novosemeistvo.bg
Май 23, 2012, 10:08:44 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Заобикалят ни токсични стоки  (Прочетена 1502 пъти)
0 Членове и 3 Гости преглежда(т) тази тема.
богата
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 268

« -: Април 07, 2009, 08:23:32 »

Прочетох един коментар по темата за отровния меламин в китайското мляко...

"По немските канали тези дни тече информация за евтини чукове (дръжките), детски колелета (пластмасовите части- седалки дръжки),сандали за плаж, детски играчки, подметки на обувки- и други стоки с пластмасови части, проиведени в евтини д-ви като Китай или Индия, в които има някакво отровно бещество- омекотител PАК, предизвикавщо рак. Казаха, че ако някои държи тези чукове в продължение на 1 час, чрез кожата прониквали в организма му толкова токсини, колкото се равнявало да изпушиш 3500 цигари. Там поне има редовни проверки- но още няма закон, всичко предварително да се проверява. Ако някаква стока ви мирише на химия не я купувайте.

Аз купих българско колело на детето и разбирам, че ръцете жестоко се омирисват на отвратителна "гумена" миризма. Чакахме доста време, докато ни доставиха италиански дръжки. Е, и те миришат...  Ще ги опаковам с нещо...

Активен
Ярка птица
...
Друид
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 159

« Отговор #1 -: Април 08, 2009, 11:42:12 »

Доста скъпи стоки са made in China, India, Pakistan и т.н. Цената не е гаранция. А понякога и дрехи ми миришат странно...
Активен
Hadderahh
ECOcentric
Moderator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 844

« Отговор #2 -: Април 10, 2009, 08:55:51 »

Аз точно онзи ден попаднах на едни детски джапанки от PVC. Магазинът е испански (джапанките естествено китайски), на бул. Пушкин, мисля, че се казваше Tuc Tuc или нещо подобно. И миришеха яко.

Иначе, на страницата на БНАП има готин материал точно по темата - Ежедневните опасни химикали  Чак и аз се потрсох, че хавлиените кърпи се третирали с формалдехид, за да не се мачкат?!?!
Активен
feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1025

Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)

« Отговор #3 -: Април 10, 2009, 10:16:24 »

Хадерах, в Европа китайският пазар е огромен. Но там не си позволяват чисто токсични материали/стоки.
Защо??!

Защо у нас - може?
Активен

"Great ideas often receive violent opposition from mediocre minds" Einstein

ВАКСИНИТЕ - ИНФОРМИРАН ИЗБОР! 
LOVE & JOY
Модератор
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

ще наредя пасианса

« Отговор #4 -: Май 26, 2009, 02:54:10 »

Хадерах, в Европа китайският пазар е огромен. Но там не си позволяват чисто токсични материали/стоки.
Защо??!

Защо у нас - може?
Позволяват си и още как. Има стоки за всеки джоб и всеки вкус. Такива боклуци съм виждала, че не е истина. Но важното е, че хората са много по- информирани и будни, контролните органи не спят и ако има гаф, все някой ще го открие. За щастие и у нас потребителите или някои от тях започнаха да се събуждат от дълбокия сън.
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: