feather
hidden
Приор

Неактивен
Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)
|
 |
« Отговор #15 -: Март 18, 2009, 07:54:08 » |
|
Между другото - за глава и основа на тялото може да се използва дървена лъжица (ама пък как ше стане главата кръгла от всички страни?). Тази в градината не е особено еко - с топка за пинг-понг е наравена главата. Може и кълбо прежда да е, но пък как ще се рисува? Абе общо взето, предизвикателство е. На снимката се вижда ясно как е изработена :) и опредлено не е с огромна трайност. Но си заслужава усилието.
Може да се ползва яйце, на което е източено съдържанието (както правят висящи за Великденската украса). Беличко и гладко е, точно за рисуване.. :) През едната дупка може да се пъхне дървена пръчица, намазана с лепило, за да не мърда. Хем ще минава като гръбнак през тялото. Фантазии.. :)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
LOVE & JOY
Модератор
Приор

Неактивен
Публикации: 554
ще наредя пасианса
|
 |
« Отговор #16 -: Март 18, 2009, 08:13:45 » |
|
Може да се ползва яйце, на което е източено съдържанието (както правят висящи за Великденската украса). Беличко и гладко е, точно за рисуване.. :) През едната дупка може да се пъхне дървена пръчица, намазана с лепило, за да не мърда. Хем ще минава като гръбнак през тялото. Фантазии.. :)
Ще стане, но няма да може да се играе с нея. По- скоро само за декорация.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
feather
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #17 -: Март 18, 2009, 08:46:55 » |
|
Мда, декоративна, за украса на стена.. Удоволствието ще е в изработката, но идеята е като за по-големички деца. :))
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
сребърен облак
hidden
Друид

Неактивен
|
 |
« Отговор #18 -: Март 19, 2009, 11:31:51 » |
|
Джой, много красива рокля си направила! Само дето, като гледам, май само Барби ще може да се пъхне в нея :) май ще се наложи доста кльощава кукла да правиш. А куклата, която показа, е направо прекрасна! Дали да не я пратя на свеки с молба?
|
|
|
|
|
Активен
|
Никой не прави по-голяма грешка от този, който избира да не направи нищо, само защото може да направи малко.
|
|
|
|
богата
|
 |
« Отговор #19 -: Март 19, 2009, 02:05:49 » |
|
И на мен много ми харесаха и куклите и роклята...А авторката на плетената кукла има ли желание да направи още? Нещо като поръчка?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
LOVE & JOY
Модератор
Приор

Неактивен
Публикации: 554
ще наредя пасианса
|
 |
« Отговор #20 -: Март 19, 2009, 08:12:21 » |
|
Благодаря ви@  Джой, много красива рокля си направила! Само дето, като гледам, май само Барби ще може да се пъхне в нея :) май ще се наложи доста кльощава кукла да правиш. А куклата, която показа, е направо прекрасна! Дали да не я пратя на свеки с молба?
Определено кройката и аз я отчитам като грешка. Май ще я зарежа.. Не е особено възпитателна. Богата, тя не е лично изплетена и от подаряващия. Не бих могла да издиря автора, за съжаление. Сетих се, че преди време измайсторих едно ангелче за малката буквално с каквото намеря, след като ме беше подлудила, че иска такава кукла, а аз в никой магазин тогава не открих. Ето го:  Голяма игра падна с него.
|
|
|
|
« Последна редакция: Март 20, 2009, 12:43:27 от LOVE & JOY »
|
Активен
|
|
|
|
feather
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #21 -: Март 19, 2009, 10:29:19 » |
|
Ааа, LOVE & JOY, не ги слушай, роклята е много хубава. Навремето майка ми плетеше шапки, шалчета и жилетки на моите кукли. А после аз се научих да плета. :))
За мен по-важно е детето да участва в направата, ако ще да е чисто дркоративна куклата. Да има шанс да я направи така, както си я представя. Детските желания и фантазии нямат граници! И са много възпитателни. :)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #22 -: Март 27, 2009, 03:07:17 » |
|
Търся си орто кукла - негърче. Помагайте.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
богата
|
 |
« Отговор #23 -: Март 28, 2009, 01:00:46 » |
|
http://www.sigikid.de/produkte/26993/artikelliste391.htm на тази фирма има една кукла с черна кожа и невероятна къдрава коса в магазин Pino , но не я виждам в сайта... Главата е от нетоксична пластмаса, без фталати (PEVA май беше) платнено тяло, памучни дрехи. Обувките единствено много твърди ми се сториха. Цена.... 160 (или 180) лева. Още момиченцето ми е на 2 г и не мога да преценя, но ми се струва, че е за над 3-4 г. Доста е "възрастна".
|
|
|
|
« Последна редакция: Март 28, 2009, 01:03:29 от богата »
|
Активен
|
|
|
|
feather
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #24 -: Март 28, 2009, 01:25:33 » |
|
Hadderahh, а защо не си я направите вкъщи? Не е толкова трудно да се импровизира, :)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
богата
|
 |
« Отговор #25 -: Май 20, 2009, 01:39:46 » |
|
От Бейби Планет, марката е Teddykompaniet,....
Ей, няма и няма доставка на кукли... От началото на март до днес (70 дни) изминаха няколко пъти по две седмици, но от магазина продължават да твърдят, че до 2 седмици ще има доставка... Жалко, чувстваме се излъгани... Но пък имаме от магазин Пъзел на ул. "Гургулят" 19, чудесна кукла Mary от плат на фирма Cause ( handelshaus gollnest & kiesel kg ) -немска. http://www.cause.de/frame_produkte_engl.htmПере се, от памучни платове е с нетоксични бои, дрехите изцяло се събличат, връзките на обувките се нанизват, ципчета на джобове, раничка, копченца тик-так на блузата... голяма забава. Ентелегентна работа, дет' се вика... Изражението на лицето е малко странно, но свикнахме, детето много си я обича. Въобще магазинът е супер! Предимно дървени играчки и пъзели... да сеудавиш! Още една чудесна кукла от плат имаме от магазина на ул. "Кракра" 12 http://e-prettythings.com/index.php?main_page=product_info&cPath=25_45&products_id=162 , върховна за гушкане, върховна, върховна...
|
|
|
|
« Последна редакция: Май 20, 2009, 01:47:24 от богата »
|
Активен
|
|
|
|
|