novosemeistvo.bg
Май 23, 2012, 11:55:26 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Свежи, здравословни, но и вкусни рецепти  (Прочетена 21371 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
сребърен облак
hidden
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 121

« Отговор #135 -: Май 09, 2009, 07:44:02 »

Някой може ли да сподели рецепти за тиквички без пържене?
Активен

Никой не прави по-голяма грешка от този, който избира да не направи нищо, само защото може да направи малко.
Вела
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 32

Щастлива съм

« Отговор #136 -: Май 09, 2009, 07:16:59 »

Тиквички на фурна

Запечени тиквички
Режат се тиквичките по дължината на филийки с дебелина като за пържене. Нареждат се в намазнена тавичка и леко се поръсват отгоре с олио. По средата на печенето  се обръщат. Стават да се консумират така, както и да се приготви от тях нещо друго - например ролца с кашкавал и шунка.

Пица от тиквички
Тиквичките се настъргват и отцеждат. Добaвят се яйца, галета, сирене /кашкавал или извара/ и подправки на вкус. Сместа се изсипва на тънък слой и се заглажда в предварително намазнена тавичка. Върху нея се настъргва кашкавал и се поръсва с лютеница. Запича се докато се зачерви.

Рецепти за тиквички
Активен

Тайната на щастието не е в това да стремиш да имаш повече, а да развиеш способността да се наслаждаваш на по-малкото.
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 844

« Отговор #137 -: Май 09, 2009, 07:35:13 »

Някой може ли да сподели рецепти за тиквички без пържене?

Облаче, суровите тиквички са страхотни, нарязани на тънки лентички. Може да се направят и на спагети, но трябва да имаш един специален уред. Отива им задължително чесънче и копър (объркано със зехтин), още и орехи, авокадо, доматки и каквото се сетиш.
Активен
Ярка птица
...
Друид
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 159

« Отговор #138 -: Май 09, 2009, 11:53:14 »

Салатка с настъргани тиквички, моркови, цвекло и т.н.;
запечени леко или позасъхнали със сос от кисело мляко и копър;
в комбинация с патладжан, камби и сушени домати - запечени/сушени и мариновани (писала съм я тук рецептата)...
Активен
сребърен облак
hidden
Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #139 -: Май 11, 2009, 05:39:55 »

Благодаря ви! Аз всъщност търся съответствието на пържени тиквички с кисело мляко и чесън :) правила съм ги на фурна, посипани с брашно и зехтин, но ми пресъхваха, и търся тайната как да ги докарам мнооого вкусни!
Обаче със сигурност ще започна наред да опитвам предложенията ви!  Благодаря!

А за тиквичките на ленти - мама използва картофобелачката, получават се чудесно! Само че тя прави моркови и тиквички на ленти, после ги бланшира и добавя мазнина.
Активен

Никой не прави по-голяма грешка от този, който избира да не направи нищо, само защото може да направи малко.
богата
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 268

« Отговор #140 -: Май 12, 2009, 03:27:43 »

Заклевавам се ,мога да изям 2 кила тиквички , ей такива:

на умерено силен обикновен котлон се пекат шайби тиквички с дебелина 7-8 мм. До омекване+почерняване часитчно, или изцяло
слагат се в съд метален или стъклен с капак, после се белят (напомня белене на чушки)
трябва голям кураж за белещия, да не ги изяде, докато ги бели...
+лимон, чесън, копър, кис мляко.......

пека и половинки кромид лук, патладжан, картоф....

НО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО БЕЛЕНЕ! И НА НАЙ-МАЛКИТЕ ИЗГОРЕЛИ УЧАСТЪЦИ!
Активен
сребърен облак
hidden
Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #141 -: Май 15, 2009, 12:53:27 »

даааа, таман четох поредната статия за пърженето, та разбирам изцяло препоръките ти. Но изглежда мноооого работа за много малко хапване.
Активен

AFRODITA
hidden
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 86

« Отговор #142 -: Май 16, 2009, 09:09:57 »

Алтернатива на пържените са печени, но без брашно! Само напръскани със зехтин в тавата от фурната и наредени една до друга леко осолени.
Активен

Този, който не използва ума си и не се бори за свободата си, не усеща липсата й!
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1164

Алхимик

« Отговор #143 -: Май 19, 2009, 10:40:49 »

имам един голям тостер захлюпващ с капак - става и за печене
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

ще наредя пасианса

« Отговор #144 -: Юни 04, 2009, 06:13:30 »

Защо ли ми трябваше да прочета Атерхов? Сега какво излиза:цялата тема е за боклука.  zzz
Единствената здравословна храна е суровата. bye2
Активен

OMega
Центрирана
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 302

« Отговор #145 -: Юни 04, 2009, 07:39:56 »

Оф,за теб ще е най-добре ако минеш на слънчево хранене    Нямам против суровоядството,но стила на Атерхов ми е отблъскващ.
Аз пък мисля  да пробвам да карам само на водорасляци,мисля че може да стане.Космична храна-лапам няколко дражета и не ми трябва да режа марули и пр. :kupa
Активен

"Вземи най-хубавото от изтичащото време, живей в настоящия миг и най-ясно от всички ще прозреш мъдростта. Ако погледът ти е замъглен от света на миналото и от света на бъдещето, вече не живееш във вечността, а в ограничения свят. Затова бъди тук и сега."
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 844

« Отговор #146 -: Юни 04, 2009, 09:11:39 »

Защо ли ми трябваше да прочета Атерхов? Сега какво излиза:цялата тема е за боклука.  zzz
Единствената здравословна храна е суровата. bye2

Да ти кажа, и аз така без да съм чела Атерхов. Е, какво, трансформация, градация... Тъкмо ще правим нова тема 
Активен
LOVE & JOY
Модератор
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

ще наредя пасианса

« Отговор #147 -: Юни 04, 2009, 09:51:54 »

Ами хайде тогава, цопвайте:

http://novosemeistvo.bg/forums/index.php/topic,460.0.html
Активен

апулей
Бард
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 70

« Отговор #148 -: Май 14, 2010, 01:49:56 »

Ето нещо и от мен: nyam1
Сварявам ориз, например една чаша, и половин чаша инператорски ориз в отделна вода; вместо инператорски ориз може да се ползва и леща -белена или нормална, като се сварят ги прецеждам и смесвам, после слагам зехтин да се загрее вътре подправки на вкус и зеленчуци според сезона- всичко става- само се разбъркват три черири пъти - без да се пържат продължително, понякога добавям и счукани ядки; всичко това се изсипва при сварения и изцеден ориз и се разбърква, по желание може да се сложи малко лимонов сок или да се добявят нарязани маслини.
 Всякакви варияции на тази рецепта са винаги ефектни на вид и много вкусно става. essen2
Активен

Gurudevo Charanam
feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1025

Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)

« Отговор #149 -: Май 15, 2010, 12:25:30 »

Благодаря за рецептата, апулей. hb
Мисля да я направя с кафяв ориз и леща, и без топлинна обработка на зеленчуците, заливката - от зехтин и лимон.
Какви подправки вървят с ориза и лещата? Или може би в зависимост от зеленчуците..?  s045
Активен

"Great ideas often receive violent opposition from mediocre minds" Einstein

ВАКСИНИТЕ - ИНФОРМИРАН ИЗБОР! 
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: