novosemeistvo.bg
Май 22, 2012, 02:55:09 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Медът  (Прочетена 2559 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Бенджи
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 49

« -: Януари 04, 2009, 02:50:20 »

Купувам мед от производител директно. Но е захаросан. Децата много обичат мед, ако е течен. Досега го разтапях на водна баня, обаче скоро прочетох, че ако се загрее над 40 гр. медът става канцерогенен, едно на ръка, че полезностите му си заминават.
Та въпросчето ми е: как да втечня меда, без да го загрявам над 40 гр.? 
Активен

Тя на 10г.           Той на 7г.
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1164

Алхимик

« Отговор #1 -: Януари 04, 2009, 03:43:31 »

Бях срещал в смисъл, че във връзка с някаква стандартизация на Европейския съюз трябвало и меда да се стерилизира, за да се продава по магазините. Затова - от производител.

за разтопяването  - надали би могло да се постигне напълно течно състояние при домашни условия без нагряване. Мисля че бях срещал за обработване с ултразвук, за втечняване на меда, но може да е цяла инсталация.
един вариант поне да може да се маже е да се вземе 1-2 лъжици захаросан и да се пресова многократно с лъжица или с ръчен инструмент за мачкане на картофи за пюре, и така малко по малко да се напълни един буркан. Буркана да се остави на топло (близо до парно примерно, но без да е в пряк досег с парното), малко по малко може да стане по-течлив.
« Последна редакция: Януари 04, 2009, 09:20:44 от Deepinside » Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

ще наредя пасианса

« Отговор #2 -: Януари 05, 2009, 02:48:37 »

Та въпросчето ми е: как да втечня меда, без да го загрявам над 40 гр.? 

Аз го втечнявам, като сложа буркана в съд с хладка вода и бъркайки меда в буркана, постепенно доливам топла водичка, докато се втечни поносимо.
Активен

feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1025

Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)

« Отговор #3 -: Януари 09, 2009, 01:33:04 »

Deepinside,
в друг форум срещнах употреба на чесън с мед (като природен лек) и написах това, което си споделял с нас, че след чесън не е добре сладко.
Това добре, но сега ме питат защо..
Така е като се отговаря папагалската.

Би ли споделил подробности, моля.
Активен

"Great ideas often receive violent opposition from mediocre minds" Einstein

ВАКСИНИТЕ - ИНФОРМИРАН ИЗБОР! 
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Алхимик

« Отговор #4 -: Януари 09, 2009, 09:33:01 »

не съм сигурен откъде е изписан този "лек", но не бих препоръчал това.
Като дадено от Учителя Беинса Дуно - след чесън 3 чава да не се яде сладко, нещо май се получавало/отделяло токсично вещество/съединение. по памет за арсен, но не съм сигурен.

чесъна става за лечение, но не и с мед:)

Цитат

Когато иска да дезинфекцира устата си, или да подобри състоянието на стомаха и на гърдите си, човек трябва да яде чесън. На болния предписвам чесън, но не и на здравия. На болния препоръчвам ряпа, но не и на здравия. Ако стомахът ти е разстроен, свари ряпа и пий сока й. Щом оздравееш, не я употребявай повече. Ако стомахът ти е слаб, пий по една малка чашка вино; щом оздравееш, никакво вино не се позволява. Забранява се ферментиралото вино, а не сладкото.

Сега аз искам да ви наведа към едно практическо приложение. Старостта не е нищо друго освен задръстване на кръвоносните съдове: артериалната и венозна система се задръства с кал. Артериите и вените се напълват с кал, с утайки, които трябва да се махнат. Старостта не е нищо друго освен задръстване на нервната система, външно и вътрешно, с кал. Ако човек може да прочисти всички тия тръби, всички капилярни съдове в артериалната си система, да може да тече кръвта правилно, той ще се подмлади. Вследствие на тази кал, на тези утайки явява се болестта артериосклероза, т.е. втвърдяване на кръвоносните съдове. При това положение и артериите изгубват своята пластичност, своята подвижност.

За да се освободите от тази кал, първо вие трябва да знаете как да се чистите. На онези от вас, които са готови да направят този опит за лекуване, казвам: Никога не дръжте в ума си болни образи, ако искате да очистите вашата артериална система. Всеки ден трябва да търсите здрави хора, да се свържете с тях и само такива да гледате. Под здрави хора не разбирам червендалести, но здрави, с приятна, хубава краска на лицето. Дръжте в ума си такъв човек. Той ще ви помогне с мисълта си. Иначе, мисли ли за старостта си, човек ще изгуби своите жизнени сили. В стария човек бързината на трептенията в неговото тяло се намалява, вследствие на което то изгубва своята сила и бързина в движението на неговите частици. Ако тази бързина се върне, и артериите ще се освободят от натрупаната в тях кал.

Лекарите препоръчват да се яде чесън. Това средство е добро, защото то увеличава вибрациите на организма. После, като отивате на планината, подпрете се на някое здраво дърво. Това дърво ще внесе във вашия организъм известен род енергии, които ще бъдат в състояние да пречистят вашата кръвоносна система. Лошите мисли и чувства са в състояние да задръстят вашата кръвоносна система, вашите артерии, и след това никакво лекарство не ще бъде в състояние да ви спаси от вашия фалимент. В това отношение духовният живот е сила, с която човек може да обнови своето тяло, както и своята кръвоносна система и нервна.

Беинса Дуно

Активен

- Rumi

Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: Януари 09, 2009, 09:53:30 »

Този цитат е прекрасен,
но не дава отговор защо чесъна не може да се комбинира с мед..  shok
Знам, че и двата продукта са антибактриални, защото съдържат "естествен антибиотик"..

Но някъде из твоите писания срещах, че сладко (под каквато и да било форма) не е хубаво да се приема поне 3ч. след като си ял чесън...

А иначе народната рецепта е в този вид:
Вечер-преди лягане-настърган чесън+мед-в равни количества.Взема се по една ч.л. от сместа.Срещу вирусни и бактериални инфекции.Аз го прилагам профилактично.

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=307428.45
Активен

Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Алхимик

« Отговор #6 -: Януари 09, 2009, 09:58:33 »

Цитат
Млечни с растителни храни няма да ядете. Сега ако ядете нещо с чесън, чак след три часа ще ядете плод или нещо сладко. Не смесвайте храните. Не яжте различни плодове по едно и също време. Най-малко по един час трябва да мине, след като сте яли един плод, после друг може спокойно да ядете, но не едновременно. Ще готвите с чисто, прясно масло. Семето на слънчогледа трябва да се мели най-много един месец преди употребление, да не се образуват в него утайки, които биха разстроили стомаха.

Книга за Здравето
http://www.beinsadouno.com/downloads.php?id=43

може да им пуснеш направо така - текста плюс линка
Активен

- Rumi

hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 844

« Отговор #7 -: Януари 14, 2009, 02:59:54 »

Бях срещал в смисъл, че във връзка с някаква стандартизация на Европейския съюз трябвало и меда да се стерилизира, за да се продава по магазините. Затова - от производител.

Био медът на Хармоника не се стерилизира. Разтапяли го на водна баня на 35 градуса, филтрирали и наливали в бурканите.
Активен
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Алхимик

« Отговор #8 -: Януари 14, 2009, 04:42:06 »

Био медът на Хармоника не се стерилизира. Разтапяли го на водна баня на 35 градуса, филтрирали и наливали в бурканите.

това е добре thumbsup
Активен

- Rumi

Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 86

« Отговор #9 -: Януари 26, 2009, 10:36:40 »

Мда, точно това щях да напиша, аз го топя на водна баня на най-ниска степен на котлона, водата трябва да е толкова топла, че като си сложа пръста да търпи на топлината.
Активен

Този, който не използва ума си и не се бори за свободата си, не усеща липсата й!
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: Февруари 13, 2009, 10:57:36 »

Попаднах на някакъв кремообразен мед (био). Някой знае ли как се постига - наистина е като крем? Става ли?
Активен
feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: Февруари 13, 2009, 11:02:42 »

Попаднах на някакъв кремообразен мед (био). Някой знае ли как се постига - наистина е като крем? Става ли?
Не намирам никаква логика да е кремообразен. Нали се казва, че истинския мед се захаросва..  s045
Освен да му добавят нещо, но как ли ще е био тогава. :)
То в България може да пишат "био" на кой знае какво, като няма никакъв контрол.
Затова имам серозни съмнения.

П.П. Гледай как насила ни правят мнителни, дори при съпротива от наша страна :))
Активен

Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: Февруари 13, 2009, 11:11:04 »

Мулти, не ми се вярва. Медът е като захаросан, но не твърд, а течен. На Герада-М. Има си етикети, надписи, директиви, БДС и всичко както си требе. Но не бях виждала такъв.
Активен
feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: Февруари 13, 2009, 11:19:08 »

А защо не питаш производителя направо - да ти обяснят как става тая магия?
Активен

Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Алхимик

« Отговор #14 -: Февруари 13, 2009, 11:42:22 »

Мулти, не ми се вярва. Медът е като захаросан, но не твърд, а течен. На Герада-М. Има си етикети, надписи, директиви, БДС и всичко както си требе. Но не бях виждала такъв.

и аз съм ял кремообразен мед - с кестен от Врачанско, има такова нещо - въпрос на съставки и район.
Активен

- Rumi

Отиди на: