Author Topic: Методи за прочистване на организма. Споделете опита си!  (Read 24687 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline LOVE & JOY

 • Модератор
 • Приор
 • *****
 • Posts: 554
 • ще наредя пасианса
Предлагам тук да пишем за всякакви прочистващи процедури, за които сме чели, чули или които лично сме изпитали.


Тъй като в други теми се започна, а и отдавна беше време за тази тема, копирам съответните публикации тук. :2136:И аз съм фен на билките от години. Обикновено събирам мащерка, риган, липа, лайка, жълт кантарион, маточина, дървесен бъз и ги суша и смесвам - идеален чай за зимата.
Сега пия един чай - пречистващ. Нарича се "тибетски чай на младостта". Изчиства бъбреци, черен дроб, жлъчка, шлака по кръвоносни съдове, стомах и мазнини. Намерих го в забравените си рецепти от преди 10 години и сега го прилагам.
100гр жълт кантарион
100гр лайка
100гр имортела /безсмъртниче/
100гр пъпки от бяла бреза
Всичко се смесва и се запарва 1-2 супени лъжици в 0,5л вода за 1 час. Половината се пие преди лягане с лъжица мед и след това нито се яде нито се пие, а другата половина сутрин като станете. Единственото лошо нещо е, че има странични ефекти от изчистването на токсините. Първата седмица виене на свят и главоболие. Втората седмица - май нищо ми нямаше. Третата седмица ме заболяха гръбнака, рамената и врата. Всичките тези ефекти траят около 2-3 дни не повече, но си е гадничко. Нормално е да ги има при условие, че се чисти организма от натрупаните токсини в продължение на дълги години.
Но ВНИМАНИЕ!!! - този чай се пие веднъж на 5 години!!!
« Last Edit: Януари 19, 2009, 04:18:08 pm by LOVE & JOY »

Offline Майя

 • Бард
 • **
 • Posts: 64
 • Gender: Female
Само дето съм забравила да добавя, че цялото количество стига за около 3 месеца. Същия чай може да се пие едва след 5 години - това го повтарям за по-голяма сигурност. Явно си е драстично прочистване и затова не е добре да се пие по-рано. Аз съм едва на 1я месец засега. Ако се проявят някои други смущаващи странични ефекти ще ви съобщавам своевременно  :five: , но засега се чувствам перфектно.  :imgwings:
Не се задоволявай да бъдеш дим, когато можеш да бъдеш огън!...

Offline feather

 • hidden
 • Приор
 • *****
 • Posts: 1024
 • Gender: Female
 • Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)
Дали могат да се купят билките от някъде накуп?
"Great ideas often receive violent opposition from mediocre minds" Einstein

ВАКСИНИТЕ - ИНФОРМИРАН ИЗБОР! 

Offline Майя

 • Бард
 • **
 • Posts: 64
 • Gender: Female
Във всяка една билкова аптека ги има. Взимаш ги, изсипваш ги в голям съд и ги разбъркваш хубаво и после си ги прибираш в буркан или в торбичка. Аз така направих.  :10:
Само че лайката, жълтия кантарион и брезовите пъпки ги продават в опаковки х 50гр, а жълтият смил в опаковки х 30гр. Затова си взех по 1 пакетче от първите и 2 от жълтия смил. Когато свършат ще повторя. Не зная дали продават някъде изобщо смеси от билки, а и няма смисъл - просто си взимаш необходимите и си ги смесваш. Лично аз нямам вяра на смесените, предпочитам да си ги взема по отделно и да си ги смеся сама  :48:, а за догодина ще си ги набера от гората, само се чудя за жълтия смил коя градина да опаса  :2136:
Не се задоволявай да бъдеш дим, когато можеш да бъдеш огън!...

Offline Deepinside

 • Administrator
 • Приор
 • *****
 • Posts: 1193
 • Алхимик
  • http://www.novosemeistvo.bg - Сайт за семейството в епохата на Водолея
Пречистване чрез гореща вода...
« Reply #4 on: Януари 20, 2009, 12:41:25 pm »
Quote
Eлексирът на живота е топлата вода.
Най-мощното лекарство в света това е горещата вода.

Чрез водата се отделят токсините от организма.

Горещата вода , приета на глътки , чисти нервната система от наслоявания, които подпушват мислите и чувствата на човека. Тя го освобождава от напрежението, което нервната система произвежда върху него.

За да бъде здрав, човек трябва да употребява определено количество вода, която, от една страна е нужна за смекчаване на храната, а от друга за промиване на вътрешните органи.

Ще пиете вода, и то на гладно от 100 до 150 ml на глътки, на ден ще изпивате половин-един литър вода, от която ще може да извадите храна за вашите артерии.

Вода, която съдържа органически примеси , се отразява вредно на организма.

Човек трябва поне два пъти през седмицата да предизвиква изпотяване чрез пиене на гореща вода , в която може да се изстиска няколко капки лимонов сок. Като се изпоти добре, ще изтрие тялото си с влажна кърпа и ще се преоблече. След това нека изпие още половин или една чаша гореща вода. Чистата гореща вода помага за освобождаването на кръвта от натрупаните в нея млечна и пикочна киселина.

За да бъде здрав човек трябва да има абсолютно чиста кръв. Щом човек подобри кръвообращението си, и праната се възприема правилно от организма.

Порите на организма трябва всякога да са отворени. Първата работа на ученика е да отвори порите на тялото си. Те се отварят чрез изпотяване, при пиене на гореща вода. Горещата вода, която човек пие, помага за разтваряне на утайките в организма. От друга страна, горещата вода предизвиква изпотяване. Чрез потта се отделят отровите от организма. Земеделецът като работи на нивата и се изпоти, трябва да се преоблече. Той трябва да излиза на полето със запасна риза. 

Добре е болният да носи вода със стомна. Така се подобрява кръвообращението, развива се дихателната система и се предизвиква изпотяване. От друга страна, човек като носи вода, приема от нейния магнетизъм. Така могат да се лекуват много болести. 


 За да не изпадате в мрачни състояния, трябва да подобрите дихателната си система и черния дроб. Щом подобрите дишането и чувствата си, подобрява се състоянието на нервната и симпатичната система. Това се постига чрез систематично изпотяване. Ето защо през летния сезон направете 20 потни бани в продължение на 20 дни. След всяка баня пийте по две чаши гореща вода, облейте се с топла вода и се преоблечете. Чрез изпотяването се отварят порите на кожата и организмът почва да диша правилно. 

 От днес нататък ви давам следната задача за десет седмици. По два пъти в седмицата ще предизвиквате изпотяване чрез гореща вода. Ще изпивате по 4-5 чаши гореща вода, с десетина капки лимон, докато се изпотите добре. След това ще изтриете тялото си с влажна кърпа. После, със суха кърпа ще попиете влагата добре и ще се преоблечете. Най-после ще изпиете още една чаша гореща вода, да възстановите изгубената топлина при изпотяването. Добре е да правите изпотяването сутрин, или вечер - преди залез слънце, или преди лягане, към десет часа. Докато пиете горещата вода и правите движенията, не се страхувайте от простуда.   

Ако искате някакви лекарства, било като лечебни средства, или средства за чистене, ще ви препоръчам следните: изпивайте на ден по 2-3 килограма чиста гореща вода. Носенето на вода се отразява благотворно върху организма. Освен това, правете дълбоки вдишвания, да разширите дробовете си. Болният трябва сам да кладе огън. Много болни не оздравяват лесно, защото очакват всичко от своите ближни. Болен ли си, стани полека от леглото си, донеси малко вода и си почини. После наклади огъня, тури водата да се вари; като заври водата, пий няколко чаши гореща вода и пак си почини. След това направи няколко дълбоки вдишки, да поемеш въздух с целите си дробове. Само по този начин болният може да се лекува. Човек трябва да бъде слуга първо на себе си. 

Quote

Този, който вярва в Бога, в пълния смисъл на думата, ако страда от някоя епидемическа болест, било от чума или от холера, или от петнист тиф, с тази вяра именно той ще може да унищожи болестта. Петнистият тиф се предизвиква от бацили, които се размножават много бързо.Ако вярата на даден човек е силна, тя ще бъде в състояние да унищожи тия бацили. Вярата е процес, който спира размножаването на всички бацили и човек чрез нея се лекува. Заразителните бацили предизвикват отравяне на кръвта, която като се разнася из целия организъм предизквиква смърт. Но, вярата може да предизвиква обратни процеси. Тя предизвиква силно изпотяване, чрез което отровните вещества се изхвърлят навън от тялото.

Някои питат: как можем да се лекуваме чрез вярата? Ние трябва да правим ред такива опити, да се лекуваме чрез вяра. Например, можем да направим следния опит: да лекуваме скарлатината с топла вода, но приготвена по особен начин и да правим инжекции  с нея вода. Има един особен начин, по който може да се вари водата. Няма по-хубаво лекарство в света от топлата вода, но трябва да знаеш как да я възваряваш , как да я топлиш. Най-сигурно лекарство, което аз зная за днес, това е топлата вода. Опитали ли сте силата на това лекарство? Аз не говоря за студената вода от някой извор. Не, ще вземете чиста изворна вода, ще я турите не върху някой пушлив огън, не в обикновен гюм или тенжера, както вие правите, но върху силен огън и в съд от най-чисто злато. Следователно, вие ще сварите тази вода в златен съд и при това не при залез слънце, защото тогава тази вода няма да ви ползума, но когато слънцето изгрява, когато е на зенита. Ще кажете: това е суеверие!  Да, суеверие, но според вас. Това е наука, която старите, вещите хора са знаели, но днес, след като са я изгубили, след като са я забравили, считат е за суеверие. Затова днес хората казват: хининът е едно сигурно лекарство. Да, сигурно лекарство е, но само временно, колкото да спре болестта т.е. да я подпуши. Казвам: най-мощното лекарство в света, това е горещата вода. И ако ние знаем,  къде се намират най-хубавите извори, трябва да я донасяме оттам, даже и ако те са на разстояние 5-10 км. В селата трябва да има най-хубава вода. Съвременните хора не знаят, каква сила се съдържа във водата. Има известни земни пластове, които са отровни, затова и водата , която минава през тях е отровна. Хората трябва да знаят, че водата е първият елемент на живота и винаги трябва да пият чиста вода.

Праведният чрез вярата ще бъде жив.

Господ желае хората да живеят и затова е създал толкова много вода в света. Това показва, че всичкият живот е скрит във водата. Водата е най-добрият проводник на живота. И когато тя започва да изчезва от организма ви, той изсъхва, но след като внесете малко вода, в организма настава омекчаване. И онези хора, които по характер, по темперамент са кисели, имат малко вода в тялото си, онези пък които са съвсем флегматични имат застояла вода в тялото си. Водата в организма трябва да се намира в течущо състояние т.е. тя трябва да бъде в обръщение.

Беинса Дуно
« Last Edit: Януари 20, 2009, 12:44:55 pm by Deepinside »
Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

_________________________________________
Истинската Алхимия