|
Christian
|
 |
« Отговор #150 -: Март 07, 2010, 11:41:06 » |
|
Нищо лошо няма.Очите обаче не са орган,с който може да се "пробват" такива неща. Може би грешно и непьлно се изразих.Не бих ползвал тези неща специално за ОЧИТЕ.
|
|
|
|
|
Активен
|
ПравЙ непоискано добро.
|
|
|
Passiflora
Друид

Неактивен
Усмивка!
|
 |
« Отговор #151 -: Април 19, 2010, 01:46:59 » |
|
Тези дни се чудя аутизма от какво може да бъде предизвикан? Какъв конфликт да се търси? Замислила съм се върху: нежеланието да се чуе нещо или да се приеме нещо и това да кара тези деца да се затворят в свой свят. Доста от аутистите (до колкото съм разбрала) са свръх чувствителни и се чудя дали по този начин не се опитват да се предпазят... 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
valko
1
Друид

Неактивен
|
 |
« Отговор #152 -: Април 19, 2010, 02:55:03 » |
|
доколкото помня, аутизмът беше комбинация от 2 конфликта - в гърлото и в стомаха...какви точно не помня, обаче. ако се реши единият, се премахва аутизма.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
nenaatoa
|
 |
« Отговор #153 -: Април 20, 2010, 11:22:45 » |
|
А аз си мисля, че имат значение и тежките метали в самите ваксини, които директно увреждат мозъка, тъй като минават кръвно-мозъчната бариера... 
|
|
|
|
|
Активен
|
Променяй се непрекъснато и си оставяй винаги същият!
|
|
|
|
Christian
|
 |
« Отговор #154 -: Април 20, 2010, 06:00:00 » |
|
Аутизм са два активни конфликта. Autistische Konstellation Revierangst Страх в територията или страх чрез силна уплаха,кьдето се загубва ум и дума(Angst, dass ein Feind in das eigene Revier eindringt) oder Schreckangst/Sprachlosigkeit (Bei gro?em Schreck, wenn einem die Worte fehlen, wenn man nicht ausreden kann, zB. in einem Streit).  Identit?tskonflikt Не знам кой сьм,кьде принадлежа...конфликт на индивидуалността или ядове в територията,не искам да я споделя с друг (лошо превеждам,сьжалявам) ("Wer bin ich/Wo geh?re ich hin?", Abgrenzungsschwierigkeiten) oder Revier?rger-Konflikt (Sein Revier nicht teilen wollen, Kampf um das Revier) На сайта,от който е снимката са всички констелации.
|
|
|
|
|
Активен
|
ПравЙ непоискано добро.
|
|
|
Passiflora
Друид

Неактивен
Усмивка!
|
 |
« Отговор #155 -: Април 21, 2010, 04:24:54 » |
|
Благодаря ви за отговорите!  Какво може да се направи в насока към разрешаване на конфликта? Само още нещо да добавя. Преди време родителите на детето ходиха на една гледачка и тя е казала, че е в следствие на изживян шок при катастрофа, която е станала когато майката е била бременна с детето. Наистина когато беше в 6-тия месец катастрофираха с колата, но ударът не беше силен и не обърнахме особено голямо внимание на случая. Възможно ли е някакъв вътрешноутробен конфликт да е отключил аутизма. А че и ваксините доведоха за влошаването на състоянието на детето в това вече никой не се съмнява, макар че не съм сигурна дали точно те не предизвикаха това състояние... Но както и да е... Вече ми се иска да разбера какъв конфликт да търся и най-важното е как да бъде преодолян? 
|
|
|
|
« Последна редакция: Април 21, 2010, 04:29:30 от Passiflora »
|
Активен
|
|
|
|
|
Christian
|
 |
« Отговор #156 -: Април 22, 2010, 04:16:09 » |
|
Пасифлора, Конфликтите сьм ги описал кратко в по горния си постинг. Според изживяното от детето се тьрси решение на конфликта. Не мога да кажа какво точно е асоциирало детето и как да го реши защото не знам нищо за детето,освен че някой е поставил диагноза аутизм.Може изобщо да не е в тази констелация.Всичко е много индивидуално. Майката има ли проблеми след катастрофата?
|
|
|
|
|
Активен
|
ПравЙ непоискано добро.
|
|
|
Passiflora
Друид

Неактивен
Усмивка!
|
 |
« Отговор #157 -: Април 22, 2010, 02:29:05 » |
|
Не, майката няма проблеми след катастрофата... Просто вече не зная какво да търся и какво да наблюдавам. Знам само, че до годинка и един-два месеца си беше напълно нормално и добре развиващо се дете. И за няколко месеца започна да дава назад... Става все по-голяма и до сега беше около мама и тати, но вече ще й се наложи да бъде и в друга компания на непознати хора и честно да си призная това ме притеснява. Може да не срещне търпение, разбиране.., от което тези деца се нуждаят. Притеснявам се да не се задълбочи състоянието й. Разбирам, че така не може да се помогне много, просто търсих някакви насоки, за да мога да се ориентирам какво да наблюдавам... Но при такива деца наблюденията са си доста сложна и трудна задача. Друго, което ме озадачава е, че когато отиде при логопедката, по време на занятията, които правят казва отделни (при това доста сложни) думи и то на място, а в къщи не изпуска и думичка, освен когато е много изнервена и то единични думи, като например "Айде!"
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
multicoloured
hidden
Приор

Неактивен
Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)
|
 |
« Отговор #158 -: Април 22, 2010, 06:14:07 » |
|
Извинете за спама, но според мен е много възможно ваксината да е отключила нещо. Хомеопатът давал ли е лекарство от потенцираната ваксина?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Christian
|
 |
« Отговор #159 -: Април 23, 2010, 06:23:50 » |
|
Njama kredor,izvinete  Passiflora, Roditelite na deteto znajat li za GNM? Zashtoto ne vijdam smisul nie tuk da si govorim i ti ot strani da davash saveti na roditelite,koito v edin moment da ti se smejat. Konflikta se aktivira v kushti javno...
|
|
|
|
|
Активен
|
ПравЙ непоискано добро.
|
|
|
Passiflora
Друид

Неактивен
Усмивка!
|
 |
« Отговор #160 -: Април 28, 2010, 03:02:36 » |
|
Знаят за ГНМ и вече вярват във всичко и в нищо! Знаеш как е при родители, на които децата им са пострадали и не откриват изход... Ами не съм сигурна, че конфликта се активира в къщи, защото си мисля, че когато отиде при логопедката знае, че там се вършат такива занимания и колкото по-бързо ги направи, толкоз по-бързо ще я оставят на мира. Логопедката е на мнение, че има много богат "пасивен речни" т.е. всичко разбира, но не употребява думи. А бе, няма никаква логика в държанието й. На моменти е много в час (с изключение на това, че думичка не проронва), спокойна, дори можеш да я накараш нещо да направи... Но на моменти изпада в ужасни кризи... Сега пие едни билкови добавки и всички специалисти, които я наблюдават са на мнение, че има голям напредък... Дано да помогнат тези билки! И така чудя се, ако мога да намеря някаква логика, на всичко това... Знам, че по интернет дианози не се поставят, както и по-сериозни насоки не могат да се дадат, просто се опитвах да видя и вие как разсъждавате в тази насока... Защото общо взето за всяка една друга болест може да се даде някаква насока, а за аутизма сякаш нищо не може да се направи... Благодаря ви за отговорите!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|