novosemeistvo.bg
Май 23, 2012, 09:20:40 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Проблеми при децата в училищна възраст и как да се справим правилно с тях  (Прочетена 3697 пъти)
0 Членове и 3 Гости преглежда(т) тази тема.
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 844

« Отговор #45 -: Февруари 19, 2009, 11:37:20 »

Опасявам се даже, че.. може да има разочарования. Борческият хъс /спортен дух/ и липсва, за сметка на откривателския. ;)

Именно, точно така ще го тренира!
Активен
feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1025

Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)

« Отговор #46 -: Февруари 19, 2009, 11:52:44 »

Hadderahh, дано твоето дете е поне толкова любопитно, и не се подчинява на никакви команди и стратегии от други хора.  352
Знам какво искам да възпитам и също така наблюдавам, че.. не зависи особено от мен.

Това е ДРУГО човешко същество, нищо че се е родило от теб, нищо че полагаш усилия да го разбереш, възпиташ  и насочиш.
Опитвам се да нямам очаквания, и все пак ме изнендва всеки Божи ден. :)))

Искам от себе си да НЕ предполагам - само да давам шанс...

Активен

"Great ideas often receive violent opposition from mediocre minds" Einstein

ВАКСИНИТЕ - ИНФОРМИРАН ИЗБОР! 
valko
1
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 202

« Отговор #47 -: Февруари 20, 2009, 08:34:27 »

Знам какво искам да възпитам и също така наблюдавам, че.. не зависи особено от мен.

Това е ДРУГО човешко същество, нищо че се е родило от теб, нищо че полагаш усилия да го разбереш, възпиташ  и насочиш.
Опитвам се да нямам очаквания, и все пак ме изнендва всеки Божи ден. :)))

Искам от себе си да НЕ предполагам - само да давам шанс...
ей това все едно аз съм го писала:)

за айкидо и йога...всеки си има път и може да получи/научи нужните му неща по един или друг начин. аз бих казала, че най-много неща съм научила от чугун...може би ако бях открила Тай Чи преди това, щях да го твърдя за Тай Чи :) учителят също има голямо значение...бих казала основно, защото духовните практики учат на едно и също в крайна сметка. но е важно кой те учи и как.
та, най-добре да пробва - да почете, да избере, да отиде и ако и хареса, ще продължи. ако не и хареса, каквото и да си говорим ние тук, все тая whistling
Активен
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1164

Алхимик

« Отговор #48 -: Февруари 20, 2009, 12:01:32 »

Крис, единственото ми притеснение е, че все пак има съперник в айкидото. А малката хич я нама физически, нито би се състезавала и доказвала.
Е, няма как да разбера дали се дава толкова лесно.. преди да пробва. :)))

Иначе иска да е най-добрата (за мен беше изненада) и би участвала в състезания..
И какато всяко дете има нужда от поощрения, обича подарци, награди.., но с това се изчерпват състезанията за нея. :)

Опасявам се даже, че.. може да има разочарования. Борческият хъс /спортен дух/ и липсва, за сметка на откривателския. ;)

В айкидо има партньор, а не противник, и там има какво да се открива. Състезанията май създателя на Айкидо специално ги бил изключил, но това, че един човек напредва и е добър може да се разбира , има и учебни/трнировъчни схватки по-нататък.
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #49 -: Февруари 28, 2009, 01:50:09 »

учителят също има голямо значение...бих казала основно, защото духовните практики учат на едно и също в крайна сметка. но е важно кой те учи и как.

Айде и аз на свой ред - "ей това все едно аз съм го писала" :)

И да се похваля - дъщеря ми е взела първа награда в националния конкурс "Моите детски мечти" с неин разказ.
Още не съм го чела, защото не са и върнали тетрадката.
А каква радост е, има и подаръци - детска енциклопедия Британика и раница...
Активен

LOVE & JOY
Модератор
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

ще наредя пасианса

« Отговор #50 -: Февруари 28, 2009, 04:51:19 »

Айде и аз на свой ред - "ей това все едно аз съм го писала" :)

И да се похваля - дъщеря ми е взела първа награда в националния конкурс "Моите детски мечти" с неин разказ.
Още не съм го чела, защото не са и върнали тетрадката.
А каква радост е, има и подаръци - детска енциклопедия Британика и раница...

Мулти, страхотно  е това!  4 Да я поздравиш! hb

Надявам се да публикуваш после разказа тук. thumbsup
Активен

Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 844

« Отговор #51 -: Февруари 28, 2009, 06:12:36 »

Mулти, поздравления!
Гордостта на мама! И аз искам да чета разказ.
Активен
feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #52 -: Февруари 28, 2009, 08:08:10 »

Ами ако имате интерес, ще сканирам като се върне у нас тетрадката и ще го кача тук.
Иначе имам разказа и "Джуджето и Лена", който беше публикуван (от организаторката на курса) във вестника на Двореца на децата.
Но и него не съм сканирала - имам го само на хартия..  48
Лошото е, че аз самата не мога да преценя кое колко е добро като за дете на нейната възраст (нали съм максималист ;)), което автоматично ме изключва като помощник..
Но май така е по-добре - да не съм на всяко гърне - мерудия.  90
Активен

valko
1
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 202

« Отговор #53 -: Март 01, 2009, 02:33:08 »

Страхотно! Браво на детето!
Активен
Ярка птица
...
Друид
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 159

« Отговор #54 -: Март 01, 2009, 06:28:51 »

multimodal, чета темата ти и не мога да не напиша нещо. Детето ти ли нещастно ли се чувства, страда ли от това? Много е хубаво, че споделя с теб - по-лесно ще и е. Изглежда ми самоуверено дете, което знае какво иска и като че ли не и влияе отрицателно цялата ситуация. Може би трябва да премине през това, за да стане по-силна.
   На същата възраст бях много тормозена от една групичка момичета и момчета най-вече заради външния ми вид (нищо, че 10 години по-късно можеше да се избият заради мен) и заради отличните ми успехи в училище, които учителите поощряваха - мразех поощрението, защото то водеше още омраза върху мен. Самотата не ми се отрази пагубно, макар че нямаше с кого да споделям (майка ми имаше здравословни проблеми и това щеше да я довърши, ако го знаеше). Но, когато попаднах в гимназията, по-пораснала и намерих същите "откачалки", се почувствах на мястото си и винаги съм избирала с кого да общувам. По-добре малко приятели, но ценни - изтъркано, но вярно. "Потиснатите" деца бяха способни да се конфронтират дори с учителите и отстояваха позициите си и бяха уважавани.
   Мисля, че съвсем не си сгрешила като си се постарала да научиш дъщеря си на Правилните неща. Струва ми се, че точно тази възраст е много критична за оформянето на човек. С общи усилия ще създадем децата, които ще променят света. ;) Дано съм прозвучала оптимистично, макар и много общо. Поздравления за чудесните успехи на дъщеря ти!
   п.п. Винаги съм мислела, че бойните изкуства подтикват към агресия, а то не било така. Замислихте ме и благодаря!
Активен
feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #55 -: Март 02, 2009, 10:40:42 »

Анна В., надявам се след всичките ни взаимни усилия да не се чувства нещастна.
А тя е много позитивен човек, и както предполагам - почти всички деца... . ;)
Радва се на толкова "малки неща".. които повечето възрастни не бихме  разбрали.
Аз поне им завиждам (съвсем чистосърдечно!) на децата.
На ентусиазма, откривателските пориви.., на желанието да направят света по-щедър и по-красив. :)

Уча се все още! Сигурно ми предстоят много импровизирани моменти нататък... :))
И май изобщо трябва да се учим от тях..
Активен

богата
Moderator
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 268

« Отговор #56 -: Октомври 27, 2009, 02:27:35 »

Мулти, как се развиват взаимоотношенията ви, как е самочувствието на детето?
Активен
Страници: 1 2 3 [4]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: