Author Topic: Опасността от медиумизма и контактьорството  (Read 4876 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline Deepinside

 • Administrator
 • Приор
 • *******
 • Posts: 1193
 • Алхимик
  • http://www.novosemeistvo.bg - Сайт за семейството в епохата на Водолея
    В настояще време има различни хора твърдящи, че получават послания или диктовки от висш разум , възнесени учители, ангели или дори извънземни цивилизации. Ако това касаеше само самите тях, може би нямаше да е толкова от значение, но вероятно почти всички от тях смятат, че посланието им трябва да достигне до по-широки кръгове, и което е интересно поне за мен, в някои случаи това е един сериозно организиран бизнес.
И съответно някои дали не ги възприемат като класика.
    Има сериозни причини да се избягва контакта и взаимодействието с такъв вид литература.
Ще се опитам накратко да загатна някои по-важни неща в тази връзка, но първо малко история...
През 19 век е било от съществено значение да бъдат предадени на хората определени познания за духовния свят.
Спиритизма обаче е бил един не съвсем успешен опит. В един момент дори в живота на Елена Блаватска се наместват други сили, и мястото на Учителите на Ложата на Светлината, бива заето от друг...
Не случайно в началото на 20 век Рудолф Щайнер с по-голямата част от Германската секция на теософското общество го напуска и в новото Антропософско общество акцентите са други, различни от някои съществували тогава във Теософското общество при ръководството на Ани Безант и Ледбитър.
Рудолф Щайнер, е изнасял няколко стотин цикъла лекции, касаещи най-различни области от живота, включително дори езотерични методи за земеделие и възпитание, които и днес се използват в Европа (В Холандия дори валдорвските училища, работещи във връзка с педагогически указания, дадени от Рудолф Щайнер, са на държавна издръжка!) Рудолф Щайнер е давал конкретни методи за развитието на свръхсетивно познание, чрез съзнателно езотерично обучение да се развива правилна и съзнателна връзка с висшите светове и същества, вместо медиумно възприемане на послания, при което човека може да е под влияние на неблагоприятни за неговото развитие сили.
    За сайта съм взел принципно решение да не се толерират информации и методи пряко или косвено свързани с "ченелинг" или медиумизъм. Искам да акцентирам на това, какво може всеки сам да направи за своето развитие, без "диктовки" отвън и без посредник!

представяните тук материали надявам се да са от полза за интересуващите се от духовно развитие  участници във форума на NovoSemeistvo.bg .

Мозъчни центрове
ПЪТИЩАТА  НА  ДУХОВНОТО  П О З Н А Н И Е
Окото на Душата« Last Edit: Януари 11, 2009, 06:22:07 pm by Deepinside »
Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

_________________________________________
Истинската Алхимия

Offline Андреана

 • Старши Друид
 • ****
 • Posts: 374
 • Gender: Female
 • Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат
Re: Опасността от медиумизма и контактьорството
« Reply #1 on: Септември 27, 2009, 09:51:45 am »
Съгласна съм с теб! Опасност винаги има и в духовния живот и в мотериалния, винаги може да допуснеш неискрен приятел и да се разочароваш, винаги можеш да се заблудиш.А и контактьорството не е шега работа, то е като да ходиш по бръснача на ножа и после да плачеш защо си се порязъл :imgatt:Ако човек има такава мисия, то нека да изчака сама да се прояви а не да рови сам в незнанието си, защото вредата може да е огромна и не си заслужава любопитството.     
С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.