когато майка ми и баща ми са пращали продукти от село - просто и вкуса и усещането е друго, въпреки, че с колет излиза по-скъпо, пък с кола 400км направо нерентабилно:)
друг вариант - да си отглеждаме сами, но не всички имат къща с двор. може би това е бъдещето - напускане на мегаполисите, но въпроса касае и работата, ако човек работи в града, тогава трябва да си пътува редовно, тъй като къщи с голям двор в градове може да нямат всички, а някои са в апартаменти. Може да се гледат някои зеленчуци и подправки на терасата - пак е нещо - лук, чесън, магданоз , копър, др., а ако е голяма и покрита терасата - направо като зимна градина.
надявам се да не звучи много смешно, аз съм пробвал:)
Изобщо не е смешно. :)
След като родителите ми "се простиха със село", поради невъзможност за тяхната възраст да пътуват и да копаят, имат подправки в сандъчета на балкона.
Подкрепям ги, макар да съм убедена, че не е никак еко, био и пр., особено за голям град. Но човек има нужда от връзката със земята, колкото и абсурдно да звучи, за градските чеда!!
Аз не съм расла на село, имахме, да.. но ме държаха далече. Затова (точно) нямах майка, когато имах нужда от нея, единствения реален образ за тази възраст. Тя ходеше на работа и после - да копае еко-зеленчуци.
Няма да припомням подробности, само ще напиша, че държавата е абдикирала...
Утре пак недейте да гласувате. :)