Разбрах, че дори в хомеопатията има различни течения. Примерно някои не приемат подхода на Боарон, но аз самия съм ползвал Оксцилококцинум, и мой познат - който дори е проверявал няколко пъти. Резултат има... 
*Осцилококцинум си има картина, открита далече преди Боарон да въведат лекарството на базата на мижавите си симптоматични аргументи. Патентът (в нашето съвремие) е техен за жалост, а потенцията не я пише в листовката, но е 200С.
Осцилококцинум не е рожба на Боарон. То е толкова тяхно, колкото и всяко друго хомеопатично лекарство. Осцилококцинум започва да се предписва много преди създаването на Боарон. Е, внушенията, че Осцилококцинум може да се ползва свободно, създават и проблеми, защото като единствено показание в рекламите се споменават ‘грипни състояния’ и толкоз. Често ми се случва пациент с гордост да заяви, че е почувствал, че се разболява и си е взел Осцилококцинум (разбирай ‘Не някакъв медикамент, а хомеопатично лекарство’). Това понякога компрометира хомеопатичното лечение, което хомеопатът води.
Допълнителен нюанс добавя фактът, че Осцилококцинум всъщност е нозод (лекарство, получено от болестно променена тъкан), а предписването на нозоди има много специфични правила, за които човек трябва да се порови доста по-сериозно.
Е това не е ли нелепо, да пие народа 200 сн и да не знае какво пие... за Oscillococcinum се чудя...
Понеже имам доста личен опит, бих могла да го споделя тук, но не знам дали е приемливо.
Второ нелепо нещо - защо няма указания за начина на приемане на общодостъпните боаронски препарати?
Ами хората ги взимат с ръце, за да си ги поставят в устата, с водичка, сокче, с храна... комбинират по 2-3 комбинирани препарата....