За семейството > Разумни в домакинството

Уред за смилане на семена, ядки ...

(1/4) > >>

maryia:
Решила съм да си купувам уред, в който да смилам сусам, ленено семе, различни ядки, които след това да добавям към домашния хляб, салати, и др. Също искам да си правя бадемово мляко.
Засега клоня към блендер.
Въпроса е дали той ще успее да смели напр. сусама на много ситно, да не се усещат парченца.
Днес бях в един магазин, и там дори ми предложиха кафемелачка, която мели на няколко степени - по-едро, по-ситно, в зависимост от предпочитанията. Обаче в такъв случай няма да мога да си правя бадемово мляко в нея, защото няма как да добавя вода  :JNoeps:
Очаквам да споделите вашия опит  :hb:

Ярка птица:
   И аз щях да питам как се смила сусама за тахан - моят не се получи хубаво. Но бадемовото мляко става хубаво с пасатора - много фино се смилат бадемите с него.

LOVE & JOY:
И аз не мога да докарам такана до фина консистенция. Не става за мазане, а за поръсване.
Засега меля всичко с пасатора, но с лененото семе например нямам голям успех.

maryia , както изглежда, май два уреда трябва да купиш. :s045: Ако в блендера става истински течен тахан,  само той би трябвало да ти свърши работа. Но се съмнявам. Интересно ми, дали мели добре ленено семе.
Би ли дала малко подробности за кафемелачката. :kissing:

Hadderahh:
Аз скоро си взех една ръчна мелничка и съм много доволна от нея. Има 3 приставки и се закрепва за повърхността. Най-ситната предимно съм я ползвала за ядки - рендосва ги много фино, не знам семената как биха станали, но определено няма да стават за мазане. Когато мелех ядките в една машинка, подобна на кафемелачка, ставаха като на топченца, т.е. слепваха се, а и ми оставаха несмлени частички. Така, че мелничката е супер за фино рендосване.

За течен тахан предполагам, че нещо като уред за пресоване трябва да се търси.

maryia:
Благодаря за инфото на всички :wink:
За бадемовото мляко ще пробвам да го направя с пасатора, Анна В. добра идея ми даде, само да се снабдя с бадеми, че в момента нямам
LOVE & JOY , колкото до кафемелачката ето линк http://onlinetrading.bg/product/kafemelachka-krups-gvx-2-pro-coffee-grinder.html същата гледах днес, всичко е описано така както ми го казаха в магазина.

Може ли да помоля за снимка на ръчната мелничка, Hadderahh ?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Go to full version