Author Topic: Представих си  (Read 8916 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline Feniks

  • Наблюдател
  • *
  • Posts: 23
Re: Представих си
« Reply #15 on: Януари 06, 2009, 03:16:18 pm »
"последствията от нарушаването на Космичните закони следват независимо от освобождаването от юридическите последствия.
Ако хората виждаха последствията от своите постъпки, престъпления много по-малко би могло да има. Без духовно виждане не е възможна дълбока култура - но постепенно духовното зрение ще се развива... "

Юридическите закони нямат нищо общо с Космичните, освен може би правилата от философската част на правото, които се доближават до тях, но често може да се види как кармичните последствия се отразяват и намират проявление в юридическите.

Offline апулей

  • Бард
  • **
  • Posts: 70
  • Gender: Female
Re: Представих си
« Reply #16 on: Юни 11, 2010, 01:29:55 pm »
   Това което си е представила LOVE & JOY, много ми заприлича на откъси от филмът "Зелената планета" http://zamunda.net/details.php?id=116874&hit=1

   Представям си училището, в което искам да учи дъщеря ми;... просторна зграда, огромен зелен двор, чист въздух- открити класни помещения през топлите дни, децата не пушат, не пият не ругаят, не се бият, няма лафка, има повече часове за изкуства, и часове за прилагане на знанията- с цел да разбират значимостта и приложението в живота на това което учат, учителите не пишат на черни дъски, вместо това говорят на децата в тесен кръг, - нещо като древногръцките академий учителят заедно с учениците се разхождат и си говорят, учениците не усещат неприятен натиск, а са жадни за знания, не се притеснявам, че пускам детето без мобилен телефон, сигурна съм, че се чувства добре и целта му е не да докаже првъзходството си над другите а да учи помагайки на другите, учителите са доволни от заплатата си и обичат професията си, те са всеотдайни не оценяват знанията с оценки, а с приятни поущрения - например игра в която участват всички, детето завършва образованието си с високи знания, самочувствие и решителност -  :smile:
Gurudevo Charanam