novosemeistvo.bg
Май 22, 2012, 02:56:24 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Съвместно спане с бебето  (Прочетена 2046 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
escorial
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 17

« -: Януари 10, 2009, 07:34:30 »

Здравейте,

Темата е за съвместното спане с бебето. Било то в едно легло с родителите или в легло, залепено за това на родителите.

Първите ми две деца като бебета си спяха в отделно легло, залепено до моето. Така до към 8мия месец, когато ги преместих в друга стая.
Бях чела, че ако искаш да отделиш детето в самостоятелна стая това трябва да стане между 6тия и 9тия месец, защото след това ставало много трудно.
Затова и така направих с първите две бебета.

Сега обаче, третото хлапе си спи до мен, в моето легло. Нямаме нито кошче, нито детско/бебешко легло. То и да имаме, няма къде да го сложим  smile
Та затова си мисля...според вас до каква възраст може бебето да си спи така с мен. Има ли някакъв период, в който е добре да се отдели и има ли наистина такова нещо, че след 9тия месец вече не можеш да го отделиш и става много трудно?
На мен така ми е много удобно, да си спи при мен...въобще не искам да я отделям.
Ако някой има повече информация по въпроса, моля да сподели.
Активен

Маминка
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 8

« Отговор #1 -: Януари 12, 2009, 03:27:11 »

Елена като бебе си спеше на нейното легло,не беше долепено до нашето.
Сега е на 1г и 6 м. и спи с мен от около 4 месеца
Активен
сребърен облак
hidden
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 121

« Отговор #2 -: Януари 12, 2009, 04:27:04 »

Голямата ми дъщеря спеше в легло, залепено до нашето, докъм 3г възраст. След това я преместихме в отделна стая "с розови пердета и балдахин", и нямаше по-щастливо дете от нашето, че си има прицеска стая. Е, сега не бих наблегнала на принцесите, но все още смятам, че не е трудно да отделиш детето, когато решиш, че е станало крайно време, стига да създеш търсене предварително, например да си помечате няколко месеца за новата стая (легло, завивка и пр.), която ще има... силно материален подход, но действа.
Малката ми дъщеря е на 3 г. и малко, спи по-скоро на нашето легло, отколкото на своето, и засега изобщо не ми пречи. Малко по малко и обясняваме колко ще е страхотно да спи в стаята при кака. Ако не беше кърменето, сигурно вече щеше да е там :)
Дали става по-трудно? Ами сигурно, защото децата вече просто могат да покажат, че са направили разликата... има разни теории, но напоследък предпочитам да се доверявам на инстинкта си.
Активен

Никой не прави по-голяма грешка от този, който избира да не направи нищо, само защото може да направи малко.
escorial
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: Януари 13, 2009, 12:03:37 »

А не ви ли е страх, че бебето може да падне от леглото?
Аз това си мисля сега...все още Карина не се върти, но като започне да се върти как ще я оставям сама в нашето легло да спи?
Тя си ляга в 20:30...аз си лягам по-късно. Не мога всеки ден да си лягам с нея, за да я пазя.
Въпреки, че съм сложила преграда на леглото от страната, от която тя спи, като започне да се върти не ми се струва, че тази прерада ще е достатъчна.
Вие как сте преминали периода, докато се научат да не падат от леглото?
(Малкия ми син на 2 години все още падаше от леглото :-) Тази преграда за него сме я купували всъщност...)
Активен

Маминка
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 8

« Отговор #4 -: Януари 13, 2009, 12:12:02 »

Охооо,Елена е падала доста пъти 48
Ама нищо и няма
Активен
Ярка птица
...
Друид
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 159

« Отговор #5 -: Януари 13, 2009, 12:46:01 »

Възглавници наоколо и дебело одеало и възглавници на пода. Една нощ падна в легенчето за изпишкване grin и тогава разбрах, че вече е станала по-подвижна, а дотогава спокойно я оставях да спи от външната страна - голямо куку съм била. grin Много пъти съм мислила да я отделя, но виждам, че не е дорасла и ще я разстроя, а така ми е по-удобно и на мен. Сега си спи на нейното легло, залепено за нашето и ни е добре така (2г.5м.)
Активен
Меги
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 56

« Отговор #6 -: Януари 13, 2009, 10:50:41 »

Първите 4 седмици спеше на една обикновенна възглавница и така го разнасях изцялото жилище - много удобно беше - изобщо не се будеше и можеше във всяка стая да спи. Нощем възглавницата беше на нашето лего, но от външната страна до мен, че баща му е като кит в леглото и като нищо мошеше да го отнесе, ако беше в от другата страна. После пак на нашето легло, но на пеленка или чаршафче върху нашия чаршаф и така до 3 м, когато започна много да се протяга - да спи с разперени на страни ръци и да заема място колкото вързрастен. Тогава купихме много просто креватче с единствен критерий матракът да е на равнището на нашия. Сега спи в залепеното до нашето легло креватче - не се върти насън - само се обръга от едната страна на другата, и пак няма вероятност да падне. Много ми е удобно така за кърмене. Неговата стая е огромна - поне за 2 деца е, но засега е на ниво залепен долен ред тапети и като гледам още 1-2 години няма да ни трябва. Не знам кога ще го преместим - най-вероятно, когато се откаже от нощното кърмене и е достатъчно голям да ходи и да си отваря вратите сам.
Активен
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 844

« Отговор #7 -: Януари 13, 2009, 11:35:44 »

Най-добрият вариант е да спите на матрак, а не на спалня, и по края да наредите възглавници. По този начин и бебето ще свикне на самостоятелност още от най-ранни месеци, и няма да е ограничавано в движенията си. Ако това не ви е възможно на този етап, може да сложите допълнителни прегради - каквито се продават за детските легла.
Активен
богата
Moderator
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 268

« Отговор #8 -: Януари 13, 2009, 03:41:42 »

Ние демонтирахме краката на общото легло, когато падна 3 пъти в 3 последователни дни от различни места. Не ми се проверява сега на каква възраст беше това, че ме е срам... Спахме "на земята" (подматрачна скара 5-6 см. + матрак) докато дойде зимата и затова решихме да се вдигнем. На възраст година и половина.
Но винаги около свободните страни имаше дебели неща, а при високото положение- още по-дебели...

ПП сетих се, на 5 месеца и 2 седмици точно понижихме леглото.Със закъснение...

Пожелавам ви леки, напомнящи превъртания !
Активен
Евридик@
1
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 55

« Отговор #9 -: Януари 13, 2009, 04:02:14 »

И моят син спи при мен, откакто се е родил. Има си негово легло, на метър от нашето. Заспива вечер там и по-късно, когато се събуди за пръв път през нощта, го вземам при нас. Почти на 6 месеца е, но не е особено повратлив :) Обръща се вече и се върти, но не ме е страх засега, че ще падне. Обикновено спи между нас. Ако се налага да спи от външната страна, слагам една дебела възглавница и го обгръщам с една ръка. Не мисля да го местя от нашето легло в близката година...Предполагам, че подходът на Сребърен облак ще сработи и при мен.
Активен
Artemida
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 56

« Отговор #10 -: Януари 22, 2009, 11:50:05 »

Голямата дъщеря я отделих на 4год и спи в ъглов креват, който е разположен до спалнята ми. Малката, която е на 3г и 2м. спи при мен на спалнята. Все още я кърмя и ми е много удобно да е до мен. Нощно време се отвива и я завивам постоянно. В момента в който се върнахме от болницата спалнята беше наша. Тати сме го изхвърлили в друга стая. laugh Всеки родител има различни виждания по въпроса, но лично аз мисля, че за децата ми е по-добре да са близо до мен, защото емоционално се чувстват по-сигурни.
Активен
valko
1
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 202

« Отговор #11 -: Февруари 16, 2009, 06:22:42 »

Дъщеря ми спеше на собствено легло в нашата стая до година и нещо. Първите 3 месеца се будеше само по веднъж за нощно кърмене, а след това спря да се буди, така че този вариант ни устройваше. Около год. и половина обаче, при поредица от боледувания се премести в нашето легло. Тогава махнахме преградата и залепихме нашето до нейното. тя реално спеше с глава на нашето и крака на нейното. След като се роди брат и и купихме матрак. Естествено, с розови чаршафи. Сега конфигурацията е следната: бебешкото легло, на което никой не спи - до него е нашето легло, на което спим ние и бебето - до него е матрака на дъщеря ни, която често "пада" на нашетп легло. Бебето/на 8 месеца/ суче често през нощта и затова спи до мен. Решихме, че не е моментът да отделяме каката/почти на 5/, за да не се почувства изгонена, заради бебето. Докога ше спим така, не знам. На нас не ни пречи. Чакаме каката да се реши на собствена стая:)
Аз лично, смятам, че когато детето е готово, то ще се отдели.
Активен
сребърен облак
hidden
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 121

« Отговор #12 -: Февруари 16, 2009, 08:14:31 »

Teзи дни ходихме на почивка. В малка стая със спалня сложиха допълнително легло, и резултата беше огромен матрак от едната до другата стена. Спахме четиримата - мама, татко, дете на 8 и дете на 3 години. По-уютно не сме се чувствали никога! Никакви проблеми кой, кога, как, защо ляга и става, никакви ставания или едночасови "Мамо, целуни ме за лека нощ". Беше прекрасно! Единствения проблем беше, че секса беше направо невъзможен. Обаче пък отдавна сме се научили, че спалнята не е за секс  grin Замислих се колко добре биха се чувствали децата, ако леглата им в стаята бяха поне по-близо (абе направо залепени), защото сега са на различни нива и не се виждат. Друго си е да могат да си говорят, като се виждат, да се боричкат, да се крият под одеялото... Това би бил идеалния вариант за отделяне на малката при каката.от нас.
Активен

Никой не прави по-голяма грешка от този, който избира да не направи нищо, само защото може да направи малко.
escorial
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: Февруари 16, 2009, 09:08:47 »

Благодаря Ви, че споделяте опита си :-)

Ние все още си спим заедно. Тя е доста кротка и не се върти, докато спи. Като е будна обаче вече започва...
Засега се кърмим доста през нощта, така, че надали скоро ще спим на отделни легла.
Така като сме си заедно, много ми е лесно да кърмя. Даже си мислех...другите ми бебета на 3 месеца вече спяха по цяла нощ. Но те спяха в отделно легло, до нашето. И ако през нощта се събудят, сигурно съм побутвала леглото (те бяха леки, сгъваеми легла), за да го приспя и да не ставам да го храня. Та си мисля, дали защото спим заедно с Карина, тя толкова много папка през нощта. Защото всъщност това ми е най-лесния начин да я приспя отново  grin

сребърен облак Моите момчета спят в една стая, на легла на еднаква височина. Не са залепени едно до друго. На 1 метър растояние са.
Но никога не можем да сложим само единия да спи. Ако единия го сложим по-рано, дори и защото е просто много уморен и сам си казва, че иска да спи - той не може да заспи, докато другия не си легне също. През 10 мин се отваря вратата, той излиза и пита кога ще си легне другия :-)
Активен

LOVE & JOY
Модератор
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

ще наредя пасианса

« Отговор #14 -: Февруари 17, 2009, 01:52:51 »

А не ви ли е страх, че бебето може да падне от леглото?
.....Вие как сте преминали периода, докато се научат да не падат от леглото?

След като падна 3 пъти, я научих да слиза сама от леглото/ пък тя си пада  малко алпинистка whistling/  и нямахме проблеми.

Иначе и ние сме 3 в 1 на спалнята.  e010  До този извод обаче не стигнахме сами, а чрез нея.
Активен

Страници: [1] 2   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: