Author Topic: Карма. Магнетичната структура в живота ни.  (Read 7042 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline LOVE & JOY

 • Модератор
 • Приор
 • *****
 • Posts: 554
 • ще наредя пасианса
Карма. Магнетичната структура в живота ни.
« on: Септември 20, 2008, 05:08:18 pm »
                                                                    КАРМА


                                          Mагнетичната структура в живота ниКармата касае състояния, събития, преживявания, които касаят последствията от нашите минали мисли, чувства, постъпки и отношения, които се връщат към нас.
Карма се състои от много различни мисловни модели/вериги и печати (фиксирани енергийни форми) върху нашето съзнание, които създават събития в нашите животи. По-надолу ще бъдат разгледани някои категории на кармично влияние и насоки за тяхното пречистване/освобождаване от карма.

1. Вярвания.Това е основният суров материал, от който създаваме нашата реалност. Те оказват влияние на действията ни, променят мислите ни, и се опитват да се превърнат в само-изпълними пророчества (първоначална нагласа, върху която сме фиксирани и която подмолно определя изхода на някое начинание). Те никога не са оформени само от едно събитие, а се оформят на етапи, надграждат се и израстват в цялостни системи от вярване/светоглед. В детството, когато нашите умове са лесно манипулируеми, ние наблюдаваме околния свят, за да си изградим карта на това, което се случва около нас. Ранните събития в живота ни, когато сме много чувствителни, са първите, които оформят нашите вярвания и нагласи. Следващото събитие ще бъде използвано, за да тестваме вярването си  и ако трето и следващо събитие го потвърдят, то се запазва и спрямо него измерваме различни страни от живота си. Това е единият от аспектите, в които придаваме фиксирана форма на Свободната си Воля (способността да действаме и избираме свободно и с чистота). Ние изграждаме вярване чрез значението и значимостта, които отдаваме на всяко от събитията. Вярванията не могат да се променят само чрез самоутвърждаване или използване на съзнателния ум, тъй като подсъзнателният ум (който е въвлечен в голяма степен при тяхното изграждане) изисква сензорен опит, за да тества и утвърди вярата. Ние трябва да си спомним иницииращото събитие, самия корен, от който е тръгнало всичко, и последвалите доказателства, и да им дадем ново значение, за да препрограмираме реакциите си (регресионна терапия) или изцяло да разтворим фиксирания ни модел (медитация, не-мислене, наблюдаване и не-отъждествяване) или да използваме потоци енергия, за да не позволим повторно фиксиране. 

2. Избори. Някои от дълбоките избори, които сме направили в ранните си години, все още ни ръководят, дори изцяло да сме забравили за тях. Изборите, направени в интензивна емоционална обстановка, са запазени дълбоко в подсъзнанието ни, и ако сме потиснали някое травмиращо събитие, така че да не се налага да го чувстваме повече, ние не можем да достигнем до този избор и да го променим. Силата на избора, зависи от интензивността на емоциите, при които сме го направили. Например в детството сме настоявали за нещо, било ни е отказано, и в момент на самосъжаление или разочарование, решаваме, че трябва да искаме по-малко, да се задоволяваме с по-малко, да се ограничаваме в плановете и мечтите си. По-късно в живота, когато се опитваме да изградим успех, любов или щастие, винаги спираме до по-малкото или си поставяме по-дребни цели, отколкото сме способни да постигнем, т.е. изграждаме си някаква форма на нищета и недоимък. Изборът е вид заричане пред себе си как ще действаме отсега нататък. Старият избор оцветява всеки нов избор, който правим. Веднъж след като старият избор е приет, той бива подсилван от новите избори, които причинява. За да се освободим от тях трябва да се изправим срещу емоциите, които сме затворили в изборите си, да ги балансираме и пречистим. Добри техники за това са отново само-осъзнаването, работата с автономни мисъл форми и медитацията. Самоосъзнаването насочва достатъчно енергия в проблемните зони и ги разфиксира. По принцип регресията би могла да помогне, стига само да не се окажете лице в лице с прекалено силни емоции, които да не знаете как да отработите.
 
3. Бъдеще. Във всеки един момент могат да се случат много възможни варианти, да има неограничен брой бъдеще. Всички тези варианти се борят за нашето внимание, тъй като то е храната, от която те се нуждаят за да израснат и се подсилят, за да се проявят. Всяко възможно бъдеще има влияние върху нас като то се опитва да ни привлече към себе си. Негативно бъдеще стимулира негативните мисли и чувства в нас, докато позитивно бъдеще (събитие, поредица от събития) ни кара да произвеждаме позитивни чувства и мисли. Независимо кое точно ще се прояви, те всички имат влияние върху нас точно в този момент. Фиксирането на вниманието върху един единствен вариант за дадено събитие, не само събира отслабва и премахва изцяло останалите варианти на бъдеще, но и събира силата, която ние сме вложили в тях.

4. Печати. Въпреки че ние създаваме нашата собствена реалност, ние имаме влияние един върху друг, и енергиите, които взимаме от другите си взаимодействат с живота, който изграждаме за себе си. Нашето подсъзнание се опитва да бъде магнетично и прилепчиво, като колекционира всичко много лесно и после го съхранява. Нашите аури много често са пълни със стари мисловни форми, които започват да се отпечатват дълбоко в съзнанието ни; същото се случва и с мислите и чувствата, които взимаме отвън. Запечатани сме с негативни определения, обуславяния, програми от другите още от ранно детство, натоварени сме с чужди чувства на вина и гняв. Печатите варират по сила от обиковена мисловна форма, която идва от емоционално заредено изявление, до преднамерено проклятие, "магии" за контрол до обсебване от дадено същество. ("магия" --   опити  на другите да ни влияят в мисъл или енергия, или да наложат върху нас своята воля) Единственото определение, което мога да дам за его, проявление на егото в момента, извън неговата магнетична структура, която се разглежда тук, е желанието да взимаш решения вместо някой друг, да завземеш неговата Свободна воля, което ще свърши само с мизерия за теб.) Ние трябва просто да изчистим тези печати от енергиините си полета (светлинните електромагнитни полета с точна и прецизна геометрична форма около нас, изградени от движението на Духа ). Издигането на кундалини ще ни пречисти от тези влияния, разширяването на Съзнанието ни ще накара този боклук да отпадне от нас и да се върне в полетата на причинилите ни го. 
 
5. Самскара. Това е санскритското наименование за отделен тежък вид кармичен печат. Всяко действие, което повтаряме за дълъг период от време остава запечатано много надълбоко в електромагнитните полета и каузалното тяло. Например ако четеш през целия си живот, четенето ще е най-лесното нещо, което ще можеш да правиш. Но ако внезапно решиш да станеш атлет, ще откриеш, че това може да е трудно. Не е само в това, че на тялото му липсват определени условия; твоето енергийно тяло също се е оформило от действията ти.
 
« Last Edit: Септември 25, 2008, 10:23:21 am by Deepinside »

Offline Deepinside

 • Administrator
 • Приор
 • *****
 • Posts: 1193
 • Алхимик
  • http://www.novosemeistvo.bg - Сайт за семейството в епохата на Водолея
Re: Карма. Магнетичната структура в живота ни.
« Reply #1 on: Септември 24, 2008, 07:01:41 pm »
Вариантите с кармичните влияния могат да бъдат много разнообразни и да варират в зависимост от миналите животи, възпитанието, генетиката, мястото на раждане и др.
Дори съседа ако чете криминален роман това може да повлияе (през стената) на етерното тяло (големите жилищни блокове не са най-хигиеничното място за обитаване)
Но дори при по тежки кармични ситуации ,  става ли по-осъзнат човек,  развива ли духовни добродетели и качества, придобива ли по-голяма степен на пречистване, тогава кармични процеси могат да бъдат преодоляни по-леко. Пълното надрастване на кармата се нарича Освобождение или Новораждане в езотеричната християнска традиция.

Има някои неща, които могат да способстват за по-лекото преодоляване на кармичните сили, неща, които зависят и от самия човек, да ги прилага в своя живот:
1. Положителни мисли, чувства и постъпки, отношение - включително и съзнателни утвърждения от вида:
"Ще се подобри положението ми", "Ще работя, ще мисля право, за да наредя работите си добре", "Моята работа ще се оправи"
Интензивна работа с мантрата "АУМ" - често мислено произнасяне - дори до 500 пъти дневно (вечер до 300) -действа пречистващо - някои хора в Индия са постигнали Освобождение, работейки с нея.
Съществено значение има и промяната в отношението на човека към другите хора и процесите в живота, благодарността е от значение в духовния път, а Любовта изключва всяко насилие.
2. Музика - с пеене и свирене някои кармични състояния и процеси може да се преминат по-леко - музиката да е с хармонични и пречистващи вибрации. Някои Учители са обръщали сериозно внимание на музиката като метод за духовна работа- Беинса Дуно(Петър Дънов), Шри Чинмой, Парамханса Йогананда, др.
3. Развитието на висшите мозъчни центрове (особено милосърдието) може да способства за преодоляване на кармата
за по-подробна информация Френология
4. Съществено значение има и развитието на волята, за което също има конкретни упражнения - например концентрация на палеца на ръката сутрин концентрация
5. Искренно и безкористно случене за благото на другите - в тайна и със смирение

има и други методи, но   това може да е едно хубаво начало. :love021:
« Last Edit: Септември 25, 2008, 10:10:50 am by Deepinside »
Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

_________________________________________
Истинската Алхимия

Offline Passiflora

 • Друид
 • ***
 • Posts: 117
 • Gender: Female
 • Усмивка!
Re: Карма. Магнетичната структура в живота ни.
« Reply #2 on: Септември 25, 2008, 08:51:00 pm »
В момента чета една книга за сънищата и миналите животи и просто съм удивена колко много болести се дължат на изживяванията в предишните прераждания.

Offline LOVE & JOY

 • Модератор
 • Приор
 • *****
 • Posts: 554
 • ще наредя пасианса
Re: Карма. Магнетичната структура в живота ни.
« Reply #3 on: Септември 26, 2008, 12:25:23 am »
В момента чета една книга за сънищата и миналите животи и просто съм удивена колко много болести се дължат на изживяванията в предишните прераждания.

Как се казва книгата?

Offline Passiflora

 • Друид
 • ***
 • Posts: 117
 • Gender: Female
 • Усмивка!
Re: Карма. Магнетичната структура в живота ни
« Reply #4 on: Септември 26, 2008, 04:06:03 pm »
Книгата се казва "Минали животи, настоящи сънища" на Дениз Лин. Авторката лекува доста от хората с регресия и дава много интересни примери.

Offline Deepinside

 • Administrator
 • Приор
 • *****
 • Posts: 1193
 • Алхимик
  • http://www.novosemeistvo.bg - Сайт за семейството в епохата на Водолея
Re: Карма. Магнетичната структура в живота ни.
« Reply #5 on: Октомври 05, 2008, 10:22:07 pm »
Quote
В каквото положение да ви поставят, трябва да знаете, че това е вашата съдба. Работете върху себе си, да подобрите съдбата си. Това се постига само по един начин: като служите на Бога с всичкия си ум, с всичкото си сърдце, с всичката си душа и с всичката си сила… 

Единствената сила, която може да изправи човешкия живот, е Любовта. Приложете Любовта, и животът ви сам по себе си ще се изправи. - Коя любов? - За която вие сте готови. Любовта има 350 милиона форми. Задача на човека е да различава формите на Любовта. Тъй щото, когато някой каже, че ви обича, вие трябва да знаете каква е неговата любов: като на червеят, паяка, на комара, на кокошката, на кучето, на мечката, на вълка, на вола, на коня или като на майката, на светията, на ангела и т.н. Не е позволено на човека да си служи с любовта на паяка - да смуче кръвта на своята възлюбена или на своя възлюбен; не е позволено и да си служи с любовта на хищника, който разкъсва своята жертва. Бог слиза на земята не да съди хората, но да ги поучава. Той разтваря книгата на живота пред всеки човек и го заставя да чете, сам да види своите погрешки. Къде греши човек най-много? - По отношение на Любовта. 

Беинса Дуно
Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

_________________________________________
Истинската Алхимия

Offline Андреана

 • Старши Друид
 • ****
 • Posts: 374
 • Gender: Female
 • Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат
Re: Карма. Магнетичната структура в живота ни.
« Reply #6 on: Септември 27, 2009, 09:41:14 am »
Карма:Целакупността от всички постъпки на даден човек във всяко от последователните му съществувания, за която се смята, че предопределя негоната съдба в следващото.
Кармата може да бъде както и положителна така и отрицателна но всичко е за доброто на човека, каквато и да е тя, погледната през човешките очи.   
С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.

Offline Андреана

 • Старши Друид
 • ****
 • Posts: 374
 • Gender: Female
 • Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат
Re: Карма. Магнетичната структура в живота ни.
« Reply #7 on: Октомври 01, 2009, 05:03:40 pm »
Ще цитирам Артур Форд, който е казал нещо много истинско по отношение на кармата
"Колкото по -силни са препятствията във физическото тяло, толкова по-голяма възможност има душата да изплати кармичните си дългове и да постигне по-бърз духовен разтеж.Препятствията представляват "пътечка наредена от камъни", ако успешно се преодоляват, и душата , която е в човешко тяло бодро посреща и преудолява физическите препятствия, расте по-бързо от друга, която по земните стандарти, изглежда има всичко в живота.Наградата не е физическата форма, а духовното развитие, и колкото повече препятствия преодолява във физическия живот, толкова по-рядко ще е необходимо на душата да се връща във физическа форма, за да изгради грубите черти на своя характер."
С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.