Author Topic: Истина ли е това? Мога да променя нещо в държавата?  (Read 1422 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline богата

  • hidden
  • Старши Друид
  • ****
  • Posts: 268
ЕТО, МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ НЕЩО:


http://www.europe.bg/htmls/page.php?id=19351&category=72&translation=bg
 
 Конкурси  
04-02-2009
Покана за представяне на предложения за информационна кампания "Правата на потребителите"


  
Европейската комисия публикува покана за представяне на предложения за провеждане на информационна кампания за правата на потребителите и насърчаване на организациите на потребителите в България.
 
Информационна кампания за правата на потребителите и насърчаване на организациите на потребителите в България
 
Провеждането на кампанията е част от действията на комисаря за защита на потребителите г-жа Меглена Кунева за повишаване информираността на потребителите. Стратегията на Европейската комисия за политика за защита на потребителите 2007-2013 г. предвижда дейности в тази насока като част от нейните приоритети „По-добре информирани и образовани потребители“.

Цялостната информационна стратегия на ЕС цели да допълни усилията, които полагат държавите-членки във връзка с информирането на потребителите.

Информационната кампания ще се проведе през 2010 г. Основната цел на кампанията е да увеличи информираността на потребителите за техните права, произтичащи от европейското законодателство и да насърчи ролята на потребителските организации като източник на информация и съвет за потребителите.

Отделните задачи на кампанията включват изготвяне и прилагане на комуникационна стратегия, включително изследване на фокус-групи, реклама и връзки с обществеността, разпространение на информация за потребителските права и техническа помощ.
Кандидатстването за участие е открито за юридически и физически лица. Кандидатите трябва да разполагат с необходимата експертиза и да отговарят на критериите на обществената поръчка.

Всички необходими документи може да намерите на български език на интернет адрес:

http://ec.europa.eu/eahc/consumers/consumers_tenders.html

Документацията към обществена поръчка съдържа пълна информация за целите и задачите на кампанията, изискванията към кандидатите и критериите за оценка на предложенията.

Крайният срок за кандидатстване е 6 март 2009 г. Предложения могат да бъдат изпращани и на български език.

За повече информация може да се обърнете на е-мейл адрес: EAHC-CP-CALLS@ec.europa.eu

 
 

Offline feather

  • hidden
  • Приор
  • *****
  • Posts: 1024
  • Gender: Female
  • Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)
Добре звучи, освен ако не се опорочи 'по български'.
Quote
Основната цел на кампанията е да увеличи информираността на потребителите за техните права, произтичащи от европейското законодателство и да насърчи ролята на потребителските организации като източник на информация и съвет за потребителите.

Основния проблем, според мен, не е в това, че не си знаем правата, а че държавата няма контролни функции (в лицето на разлчините институции), на които може да се рачита, ако се открие нещо нередно.
"Great ideas often receive violent opposition from mediocre minds" Einstein

ВАКСИНИТЕ - ИНФОРМИРАН ИЗБОР!