Интересът ми към по-здравословен и природосъобразен живот няма как да бъде пълен, ако не обръщам внимание и на играчките, с които си играят децата ми.
Всички знаем за откровено отровните китайски играчки. Все повече се замислям с какво да играят децата ми.... и докато бях в Словения и Aвстрия преди седмица, попаднах на две много хубави неща.
Едното бе в Словения, където хлътнах в магазинче, продаващо предимно дървени играчки, изцяло боядисани с нетоксични бои. Прищя мис е да изкупя целия магазин - иамше такива хубави играчки, покрай които си спомних нашите от едно време..... За съжаление, са много тежки, та купих няколко малкички играчици.
Обаче във Виена попаднах на играчки, за които бях мярвала някъде (из нета може би) информация - строители, направени от картофено нипесте и боядисани с растителни бои.
Ето им линка -
Fischer Tip, a строителчето, което купих е "Deco Box". Не вярвах, че децата ми могат да полудеят толкова много по играчка! Не искат да излизат навън, само и само да си играят с "морското дъно", както си го кръстиха сами. Невроятно е, и съм много доволна от покупката! При следващи командировки ще им попълвам "колекцията".
И е вярно това, което пише на кутията - от 5 до 99 г! И аз си играя с тях до посред нощ....
Споделете за други ваши открития, знания и попадения на хубави детски играчки!