novosemeistvo.bg
Май 23, 2012, 10:54:59 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Никнене на зъбки  (Прочетена 685 пъти)
0 Членове и 3 Гости преглежда(т) тази тема.
anita
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 3

« -: Юли 31, 2009, 09:03:46 »

Здравейте, д-р Стойчев,
   Много се радвам за възможността да търсим мнението Ви по този начин. Аз от около година използвам хомеопатия за мен  двете ми деца (разбира се, под вещото ръководство на класически хомеопат) и смятам, че тя промени изцяло възгледите ми за здравето и болестта и мен самата.
   Обръщам се към Вас по повод дъщеря ми, тъй като нашият доктор (класически хомеопат) отсъства от България за 2 месеца. При последното посещение при него преди месец той определи за нея лекарството Пулсатила(30сн, приготвено от него) и ми каза при боледуване да давам от него, а също и при проблеми с никненето на зъбките.Спомена ми, че при последното може да се нуждае от хамомила, като по поведението на детето трябва да преценя кое да дам.
   Дъщеря ми е на 8 месеца. Преди 2 месеца избиха безпроблемно 2 долни зъба, а малко след тях усетих, че я мъчат и горните. Не и давах нищо, защото очаквах да се появят придружаващи симптоми освен раздразнителността и плачливостта, които да ме ориентират. Преди  5 дни започна диария и аз и дадох една доза Пулсатила.На следващия ден ми се стори по-добре и не дадох нищо.През нощта изхожданията зачестиха и сутринта отново дадох една доза. На следващия ден не дадох нищо, но след обяд започна суха кашлица (не често, но и през деня, и през нощта). Реших, че ще и давам три дни по една доза (днес е вторият от тях). Диарията и кашлицата продължават, но общото и състояние ми се струва добро-когато се е наспала е весела и игрива, като изключим непрестанното търкане на венците. По-сложно е, когато и се доспи- заспива след продължително носене и люлеене на ръце с биберон в устата и през нощта проплаква и се събужда. Освен това проявява непоносимост към горещините.
   Не знам дали не съм сбъркала с лекарството: дали хамомилата не е по-подходяща, и ако е така, в каква потенция трябва да я давам (хомеопатът, при когото ходим ни приготвя лекарствата и повечето са в много високи потенции, а хамомила съм купила на Боарон-30сн). Не смея да предприема нищо сама, а в момента не мога да я заведа при специалист (макар, че знам колко е важен прегледът и личният контакт). Затова много ще се радвам, ако получа вашето мнение и препоръка по нашия проблем.
   С уважение, Анита.

Активен
Румен
Moderator
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 195

Или си част от решението, или си част от проблема.

« Отговор #1 -: Август 02, 2009, 06:58:29 »

Вижте отговора ТУК.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: