Септември 10, 2010, 10:39:26 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Заглавна Страница   Помощ Търси Chat Вход Регистрирай НОВО СЕМЕЙСТВО  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Тема: Семинари по ГНМ  (Прочетена 937 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
HardRockMum
hidden
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 172

« -: Март 20, 2009, 02:30:36 »

Наскоро се абонирах за сайта на Марколин. В едно от писмата, които идват има анонс за скорошни семинари по ГНМ.
http://germannewmedicine.com/documents/europe_gnm_events.html
Чудя се, дали си струва инвестицията (че ще ми е трудно да изкОпам 600 евро е ясно, даже почти невъзможно; да не говорим, че ще трябват още толкова сигурно за издръжка), и дали се издава някакъв сертификат? Дали това е само за да си помогнеш сам, или е част от поредица за обучение, което ще ти даде възможност после да практикуваш (малко смело звучи, но защо пък не?). Ей това осбено много ми хареса: "The therapeutic and preventive aspects of GNM are covered in great detail!"
Ей такива въпроси си задавам, и ако някой (може би най-запознат е Кристиян) има отговор, ще се радвам да сподели.
Иначе много ми е вътрешно това нещо и много сериозно се замислям да направя голям завой в кариерата си  yes
Активен
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 820

« Отговор #1 -: Март 22, 2009, 10:28:55 »

И на мен много много ми се ходи на такъв семинар. Но сякаш чувствам, че за да разбере добре нещата, човек трябва да има медицинско образование. Колкото и да чета ГНМ има неща, които само един лекар разбира. От друга страна могат да се създадат и много добри контакти, включително да се намери път към специалисти в случай на нужда. Смятам, че неспециалисти като нас не бива да предприемат нищо, особено при по-тежки състояния (конфликти), има си много сложни и ключови моменти. За нас ГНМ е по-скоро като профилактика - да се освободим от неистовия ужас само от имената на някои болести.

Аз споделям много неща за ГНМ с близките си и така вече си перкам за разни ракове и тумори, че не ми мига окото. А те се потрисат само като чуят нещо толкова страховито.
Активен
Artemida
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 55

« Отговор #2 -: Март 23, 2009, 09:34:22 »

Hadderahh, мисля също като теб. Снощи, докато четях темата споделих с милото и неговото мнение съвпадаше с моето. И двамата си мислим, че човек трябва да има мед. образование, за да може да разбере.
 От снощи кандардисвам моя да иде, ама той се дърпа, няма си бъкел представа от чужди езици. bncry
Активен
HardRockMum
hidden
Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: Март 23, 2009, 10:28:09 »

Самата Марколин не е с медицинско образование. Доколкото разбирам, тя е сертифициран преподавател по ГНМ (справка линка), обаче не зная дали лекува....
Четейки материалите аз също трудно разбирам доста неща, особено тези със специфичните термини, поради което ми е трудно да ги възпроизведа после....Та затова се чудя, дали и доколко такъв кратък семинар е полезен за хора с немедицинско образование... 48
Активен
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: Март 23, 2009, 10:30:56 »

Да, и на мен ми е странно за Марколин. Явно се е учила в движение, все пак разчитат се компютърни томографии на мозъка, не е толкоз просто. Ми тва анатомията да не е за 2 дни да го научиш.
Активен
Christian
Moderator
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 371

« Отговор #5 -: Март 24, 2009, 11:39:33 »

Спокойно.Не е нужно медиц.образование,за да се разбере ГНМ.Пилхар е инженер,а когато ходя при него имам чувството,че аз нищо не разбирам от медицина...
На семинарите се разглеждат основите,законите,шините и последните дни подробности около болестите.Разбира се,не може да се засегне всяка болест.
Терапията е много индивидуална и ще е посо4ена много общо.От друга страна би било опасно да се казва напр.,4е при инфаркт трябва да се дават 500мг кортизон вместо оби4айните лекарства на офиц.медицина.Много хора имат достьп до лекарства и при един инфаркт на роднина например и малко самоувереност може и да сложат тази доза на страдащият и той да полу4и усложнение.Затова информацията за терапията е сведена до безопасните средства за самоле4ение.
Нужен е специалист,който да знае как проти4а фазата,коя е тя и какво се прави в нея.
Става дума за тежките слу4аи.

Разбира се,нужна е обща култура,кой орган кьде е и горе долу функцията му.
Активен

ПравЙ непоискано добро.
HardRockMum
hidden
Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: Март 24, 2009, 01:14:18 »

Хм, този пост на Christian ме хвърля в размисъл....Доколко си струва семнинара, при условие, че има доста неща в мрежата? 106 Явно ще трябва да пиша писмо на организаторите, за да ми разкажат с какво е по-ценен един семинар от простото четене на материали.
Мерси, Christian!
Активен
Ярка птица
...
Друид
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 159

« Отговор #7 -: Март 24, 2009, 02:33:07 »

Тук се провеждат различни семинари, изложения и въведения в ГНМ, за които скоро разбрах (дори и в малкото градче, в което живеех допреди година) и ги води Николас Баро, който е журналист на свободна практика. Кристиан, сигурно го знаеш? Какво точно представляват тези семинари? Аз искам да ида и просто да слушам, не бих могла да участвам. Входът е само 7 евро, но за два-три часа вечер.
Активен
Christian
Moderator
Старши Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #8 -: Март 25, 2009, 10:52:26 »

Николас Баро беше *отбит*скоро от Хамер като предател,но ина4е е добьр,няма спор.Разбира от ГНМ много.

Мисля,4е 7 евро са приемливи.Поне ведньж да се иде е ок.В Германия има Studienkreise gratis,има ги по сайта и в гугл.
Активен

ПравЙ непоискано добро.
Ярка птица
...
Друид
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 159

« Отговор #9 -: Март 25, 2009, 03:06:02 »

Николас Баро беше *отбит*скоро от Хамер като предател,...
Така ли? Ти беше споделил, че и една от терапевтите е "отбил" и двамата ги виждам в този форум, от който чета: http://www.gnm-forum.com/board/ - да не е форум на "отбитите"? :)
Активен
Christian
Moderator
Старши Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: Март 25, 2009, 07:57:09 »

Не знам дали е форум на отбитите.... yelrotflmao,но там има няколко,които не са симпати4ни...
http://www.pilhar.com/Hamer/Korrespo/2007/20070810_Hamer_an_Barro.htm
Активен

ПравЙ непоискано добро.
denitsa
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 12

Ти си това което мислиш че си!

« Отговор #11 -: Април 05, 2009, 11:04:01 »

И аз видях инфото за този семинар в Австрия. Нещо много ме тегли натам, даже пробвах да си запазя място онлайн. Не съм платила още. Безкрайно ясно е че ГНМ е особено важна в наши дни и колкото повече хора имат познания за нея, толкова по добре! Да успокоиш човек в болка е така...просто и животоспасяващо..
Ако някой се е запътил за Виена..ще се радвам да се свържем:)

Активен

Не мисли! Чувствай.....
HardRockMum
hidden
Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: Април 17, 2009, 12:48:06 »

Отказах се аз. Хрумна ми нещо друго. thinkerg
Активен
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: Април 17, 2009, 02:40:21 »

Отказах се аз. Хрумна ми нещо друго. thinkerg

Какво, какво? Да ги поканим тук?
Активен
HardRockMum
hidden
Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: Април 28, 2009, 12:39:56 »

Hadderahh, да това едно на ръка. Мога да помогна с организацията, стига да има достатъчно желаещи да се случи това нещо.
Но имам и друга опция, която за сега ще запазя за себе си (по лични причини). Надявам се, че не те обиждам. five
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: