Zvezdi4ka
Бард

Неактивен
Публикации: 74
Believe in something Better!
|
 |
« -: Януари 14, 2009, 06:40:27 » |
|
Предлагам този форум да бъде както за вътрешната,така и за външната ни хигиена.Да споделим и обменим опит и алтернативни идеи,за това как и какво ползваме за да се чувстваме здрави,красиви и добри и в същото време да живеем в хармония с природата.Като се почне от това каква четка за зъби ползваме и се стигне до това,как да си пречистим собственото тяло от натрупалите се с годините токсини.Също,ако някой има идеи за как да си направим домашен сапун и прочие,може да го сподели тук.
|
|
|
|
|
Активен
|
Breath,Believe,Receive-It's all Happening!
|
|
|
|
Deepinside
|
 |
« Отговор #1 -: Януари 14, 2009, 03:20:42 » |
|
Смятам че това е много важен въпрос! Чистотата на тялото, чувствата и мислите е от съществено значение за развитието на човека и дори цъбитията и обстоятелствата в неговия живот. Имайки предвид "подобното привлича подобно", то в зависимост от това какво е вътре в нас, може да зависи и какво ще бъде и в нашия живот и нашето "жизнено пространство"  **** домашния сапун в България традиционно го правят от взаимодействието на свинска маз с натриева основа, по памет даже май и вода, като сместа се вари продължително и се бърка. но има възможност да се прави и с растителни мазнини - зехтин или палмово масло, важно е съответната мазнина да не съхне/да не гранясва след време, по тази причина, мисля че слънчогледовото олио, макар и по евтино не беше подходящо. Имах идея да правя експерименти, и съответно след това с добавяне на етерични масла. мисля че може да е ценно да обсъдим. за паста за зъби - на мен са ми харесвали индийски пасти в добавяне на растения, използвани в аюрведата. за вътрешно пречистване, освежаване и лечение може да е ценно пиене на чиста вода, в която 24 е стоял потопен сребърен предмет - желателно с висока праоба - в някои банки може да се купят малки кюлчета - 5 грама беше по-евтин от 20 лв.(преди време)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Zvezdi4ka
Бард

Неактивен
|
 |
« Отговор #2 -: Януари 16, 2009, 08:39:53 » |
|
Смятам че това е много важен въпрос! Чистотата на тялото, чувствата и мислите е от съществено значение за развитието на човека и дори цъбитията и обстоятелствата в неговия живот. Имайки предвид "подобното привлича подобно", то в зависимост от това какво е вътре в нас, може да зависи и какво ще бъде и в нашия живот и нашето "жизнено пространство"
Deep,на пълно съм съгласна с теб  ,за жалост малцина го разбират по този начин. По въпроса за сапуна,преди години си бях правила,спомням си ,че се получи добре,и другото,което си спомням е ,че главната съставка беше стар сапун,в смисъл ,такав,който е на привършване,а също така и мед имаше. Имах идея да правя експерименти, и съответно след това с добавяне на етерични масла.
За етеричните масла,ако имаш непоносимост към дадено не е препоръчително да се ползва,доколкото си спомням.Но това само за концентрата ли се отнася или по принцип? за паста за зъби - на мен са ми харесвали индийски пасти в добавяне на растения, използвани в аюрведата.
Защо казваш"харесвали",вече не ги ли ползваш?Аз ги редувам,в момента ползвам една,която моят хомеопат ми препоръча http://boironusa.com/products.aspx?prodid=23 ,другата е с анасон,но не съм и привърженик.Кой знае,може и домашна паста за зъби да си измайсторим  за вътрешно пречистване, освежаване и лечение може да е ценно пиене на чиста вода, в която 24 е стоял потопен сребърен предмет - желателно с висока праоба - в някои банки може да се купят малки кюлчета - 5 грама беше по-евтин от 20 лв.(преди време)
под "чиста вода"какво точно имаш предвид,изворна или всякаква става,а по колко пъти и кога се пие?Аз си мислех за пречистване на органите по отделно чрез специални процедури и храна,но никога не е късно да се образоваш. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Zvezdi4ka
Бард

Неактивен
|
 |
« Отговор #3 -: Януари 16, 2009, 09:36:26 » |
|
Почистване на нос
Разтворете 2 щипки сол и сода за хляб,и 1/2 ч.лъжичка мед в половин чаша топла вода.Изсипете разтвора в бебешко шише и отрежете бибероната отгоре така, че да се получи по-голям отвор,през който разтвора свободно да може да минава.Запушете едната ноздра с палеца си и започнете да сипвате разтвора в другата,докато усетите,че е слезнал в гърлото ви.Повторете процедурата и с другата ноздра.Продължавайте да редувате,докато разтвора напълно се изчерпи.Когато се усъвършенствате в тази техника,може да удвоите количествата на водата и другите съставки.Правете процедурата сутрин или вечер 2-3 пъти в седмицата.От време на време може да използвате половин чаша екстракт от мента или екстракт от лайка заради идеалните им антисептични и ароматни свойства. Редовното почистване на носа е много важно.За да поддържаме био-енергийния баланс,трябва да сме в състояние да можем свободно да дишаме и през двете ноздри на носа./ако искате да живеете 150 години/  из"Can We Live 150 Years" by Mikhail Tombak,Ph.D.
|
|
|
|
« Последна редакция: Януари 16, 2009, 09:42:56 от Zvezdi4ka »
|
Активен
|
|
|
|
|
Deepinside
|
 |
« Отговор #4 -: Януари 16, 2009, 03:00:21 » |
|
чиста вода - изворна. иначе минерална ако се ползва, желателно е да се сменя периодично, за да не се получава силно насищане на организма с минералните вещества, съдържащи се в дадения вид минерална вода.
също ценен метод за пречистване и лечение - пиене на гореща вода (кипната) - дори срещу инфекциозни заболявания - разреждане на серума, а сутрин на гладно гореща вода - за пречистване на храносмилателната система от отлагания. и за предизвикване на изпотяване - за освобождаване от токсините.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Zvezdi4ka
Бард

Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: Януари 16, 2009, 05:57:33 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Майя
|
 |
« Отговор #6 -: Януари 19, 2009, 09:09:10 » |
|
Здрасти и от мен  отдавна не бях влизала тук, но тази тема за сапуна ми е много "болна" напоследък. От 2 месеца издирвам рецепта за сапуна и никъде в нета или книгите не намирам. Интересуват ме съставките на онзи глицериновия дето се продава като "ароматерапевтичен". Всъщност на мен ми е противопоказен точно той, защото много ми "скърца" кожата от него, но ако успея да намеря рецепта ще я преработя и ще я натъкмя за по-суха кожа. Звездичке, наистина има етерични масла, които са с неприемливо действие, но има списъците им из книгите, а останалите съм ги тествала доста и няма проблем, а ако някои си има алергия към нещо, то променя етеричното масло и готово Наскоро се оказа, че балсама за устни, който приготвям лекува и лишеи по кожата  - по случайност го открихме с дъщеря ми. За да разберете дали дадено масло влияе на кожата ви по някакъв начин се капва по една капка и се разнася някъде по ръката и се оставя за няколко часа, ако няма реакция значи всичко е наред. А за смесването на миризми аз първо използвам аромакаминката - играя си с етеричните масла като комбинации на аромати и така си правя кремовете както за себе си, така и други хора. Някъде из дебелите книги имам рецепти за тоалетна вода против изпотяване - не запушва порите и няма талк /който съдържа алуминий обикновено/, а просто неутрализира бактериите. Само, че още разучавам кои масла мога да променям и кои не в нея. Бебешките пудри и за пудрите за големи са страхотни, но едната от съставките е голяма тайна  - те тая дивотия не са я чували по аптеките  ... Търся заместител сега...
|
|
|
|
|
Активен
|
Не се задоволявай да бъдеш дим, когато можеш да бъдеш огън!...
|
|
|
|
Angelina
Гост
|
 |
« Отговор #7 -: Януари 21, 2009, 12:24:32 » |
|
Майа, рецептата е лесна работа, но всички рецепти, които съм виждала са с готови глицеринови блокчета/ цената е около 10 евро за кило/. Мога да ти изровя такава рецепта, а пък ти да импровизираш после с глицерин от аптеката.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Майя
|
 |
« Отговор #8 -: Януари 22, 2009, 08:29:34 » |
|
Благодаря ти много  ако може ми я намери, а за глицерина не се притеснявай - все от някъде трябва да започна да изпробвам. Обещаха ми и рецепта от прясно мляко и някаква мазнина, но не са сигурни дали ще я намерят. Но ще изпробвам всичко което ми попадна като рецепти и накрая ще стигна до нещо хубаво - обещавам 
|
|
|
|
|
Активен
|
Не се задоволявай да бъдеш дим, когато можеш да бъдеш огън!...
|
|
|
|
Angelina
Гост
|
 |
« Отговор #9 -: Януари 27, 2009, 01:38:33 » |
|
Благодаря ти много  ако може ми я намери, а за глицерина не се притеснявай - все от някъде трябва да започна да изпробвам. Обещаха ми и рецепта от прясно мляко и някаква мазнина, но не са сигурни дали ще я намерят. Но ще изпробвам всичко което ми попадна като рецепти и накрая ще стигна до нещо хубаво - обещавам  Майя, всички рецепти, които намерих са с такива готови купешки глицеринови блокчета, на които само се добавят аромати, оцветители и разни декоративни пълнежи. Ти на всяка цена ли държиш да е глицеринов? Виж какво намерих: http://www.howtodothings.com/hobbies/a1827-how-to-make-glycerin-soap.htmlhttp://www.howtodothings.com/video/24860867/How-to-Melt-and-Pour-Soap
|
|
|
|
« Последна редакция: Януари 27, 2009, 01:53:47 от Angelina »
|
Активен
|
|
|
|
|
Angelina
Гост
|
 |
« Отговор #10 -: Януари 27, 2009, 01:39:27 » |
|
Майя, всички рецепти, които намерих са с такива готови купешки глицеринови блокчета, на които само се добавят аромати, оцветители и разни декоративни пълнежи. Нищо допълнително няма. Ти на всяка цена ли държиш да е глицеринов?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #11 -: Януари 28, 2009, 03:17:13 » |
|
Някъде гледах хубава рецепта за скраб за тяло с овесени ядки, ама като я намеря, ще я пусна.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kambanka 2304
Наблюдател
Неактивен
|
 |
« Отговор #12 -: Януари 29, 2009, 12:00:33 » |
|
Почистване на нос
Разтворете 2 щипки сол и сода за хляб,и 1/2 ч.лъжичка мед в половин чаша топла вода.
По телевизията гледах наскоро репортаж за практиката в БГ бебетата да се къпят в солена вода,та в този репортаж една доцентка каза,че ефекта на домашните капки за нос със сол е същият(ставаше въпрос за малки бебета,не знам как ще се отразява на възрастни),но ако сеслага само сода или готов физ. разтвор е ОК.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
LOVE & JOY
Moderator
Приор

Неактивен
Публикации: 554
ще наредя пасианса
|
 |
« Отговор #13 -: Януари 29, 2009, 04:48:25 » |
|
По телевизията гледах наскоро репортаж за практиката в БГ бебетата да се къпят в солена вода,та в този репортаж една доцентка каза,че ефекта на домашните капки за нос със сол е същият(ставаше въпрос за малки бебета,не знам как ще се отразява на възрастни),но ако сеслага само сода или готов физ. разтвор е ОК.
Това с къпането на бебето в солена вода /за физиологичен разтвор говорим, за не дивашко разтриване с едра морска сол, което се практикува на някои места  / май не е толкова безсмислено, както смятат някои.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
stelt77
hidden
Приор

Неактивен
всичко виждам и чувам
|
 |
« Отговор #14 -: Януари 29, 2009, 05:19:01 » |
|
Явно аз нещо не схващам...  Каква е приликата между домашните капки за нос със сол и соленето на водата, в която къпят новородените?? До колкото ми е известно, второто се практикува за да не им миришела потта на децата като пораснат...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|