|
Deepinside
|
 |
« -: Септември 26, 2008, 10:16:18 » |
|
"Според данни от научни изследвания, честите целувки нормализират сърдечно-съдовата дейност, намаляват повишеното кръвно налягане и съдържанието на холестерол в кръвта.
При всяка страстна продължителна целувка се изразходват не по-малко от 12 килокалории. Целувката предизвиква напрежение на повече от 30 лицеви мускули, кожата се изглежда, става еластична и по-добре се снабдява с кръв.
Целувката предотвратява кариеса не по-лошо от всяка дъвка. По време на целуването се стимулира образуването на слюнка, която прекрасно предпазва зъбите от кариес благодарение на съдържащите се в нея калций и фосфор.
Любителите на страстните целувки са по-малко подложени и на опасността от парадонтоза. Най-добрата профилактика срещу нея е масажът на венците. А с продължителните и страстни целувки се прави именно това.
Обезболяващият ефект на целувките се дължи на хормона ендорфин. Колкото по-страстна е целувката, толкова повече ендорфин се изработва от организма. По време на целуването в слюнката се изработват и естествени антибиотици, които също притежават обезболяващ ефект.
Целувката също възпрепятства образуването на стресовите хормони - глюкокортикоидите, а именно те в повечето случаи са виновни за високото кръвно, повишеното съдържание на холестерол, слабостта на мускулите, нарушението в баланса на инсулин и безсънието.
При целуването се произвежда също адреналин, който повишава активността и се бори с хормона на стреса - кортизол.
Целувката предизвиква значително увеличаване на пулса (до 110-120 удара в минута при мъжете и до 180 при жените). Това води до подобряване на кръвообращението, клетките получават допълнително количество кислород и жизненият тонус съответно се повишава."
( zdrave.bg)
|
|
|
|
« Последна редакция: Септември 26, 2008, 10:19:03 от Deepinside »
|
Активен
|
|
|
|
|
Алиса в огледалния свят
|
 |
« Отговор #1 -: Септември 26, 2008, 11:02:19 » |
|
  източник~www.party-bg.net
|
|
|
|
|
Активен
|
Добротворене.
|
|
|
|
Алиса в огледалния свят
|
 |
« Отговор #2 -: Септември 26, 2008, 11:03:33 » |
|
 източник~www.party-bg.net
|
|
|
|
|
Активен
|
Добротворене.
|
|
|
|
Deepinside
|
 |
« Отговор #3 -: Септември 26, 2008, 11:05:02 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Dream
Stars
Старши Друид
Неактивен
Fairy - Cherry Iceglow :)
|
 |
« Отговор #4 -: Септември 28, 2008, 10:52:16 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
redgrin
Наблюдател
Неактивен
Публикации: 6
|
 |
« Отговор #5 -: Септември 29, 2008, 10:09:06 » |
|
Колко хора могат да се похвалят с ежедневен прием на целувки 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
Dream
Stars
Старши Друид
Неактивен
Fairy - Cherry Iceglow :)
|
 |
« Отговор #7 -: Септември 29, 2008, 12:15:52 » |
|
Един известен руски политик беше казал в нещо в смисъл "Не може да целунем всички жени на земята, ама може да се опитаме"  оооооо никак не звучи скромно
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
redgrin
Наблюдател
Неактивен
Публикации: 6
|
 |
« Отговор #8 -: Септември 29, 2008, 12:25:40 » |
|
звучи ми доста приятно... И все се сещам за онези американски привички,дето съм гледала по филмите... Застава една мома на еднна трибуна и се завива опашка от напети и не токлова напети момци да я целуват-естествено ако са си купили билетче,приходите от което заминават за благотворителност. Та ето още едно положително свойство на цИлуФкатЪ  -Спомага за развитие на благотворителността сред младежите!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Eowyn
Наблюдател
Неактивен
спасител на снежни човеци
|
 |
« Отговор #9 -: Октомври 05, 2008, 10:13:16 » |
|
 Една от най-известните снимки на целувки - Алфред Айзенщад, Ню Йорк, 1945 - Любовта триумфира над войната. :) 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
sea_love
Бард

Неактивен
Любовта е ключът към всички загадки.
|
 |
« Отговор #10 -: Октомври 26, 2008, 12:44:26 » |
|
Целувката, когато е желана и дадена от сърце, е сладко, силно и красиво показване на вътрешната ни топлина и прилив на нежност към даден човек. Мислили ли сте по въпроса: Кое е по - силно и изразяващо любовта - целувката или прегръдката?...За мен малко това е като въпроса за кокошката и яйцето  "Ако някой ви обича, като насочи своите чувства към вас, то е целувка." Беинса Дуно 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
HardRockMum
hidden
Друид

Неактивен
|
 |
« Отговор #11 -: Ноември 04, 2008, 01:28:47 » |
|
А в същност за всички видове целувки ли става дума, или само за "любовната" такава? Защото аз мога да се похваля с всекидневно целуване, ама не всяко е "страстно", така да се каже. Също така, статията ме накара да се замисля-аз лично обичам повече да целувам, отколкото да съм целувана.... И още нещо, дъщеря ми полудява напоследък (може и от възрастта да е, не зная)-непрекъснато иска да ме целува, и очевидно, гледайки как ние с татко й се целуваме, току се опитва да ни пооближе .... А също и доста грубоватичко си притиска цялото лице към мен-от обич.... Чак ме плаши :1893: Мислили ли сте по въпроса: Кое е по - силно и изразяващо любовта - целувката или прегръдката?...За мен малко това е като въпроса за кокошката и яйцето  За мен лично целувката. Целувката е възможно най-близкия контакт с отсрещния.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Маминка
Наблюдател
Неактивен
Публикации: 8
|
 |
« Отговор #12 -: Януари 12, 2009, 03:24:56 » |
|
Целувката е израз на обич ,уважение 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Андреана
Старши Друид

Неактивен
Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат
|
 |
« Отговор #13 -: Септември 09, 2009, 09:05:01 » |
|
Целувката, когато е желана и дадена от сърце, е сладко, силно и красиво показване на вътрешната ни топлина и прилив на нежност към даден човек. Мислили ли сте по въпроса: Кое е по - силно и изразяващо любовта - целувката или прегръдката?...За мен малко това е като въпроса за кокошката и яйцето  "Ако някой ви обича, като насочи своите чувства към вас, то е целувка." Беинса Дуно  Прегръдката-ако е топла дава много сигурност,обич,сърдечност,чисто телесна комуникация, по -истинска е,дава усещане за съпричастност и пълнота,целувката и прегръдката взаимно се допълват поне аз така мисля.Ако се замислите обаче прегръщат ви хора само които ви обичат, докато целувките могат да бъдат и на друго ниво.
|
|
|
|
|
Активен
|
С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.
|
|
|
|
zdravka
|
 |
« Отговор #14 -: Септември 09, 2009, 09:18:28 » |
|
И прегръдката може да е на друго ниво. Всичко може да е на друго ниво. От всички съприкосновения между човеците най-трудно може да излъже погледа. Целувката....казват, че и хубаво нещо (лично на мен ми харесва), но защо тогава синът ми не ми разрешава да го целувам още от бебешка възраст?! Щом го целуна (по главата винаги)почва едно триене, бърсане....чувствам се като крастава жаба...но това как аз се чувствам не е важно, важно е какво той чувства та така реагира?
И доколкото знам доста деца не обичат целувките и ги търпят или по навик или от неудобство да не обидят близките си. Та питам аз сега, защо ако целувката е хубаво нещо децата не я обичат?!!
|
|
|
|
|
Активен
|
per aspera ad astra
|
|
|
|