novosemeistvo.bg
Май 23, 2012, 09:51:38 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: На щерката - кукла!  (Прочетена 2685 пъти)
0 Членове и 3 Гости преглежда(т) тази тема.
feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1025

Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)

« Отговор #15 -: Март 18, 2009, 07:54:08 »

Между другото - за глава и основа на тялото може да се използва дървена лъжица (ама пък как ше стане главата кръгла от всички страни?). Тази в градината не е особено еко - с топка за пинг-понг е наравена главата. Може и кълбо прежда да е, но пък как ще се рисува? Абе общо взето, предизвикателство е. На снимката се вижда ясно как е изработена :) и опредлено не е с огромна трайност. Но си заслужава усилието.

Може да се ползва яйце, на което е източено съдържанието (както правят висящи за Великденската украса).
Беличко и гладко е, точно за рисуване.. :)
През едната дупка може да се пъхне дървена пръчица, намазана с лепило, за да не мърда. Хем ще минава като гръбнак през тялото.
Фантазии.. :)
Активен

"Great ideas often receive violent opposition from mediocre minds" Einstein

ВАКСИНИТЕ - ИНФОРМИРАН ИЗБОР! 
LOVE & JOY
Модератор
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

ще наредя пасианса

« Отговор #16 -: Март 18, 2009, 08:13:45 »

Може да се ползва яйце, на което е източено съдържанието (както правят висящи за Великденската украса).
Беличко и гладко е, точно за рисуване.. :)
През едната дупка може да се пъхне дървена пръчица, намазана с лепило, за да не мърда. Хем ще минава като гръбнак през тялото.
Фантазии.. :)

Ще стане, но няма да може да се играе с нея. По- скоро само за декорация.
Активен

feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #17 -: Март 18, 2009, 08:46:55 »

Мда, декоративна, за украса на стена..
Удоволствието ще е в изработката, но идеята е като за по-големички деца. :))
Активен

сребърен облак
hidden
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 121

« Отговор #18 -: Март 19, 2009, 11:31:51 »

Джой, много красива рокля си направила! Само дето, като гледам, май само Барби ще може да се пъхне в нея :) май ще се наложи доста кльощава кукла да правиш. А куклата, която показа, е направо прекрасна! Дали да не я пратя на свеки с молба?
Активен

Никой не прави по-голяма грешка от този, който избира да не направи нищо, само защото може да направи малко.
богата
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 268

« Отговор #19 -: Март 19, 2009, 02:05:49 »

И на мен много ми харесаха и куклите и роклята...А авторката на плетената кукла има ли желание да направи още? Нещо като поръчка?
Активен
LOVE & JOY
Модератор
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

ще наредя пасианса

« Отговор #20 -: Март 19, 2009, 08:12:21 »

Благодаря ви@ 
Джой, много красива рокля си направила! Само дето, като гледам, май само Барби ще може да се пъхне в нея :) май ще се наложи доста кльощава кукла да правиш. А куклата, която показа, е направо прекрасна! Дали да не я пратя на свеки с молба?

Определено кройката и аз я отчитам като грешка. Май ще я зарежа.. Не е особено възпитателна.  s045

Богата, тя не е лично изплетена и от подаряващия. Не бих могла да издиря автора, за съжаление.

Сетих се, че преди време измайсторих едно ангелче за малката буквално с каквото намеря, след като ме беше подлудила, че иска такава кукла, а аз в никой магазин тогава не открих.

Ето го:

Голяма игра падна с него.

« Последна редакция: Март 20, 2009, 12:43:27 от LOVE & JOY » Активен

feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #21 -: Март 19, 2009, 10:29:19 »

Ааа, LOVE & JOY, не ги слушай, роклята е много хубава. Навремето майка ми плетеше шапки, шалчета и жилетки на моите кукли. А после аз се научих да плета. :))

За мен по-важно е детето да участва в направата, ако ще да е чисто дркоративна куклата.
Да има шанс да я направи така, както си я представя.
Детските желания и фантазии нямат граници!
И са много възпитателни. :)
Активен

Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 844

« Отговор #22 -: Март 27, 2009, 03:07:17 »

Търся си орто кукла - негърче. Помагайте.
Активен
богата
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #23 -: Март 28, 2009, 01:00:46 »

http://www.sigikid.de/produkte/26993/artikelliste391.htm на тази фирма има една кукла  с черна кожа и невероятна къдрава коса в магазин Pino , но не я виждам в сайта... Главата е от нетоксична пластмаса, без фталати (PEVA май беше) платнено тяло, памучни дрехи. Обувките единствено много твърди ми се сториха. Цена.... 160 (или 180) лева. Още момиченцето ми е на 2 г и не мога да преценя, но ми се струва, че е за над 3-4 г. Доста е "възрастна".
« Последна редакция: Март 28, 2009, 01:03:29 от богата » Активен
feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #24 -: Март 28, 2009, 01:25:33 »

Hadderahh, а защо не си я направите вкъщи?
Не е толкова трудно да се импровизира, :)
Активен

богата
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #25 -: Май 20, 2009, 01:39:46 »

От Бейби Планет, марката е Teddykompaniet,....

Ей, няма и няма доставка на кукли... От началото на март до днес (70 дни) изминаха няколко пъти по две седмици, но от магазина продължават да твърдят, че до 2 седмици ще има доставка... Жалко, чувстваме се излъгани...

Но пък имаме от магазин Пъзел на ул. "Гургулят" 19, чудесна кукла Mary от плат на фирма Cause ( handelshaus gollnest & kiesel kg ) -немска.
http://www.cause.de/frame_produkte_engl.htm
Пере се, от памучни платове е с нетоксични бои, дрехите изцяло се събличат, връзките на обувките се нанизват, ципчета на джобове, раничка, копченца тик-так на блузата... голяма забава. Ентелегентна работа, дет' се вика... Изражението на лицето е малко странно, но свикнахме, детето много си я обича. Въобще магазинът е супер! Предимно дървени играчки и пъзели... да сеудавиш!

Още една чудесна кукла от плат имаме от магазина на ул. "Кракра" 12    http://e-prettythings.com/index.php?main_page=product_info&cPath=25_45&products_id=162 , върховна за гушкане, върховна, върховна...

« Последна редакция: Май 20, 2009, 01:47:24 от богата » Активен
Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: