоянно. Често вечер с тях се забавляваме със смешки или труднопроизносими думи, фрази, изречения и ако някой сбърка се смеем до сълзи  yelrotflmao
Активен

Не се задоволявай да бъдеш дим, когато можеш да бъдеш огън!...
zdravka
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 231

« Отговор #5 -: Юни 11, 2009, 12:09:04 »

Това е чудесно! Най-доброто, което един родител може да даде на детето си е да се смее заедно с него. И да играе заедно с него. Не са толково много родителите, които го умеят. Повечето се вземат много на сериозно и започват да поучават, възпитават, обясняват, предпазват, грижат, хранят....и какви ли не дейности, но не се сещат, че най-важното липсва - да поиграят с децата. Дори животните знаят това и играят с децата си. А като погледнеш хората и виждаш, че възрастните и децата сякаш обитавт различни измерения....уж сме в един и същи свят, но  това е само привидно..малките не могат да разберат нашите вечни глупави, безинтересни грижи и проблеми....ние не можем да почувстваме техният чист и естествен свят...нещо връзката се е загубила и това е отчайващо. Но ако трябва да си отговря какво е добър родител, бих казала "човек, който умее да играе и да се смее с децата си".
Активен

per aspera ad astra
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: