Zvezdi4ka
Бард

Неактивен
Публикации: 74
Believe in something Better!
|
 |
« -: Февруари 11, 2009, 10:46:43 » |
|
Моята дъщеря става на 2год. след 1 месец.И поради тази причина започнах все по-често да се замислям,че е вече време за възглавница.Като дйде на леглото на мама и татко,умира от удоволствие да ляга на възглавниците.Въпросът обаче е,каква възглавница да изберем?Доколкото знам първата възглавница трябва да е ниска,но с какав пълнеж....Моля,споделете вашият опит,колко големи са били децата ви,когато са започнали да спят с възглавница,с каква по-точно,и от каде сте си я закупили.
|
|
|
|
|
Активен
|
Breath,Believe,Receive-It's all Happening!
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #1 -: Февруари 11, 2009, 10:53:09 » |
|
Ха, тъкмо и аз се бях замислила напоследък. Малката и тя много обича на "гава" да полегне, дори си слага мечето под главата понякога. И веднага се сещам за възглавниците от спелта, които Сребърен Облак си беше поръчала. Дали имат подходящ размер, я да разгледам.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
feather
hidden
Приор

Неактивен
Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)
|
 |
« Отговор #2 -: Февруари 11, 2009, 11:02:11 » |
|
Чела съм, че не е добре децата да имат висока възглавница. Дъщеря ми доскоро беше почти на калъфка само, тя спи предимно по гръб, широко разперена. Гушкането е повод да се харесват възглавниците на мама и тати, и особено - появата в тяхното легло. :)
Пишеше, че за спящите по гръб деца не било добре, водело да гръбначни изкривявания. Макар че и на това не вярвам абсолютно, който има проблем с костите, и без това ще сигурно има. Но все пак детето спи на твърдо легло и съвсем ниска възглавница, дали не му създавам дискомфорт?
Може да има и други теории, ще се радвам да споделите! :)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #3 -: Февруари 11, 2009, 11:03:43 » |
|
Ето го линкът http://spelta.biz/sleep_pillow.phpНо е само един размер 45х60 см, което си е голяма възглавница. На матраците видях, че приемат поръчки за нестандартни размери, дали няма да се навият и възглавници по поръчка да направят? Облачето да се включи да каже дали не е висока възглавницата за дребните.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Deepinside
|
 |
« Отговор #4 -: Февруари 12, 2009, 12:47:51 » |
|
общо взето позата за сън има значение
спане на дясната страна, а в никакъв случай да не е по корем.(това и за деца и за възрастни)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: Февруари 12, 2009, 12:50:18 » |
|
общо взето позата за сън има значение
спане на дясната страна, а в никакъв случай да не е по корем.(това и за деца и за възрастни)
Е как ще му кажеш на едно 2-годишно дете да не спи по корем? А какво й е на позата по корем, малката точно така обича да спи. А може би дребните знаят по-добре от нас?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
feather
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: Февруари 12, 2009, 12:56:44 » |
|
Няма да му кажеш, много ясно. Ще наблюдаваш..
А може да се изтърбуши и да се подбере подходящата височина.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
feather
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #7 -: Февруари 12, 2009, 01:00:49 » |
|
Наистина очаквам цитат - имам нужда - аз спя предимно надясно. И досега се чудя защо и как..?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Deepinside
|
 |
« Отговор #8 -: Февруари 12, 2009, 01:49:20 » |
|
Наистина очаквам цитат - имам нужда - аз спя предимно надясно. И досега се чудя защо и как..?
Спиш ли, ядеш ли, работиш ли, всичко ще вършиш разумно. Когато спиш на лявата или на дясната страна, ще спиш тихо и спокойно; както си легнал, така да се намериш на сутринта. За предпочитане е да се спи на дясната страна, това е здравословно. Когато спиш, не е добре да лежиш на гърба, особено на корема не е никак добре. Да се навикне човек да спи добре и спокойно, това значи, да възпита волята си. С възпитание на волята си трябва да започнат всички - и стари, и млади. Законът е един и същ и на земята, и на онзи свят. Ако си разбрал съня, яденето и работата на земята, и там ще ги използваш съзнателно. Разумният е човек с пробудено съзнание; той не спи, а почива.
Като разбирате значението на добрия сън, правете опити да заспивате лесно и да спите добре. Тук се иска воля. Като легнете в продължение на 10-15 минути да сте заспали. Това се постига, само когато освободите ума си от всичко, което сте минали през деня. Не трябва да мислите и за работата си на другия ден. Някой легне да спи и тогава започва да мисли, какво е направил през деня и какво трябва да свърши на другия ден. Той се върти на една, на друга страна и, като погледне, цял час се изминал, без да заспи. Тази неспокойна мисъл го облича в нездравословна атмосфера. Понякога заспива едва след полунощ и става от сън неразположен, недоволен, готов с всички да се кара. Който заспива бързо, става от сън бодър, разположен и готов за работа. Изкуство е да може човек да спи правилно. Някои си служат с наркотически средства. Това не е правилно, не е и здравословно. Човек трябва да спи като дете: на която страна легне, на нея да се намери сутринта. Да се говори на сегашните хора за съня, как да спят, струва им се, че се говори за нещо маловажно. Те се стремят към големи постижения, към велики работи, като в приказките от "Хиляда и една нощ". Повечето хора искат с малко труд да имат големи постижения. Това е все едно да имат силата на магическата пръчица. И това е възможно, но магическата пръчица се дава само на онзи, който знае изкуството да спи правилно. Магическата пръчица не се придобива на земята, но в духовния свят. На всеки човек е дадена магическа пръчица, но малцина съзнават това. Магическата пръчица - това е разумната воля на човека. Който може да въздържа езика си от обиди и огорчения; който може да въздържа ръката си от удряне; който може да огради сърцето си от лоши желания и който може да отправи ума си от низходяща във възходяща посока, той разполага с магическата пръчица, той е по-силен от генерала на бойното поле. Той е издържал бляскави победи и може да се нарече герой. Разумният свят възнаграждава щедро всеки, който е придобил въздържанието. За въздържанието именно се говори в Писанието като един от плодовете на Духа. Въздържание от любов, а не от страх пред закона. Желая ви да бъдете въздържани и търпеливи не от страх и от срам, но от любов и съзнание.
Важно е дали човек спи на дясната си страна или на лявата, дали на гърба или на корема си. Много майки не знаят на коя страна да поставят децата си да спят. Ако биха знаели как да поставят децата си да спят, те биха могли донякъде да урегулират техния живот.
Беинса Дуно
относно това, как да се обясни на малко дете - има начини.(който се интересува да ми пише на лична бележка)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
сребърен облак
hidden
Друид

Неактивен
|
 |
« Отговор #9 -: Февруари 12, 2009, 10:22:15 » |
|
Да кажа за моята - доста голяма и висока е. Но може да се извади част от съдържанието (с цип е) и да стане нисичка. Но пък размера наистина е голям. Проблема може да бъде решен с една-две малки калъфки с цип, в които да използваш спелта от една възглавница, че ще ти и остане :) или наистина да поръчаш малък размер. На мен ми харесва идеята за моите деца. Но пък едното още спи без възглавница (на 3г и нещо), а другото - с много ниска. Дааа, ниската ще трябва да я сменям, че е изкуствена и много мека, не ми харесва напоследък.
|
|
|
|
|
Активен
|
Никой не прави по-голяма грешка от този, който избира да не направи нищо, само защото може да направи малко.
|
|
|
feather
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #10 -: Февруари 12, 2009, 10:48:08 » |
|
Deepinside, благодаря.  Май инстинктивно съм налучкала подходящата поза - по гръб и корем не мога да спя, а наляво ми е неудобно. А това много ми хареса: Човек трябва да спи като дете: на която страна легне, на нея да се намери сутринта.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #11 -: Февруари 12, 2009, 11:22:56 » |
|
Облаче, сега аз не разбрах - шуми ли ти спелтата в ушите. Последно :)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
сребърен облак
hidden
Друид

Неактивен
|
 |
« Отговор #12 -: Февруари 12, 2009, 11:36:48 » |
|
Последно? Като легна, при първото докосване го чувам. Като се наглася, повече по никакъв начин не го чувам и не ме дразни. Което не означава, че теб не би те подразнило евентуално :) Мисля си, дали не можеш да отидеш да помачкаш възглавница в офиса на фирмата? Ама пък тогава би чула само шума... Бих ти услужила с моята за малко, ама си далеч, пък и на мен ми отне около седмица да се почувствам перфектно на нея (по-скоро, докато ми дойде смелостта да местя накъдето ми е удобно пълнежа, не заради звука). Питай един наш общ познат, който спи на розови листа, шуми ли му :)
|
|
|
|
|
Активен
|
Никой не прави по-голяма грешка от този, който избира да не направи нищо, само защото може да направи малко.
|
|
|
stelt77
hidden
Приор

Неактивен
всичко виждам и чувам
|
 |
« Отговор #13 -: Февруари 12, 2009, 02:03:29 » |
|
Дийпи, виж сега, на мен и на малкия ни е най-удобно по корем, след това на една от двете страни - без значение коя... Аз така спя най-добре, а в цитата, който си дал, освен дъра-бъра не прочетох защо НЕ е добре да се спи по корем...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Deepinside
|
 |
« Отговор #14 -: Февруари 12, 2009, 03:21:27 » |
|
това че нещо ни е "удобно" и сме свикнали с него , не значи автоматично, че е най-полезното. Предполагам 2 причини - енергийна и дихателна. Може да има други. Има значение КОЙ казва някои неща, дори и да не са обяснени... пространно... (дано не стане като във вица "а те ша ми кажат да не дърпам внезапната спирачка"  )
|
|
|
|
« Последна редакция: Февруари 12, 2009, 03:25:30 от Deepinside »
|
Активен
|
|
|
|
|