novosemeistvo.bg
Май 23, 2012, 09:28:30 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Oscillococcinum - Кога и Как  (Прочетена 4285 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
богата
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 268

« -: Февруари 19, 2009, 11:24:01 »

Разбрах, че дори в хомеопатията има различни течения. Примерно някои не приемат подхода на Боарон, но аз самия съм ползвал Оксцилококцинум, и мой познат - който дори е проверявал няколко пъти. Резултат има... s045

*Осцилококцинум си има картина, открита далече преди Боарон да въведат лекарството на базата на мижавите си симптоматични аргументи. Патентът (в нашето съвремие) е техен за жалост, а потенцията не я пише в листовката, но е 200С.

Осцилококцинум не е рожба на Боарон. То е толкова тяхно, колкото и всяко друго хомеопатично лекарство. Осцилококцинум започва да се предписва много преди създаването на Боарон. Е, внушенията, че Осцилококцинум може да се ползва свободно, създават и проблеми, защото като единствено показание в рекламите се споменават ‘грипни състояния’ и толкоз. Често ми се случва пациент с гордост да заяви, че е почувствал, че се разболява и си е взел Осцилококцинум (разбирай ‘Не някакъв медикамент, а хомеопатично лекарство’). Това понякога компрометира хомеопатичното лечение, което хомеопатът води.
Допълнителен нюанс добавя фактът, че Осцилококцинум всъщност е нозод (лекарство, получено от болестно променена тъкан), а предписването на нозоди има много специфични правила, за които човек трябва да се порови доста по-сериозно.

Е това не е ли нелепо, да пие народа 200 сн и да не знае какво пие... за Oscillococcinum се чудя...
Понеже имам доста личен опит, бих могла да го споделя тук, но не знам дали е приемливо.
Второ нелепо нещо - защо няма указания за начина на приемане на общодостъпните боаронски препарати?
Ами хората ги взимат с ръце, за да си ги поставят в устата, с водичка, сокче, с храна... комбинират по 2-3 комбинирани препарата....
« Последна редакция: Февруари 21, 2009, 08:43:00 от Румен » Активен
feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1025

Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)

« Отговор #1 -: Февруари 19, 2009, 11:33:57 »

Е това не е ли нелепо, да пие народа 200 сн и да не знае какво пие... за Oscillococcinum се чудя...
Понеже има доста личен опит, бих могла да го споделя тук, но не знам дали е приемливо.
Второ нелепо нещо - защо няма указания за начина на приемане на общодостъпните боаронски препарати?
Ами хората ги взимат с ръце, за да си ги поставят в устата, с водичка, сокче, с храна... комбинират по 2-3 комбинирани препарата....

Нелепо е - много. У нас всеки може да иде в аптека и да го купи.
И какво очакваш - да пише на листовката някаква симптматика?!
Няма "общодостъпни препарати" в хомеопатията, това не е като да пиеш един аналгин!

Защо да не споделиш - нека да се обсъди...
Активен

"Great ideas often receive violent opposition from mediocre minds" Einstein

ВАКСИНИТЕ - ИНФОРМИРАН ИЗБОР! 
богата
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 268

« Отговор #2 -: Февруари 21, 2009, 10:53:30 »

Благодаря на Дийп и Румен за дооформянето на тази тема!

Опитът ми е и положителен и отрицателен.

Знаех, че е хомеопатично лекарство, пиех го "на чисто", не консумирах мента, камфор.... които често влизат в състава на сиропчета, бонбонки и мехлемчета при настинка... И ако уцеля момента на разболяване, наистина съм отблъсквала атаките на "настинки". Моментът при мен е лек дискомфорт в цялото тяло, усещане за приближаващ студ, хрема и болка в гърлото. Поне 10 пъти съм го постигала, за период от няколко години.

По едно време започнах да забелязвам, че или аз не усещам точния момент, или вече не ми действа... и по-лошо, пия го по 3-4 дни и удължавам естествения ход на болестта си. Поне при мен, за 2-3 дни, без Осцилококцинум, минава най-тежкото и да започвам да се оправям... А с Осцилококцинум най-тежкото някак се размива, минават тези 3-4 дни в никакво положение и после още 3-4 дни болна, после още 10 дни оздравявам.... Това, което най-много ме дразни обаче, е че някак оставам през целия период болна- примерно 3+3+10 = 16 дни! Няма го вече превантивното стопиране, няма го и естественото разболяване и оздравяване (най-много 7 дни с края на хремата!)
А и после остават по-сериозни секрети из гърлото, не е както пресъхва острата хрема(без Осц.)

Говорила съм с хомеопата, лекуващ първото ми дете от бебе, че мен ме притеснява изложеното по-горе и не искам да давам на бебето. Много пъти спестявах Осц., рискът да се разболее бебето оставаше на моята глава, хомеопатът настояваше, че е по-добре едно бебе да не се разболее с Осц., отколкото да се разболее, без Осц.
   Ей такива работи при нас с Осцилококцинум. Ако съм знаела , че е 200 СН, щях да съм по-спокойна в решението си да не давам за щяло и нещяло...
« Последна редакция: Февруари 21, 2009, 10:57:41 от богата » Активен
feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: Февруари 21, 2009, 11:11:38 »

Опитът ми е и положителен и отрицателен.

Всяко лекарство в хомеопатията трябва да бъде "показано", за да се прилага. Етиологията много помага, но специално тук не бива да се приема за чиста монета, защото "вирусно" заболяване не е достатъчен аргумент. А и не винаги една и съща етиология води до еднакви симптоми. При острите заболявания водещи са симптомите, техния интензитет и модалностите.
Абсурдно е да се смята, че Осцилококцинум може да се пие просто така... и ако не помогне, няма да навреди. Още повече, че потенцията е 200СН и не е безопасно да се повтаря без основание.
Тази теза, поддържана от общопрактикуващи лекари (изкарали или не курса на Боарон), дава на много майки лъжовна/грешна информация.

Активен

Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 844

« Отговор #4 -: Март 01, 2009, 12:23:43 »

На моя приятелка, която по принцип не се лекува с хомеопатия, й препоръчали да пие Осц. (особено по време на бремеността)дори ако някой около нея е болен, та да й действа превантивно така да се каже. Препоръката дори не е от хомеопат, а от алопатичен лекар гинеколог, който следеше бременността й. Много други лекари също го препоръчват под път и над път. Явно това е много грешен подход.
Активен
feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: Март 07, 2009, 11:28:21 »

Ужас!
Ханеман е обяснил доста добре защо не трябва да се пият лекарствата по този начин:
Цитат
§ 32. Но нещата са съвсем различни с изкуствените болестотворни агенти, които ние наричаме лекарствени средства. Всеки истински медикамент действа всеки път, при всички обстоятелства, на всеки човек и предизвиква у него свои особени симптоми (ясно доловими, ако дозата е достатъчно голяма), тъй че ясно е - всеки жив човешки организъм, подложен на тяхното въздействие придобива лекарствена болест винаги и абсолютно (безусловно), нещо което, както се каза по-горе, никога не може да бъде при естествените заболявания.

Ако няма подобие между симптомите и лекарството - направо е опасно. Особено при бременност.
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: