novosemeistvo.bg
Май 22, 2012, 02:56:50 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Съвместно спане с бебето  (Прочетена 2046 пъти)
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Евридик@
1
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 55

« Отговор #15 -: Февруари 17, 2009, 11:19:59 »

Благодаря Ви, че споделяте опита си :-)
...Та си мисля, дали защото спим заедно с Карина, тя толкова много папка през нощта. Защото всъщност това ми е най-лесния начин да я приспя отново  grin
И аз това си мислех снощи за сина ми - непрекъснато суче през нощта, изобщо не защото е гладен. Ще трябва май да се опитвам поне понякога да го кърмя седнала и като заспи, да го премествам леко в неговото си легло. Явно му мирише на млякото на мама иначе tongue
Активен
Меги
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 56

« Отговор #16 -: Февруари 18, 2009, 12:47:43 »

Момичета, да си призная, именно съвместното спане и многото похапвания нощем са ме спасявали в моменти на стачка и лактационна криза. Виждам ясно (нали всеки ден получава шише по различно време), че детето ми яде по-малко на едно хранене от неговите връсници (че и от по-малки бебета) и за мен и него е много важно да имаме повече хранения в денонощието, за да компенсираме.
От няколко дни обаче забелязвам, че той се буди за ядене само веднъж нощем, а по-често се върти, промрънква и сам си заспива, но аз се будя много често, къде с повод (бебето) къде без. Започнах обаче а си взимам хомеопатичното лекарсво вчера и спах доста по-добре  2168 Бебето е в краватче, залепено за спалнята, като матракът му е на същата височина като нашия и той се е научил сутрин да се преобръща и да се дотъркалва до мен  368
Активен
kambanka 2304
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 13

« Отговор #17 -: Февруари 19, 2009, 12:05:38 »

От година и половина спим тримата заедно на спалнята.На мен ми е много добре така,да си усещам и гушкам детенцето през нощта,а и мъжете не протестират...Но все пак пролетта мисля да пробваме да го преместим в неговата си стая,пък ще видим той на какво мнение ще е.
Активен

zozima
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2

« Отговор #18 -: Февруари 23, 2009, 10:14:23 »

Сигурно си го чела вече, но все пак... http://www.askdrsears.com/html/7/t071000.asp Нир спим заедно и е вълшебно  26 ...
Активен
escorial
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 17

« Отговор #19 -: Февруари 24, 2009, 05:08:09 »

zozima Много хубава статия. Благодаря ти :-)
Не я бях чела.
Т.е. нищо не бях чела за co-sleeping, защото някакси ми дойде много естествено да го направя. Не съм се и замисляла, че може да има някакъв проблем.
А ето, че се оказва, че не само няма проблеми, а даже и помага на бебето :-)

И на мен ми е много добре така...да си спинкаме заедно. Много е приятно. Особено сутрин, когато се разбуждаме заедно - тя се протяга до мен, отваря едвам едвам очичките и в момента, в който ме фокусира - толкова сладко ми се усмихва!!! Аз я целувам, прегръщам и тя е толкова щастлива. А и аз също :-) Направо ми се стопля душата и всяка сутрин се събуждам в страхотно настроение :-)
Съвсем различно е да се будиш от ревящо бебе в другата стая, в сравнение с това да се събудиш с умивки и целувки   4
Активен

Lady Frost
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 13

« Отговор #20 -: Февруари 24, 2009, 10:48:30 »

Първите ми две деца като бебета си спяха в отделно легло, залепено до моето. Така до към 8мия месец, когато ги преместих в друга стая.
Бях чела, че ако искаш да отделиш детето в самостоятелна стая това трябва да стане между 6тия и 9тия месец, защото след това ставало много трудно.
Затова и така направих с първите две бебета.

Хех, явно някак си инстинктивно съм го усетила това. Защото преди месец реших да преместя сина си да спи в отделна стая. Но пък прецених и че е готов. Естествено продължава да има нощи, в които да спи при нас.

На мен ми е много хубаво, само дето леглото ни е много малко и когато спим тримата е доста дисконфортно. А и не успявам да се наспя както трябва. Установих и че му пречим понякога, та така се стигна до решението да спи в негово си легло в другата стая. Има си и кошче в нашата стая... Въобще каквото реши дребния - кеф му сам в другата стая, кеф му в нашето легло, кеф му в негово легло до нас... yelrotflmao
Активен

Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 844

« Отговор #21 -: Февруари 25, 2009, 10:41:32 »

Случайно попаднах на едно много сладко "приспособление" за съвместно спане, което се слага на "голямото" легло :) Не знам дали тук се намира, но все може да се измайстори някакси.

От тук.

Така и татковците няма да се притесняват, че ще смачкат бебето ;)
Активен
Ярка птица
...
Друид
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 159

« Отговор #22 -: Февруари 25, 2009, 10:57:58 »

Даа, виждала съм такова, но аз слагах просто една дълга възглавница, от тези, които се ползват за странично спане (бях си я купила, когато бях бременна да спя с нея между краката) и вършеше същата работа по средата на леглото, а сега е в леглото на детето до студената стена, за да не се опира в нея - полезна вещ. :) А също ползвах и възглавницата за кърмене - подковообразна, пълна със семенца, сещате се - тя е по-твърда.
Активен
Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: