Author Topic: да се упражняваме  (Read 53979 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline Андреана

 • Moderator
 • Старши Друид
 • *****
 • Posts: 374
 • Gender: Female
 • Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат
да се упражняваме
« on: Декември 29, 2009, 09:55:21 am »
Ако някои има желание, тук може да тълкуваме хороскопа му. Нека видим нагледно как действат аспектите.
С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.

Offline Deepinside

 • Administrator
 • Приор
 • *******
 • Posts: 1193
 • Алхимик
  • http://www.novosemeistvo.bg - Сайт за семейството в епохата на Водолея
Re: да се упражняваме
« Reply #1 on: Декември 29, 2009, 02:21:30 pm »
 :thumbsup:
Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

_________________________________________
Истинската Алхимия

Offline Андреана

 • Moderator
 • Старши Друид
 • *****
 • Posts: 374
 • Gender: Female
 • Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат
Re: да се упражняваме
« Reply #2 on: Декември 30, 2009, 10:37:51 am »
 Deepinside, дай идея за някоя известна личност :smile:  
С радост и интерес бих се заела с хороскопа на Линда Гудман ноо..мисля, че  ражденната и дата и година не са напълно ясни. Тя самата грижливо е криела това.
ЛИНДА ГУДМАН – АСТРОЛОЖКАТА, КОЯТО НАДНИКНА ОТВЪД

За милионите почитатели на Линда Гудман от цял свят остава загадката, която тя съзнателно поддържаше до своята смърт. Може да се предполага, че е починала на около 70-годишна възраст, но няма никакви доказателства за годината на нейното раждане. Самата тя сочи единствено рождената си дата -19 април. „Веднъж попитах дядо ми, но и той не пожела да ми каже през коя година се е родила“ – споделя нейният син Майкъл Гудман. В едно от многобройните си интервюта тя определя възрастта си между 435 и 450 години. Подобно твърдение срещаме и в книгата и „Звездни знаци“. Според датата си на раждане тя е троен Овен. „Наистина бе много нахакана“ – споделя синът й.
Най-голямата дъщеря на Линда Гудман Сали е била известна в обществото като Сара Стратьн. През пролетта на 1973 г. получила наградата на Американската академия за драматични изкуства за най-добра млада актриса.
Всъщност, мистификацията около нейната възраст илюстрира по един своеобразен начин безкрайните пространства на нейното планетарно присъствие и дълго-вечността на нейните прозрения, които сигурно ще надживеят не едно и две земни поколения. С нейна помощ днес всеки човек може да научи за себе си повече, отколкото само преди три-четири десетилетия. Приносът й в човекознанието тепърва ще бъде оценяван и остойностяван.
Известни са следните по-значителни факти от нейната биография:
Родена е в Моргантаун, Западна Вирджиния. Нейното истинско име е Мери Алис Кемери. Работила е като странствуваща репортерка във вестник, като радиожурналистка и водеща.

Приела името Линда във връзка с едно радиопредаване „Писма от Линда“.
Първият й брак завършва с развод. Започва да пише „Слънчеви знаци“ в Ню Йорк, след като среща втория си съпруг Сам Гудман.
На 10 декември 1973 година властите от Ню Йорк оповестили, че 18-годишната й дъщеря Сали се е самоубила. Позовавайки се на хороскопа на дъщеря си, тя отказала да повярва, че тялото, идентифицирано от първия й съпруг, е на Сали. Положила толкова усилия да намери дъщеря си, че постоянно изпитвала нужда от пари и дори няколко месеца живяла на стълбите на катедралата Свети Патрик.
Има двама сина, една дъщеря (освен мъртвата Сали) и двама внуци.
Имала е три много романтични връзки, от които най-впечатляващата е с морския биолог  Робърт Брюър, който изчезва безследно през 1975 година. Пише "Фъстъци"-книга която за съжаление я няма все още на българския пазар, като в нея описва собствените си прижевявания относно тази любов, за кармата и други чудеса поднесена като рими.
Говори се, че всяка вечер е слагала на масата вечеря за дъщеря си и него , като е вярвала, че един ден те ще се върнат.  Линда ГудманЛинда Гудман –
жената без часовник
 
от Майа НИКОЛОВА
 
юни, 2009 г.
 
 
 
 
 
 
 
„Нямам навика да гледам часовници, защото не вярвам във времето. Времето е илюзия. Има само вечно сега.“
Л. Г.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Книгите й два пъти оглавяват листата на „Ню Йорк таймс“ за бестселъри, продадени са в повече от 30 000 000 екземпляра на повече от 15 езика и към днешна дата продължават да се продават в не по-малко от 200 000 екземпляра годишно. За нея има статия в енциклопедия „Британика“. Сочена е за един от вестителите на Ерата на Водолея. Славата й е толкова голяма, че носи стандартните белези на обожествяване – почитателите й вярват, че е жива някъде в новозеландската провинция. Това са непомръдваемите резултати от живота на жена с неподатливи на възрастта лице и тяло, с белетристичните таланти на нобелов лауреат и с духа на първооткривател. Живот в две части и много кратък, макар и щастлив епилог.
 
За част първа знаем малко
Фактите звучат планомерно и безинтересно и сякаш нищо не подсказва титаничен завършек. Линда е единствена дъщеря в прекрасно семейство. Расте красива и одухотворена. По време на Втората световна война вече води собствено шоу в регионалното радио. Пише речите на Уитни Янг (един от водачите на Националната лига на черните мъже и жени) и често публикува в местния печат. Някъде по това време тя среща първия си съпруг Уилям Снайдър и му ражда две деца – Сали и Бил. Малко преди да влезе в светлината на прожекторите, тя среща и мъжа на живота си – Сам Гудман, чието име приема и от когото има две деца – Джил и Майкъл. (Предполагаемо е родила най-много девет и най-малко пет. Към датата на смъртта й са живи само три – бел. ред.)
През 1968 г. на пазара излиза книгата „Слънчевите знаци на Линда Гудман“. Успехът е незабавен.
 
Парите валят като снежинки
в коледна нощ. Нижат се срещи със силните на деня. Вечеря с Кенеди и Хауърд Хюз. Линда прокламира идеите си за социално и индивидуално развитие, за кармата, реинкарнацията, за времето. „Рекламира“ любимците си Рудолф Щайнер и Франциск Асизки. Отговаря на купища писма, за да помогне на „обещалите си да се срещнат в този живот“. Успехът на „Слънчевите знаци“ е повторен от „Любовните знаци на Линда Гудман“ – те също оглавяват листата на „Ню Йорк таймс“. Продажбите на книгите й чупят всички рекорди. Остава само миг, и славата на Гудман ще затъмни славата на папата…
Годината е 1970. При неизяснени обстоятелства умира дъщеря й Сали. В полицията приключват случая като „инцидентно самоубийство“. Тялото разпознава Сам. Сигурно на него му е било по-лесно. Защото е мъж. Защото не е астролог. Но Линда е! Тя знае! Астрологията е точна наука! Има определени знаци за самоубийство, а в хороскопа на Сали такива не съществуват. Следователно
 
самоубийството на дъщеря й
е невъзможно! И дали това е нейното тяло тогава?
Така приключва част първа от живота й – частта, в която не е било нужно да страда, за да бъде духовен водач.
Следва част втора – частта, в която Линда ще разбере, че духовните водачи плащат за силата на вярата си. Плащат със самота. Тя влага всичките си средства в частно издирване на „безследно изчезналата“ Сали. Разорява се неколкократно, стигайки дотам месеци наред да проси на стъпалата на катедралата „Свети Патрик“ в Ню Йорк. Светските особи губят интерес към личността й. Дори близките й започват да охладняват към
 
патологичната й вяра в чудеса
Най-тежко Линда преживява раздялата със Сам. Тя решава да се върне в Крипъл Крийк – дома, където е прекарала детството си. Обзавежда къщата с лампи от „Тифани“, с витражи, с изобилие от красиви часовници. Нито един от тях не работи. В южната част издига параклис, посветен на Ману и персоналния й светец Франциск Асизки. В новия й дом лампите никога не се гасят (дори в килера и в пералното помещение) и на масата винаги се слага прибор за Сали.
Истории за Линда още се разказват в Крипъл Крийк. Бродела, залитайки, по улиците и бръщолевела нещо за „захващане в тинята на времето“. Влизала в юмручни спорове с проститутките. Разкъсвала ритуално броеве на Playboy в бакалницата. Пишела писма до местния седмичник и до Бил Клинтън. В първите настоявала да бъде възстановено енорийското настоятелство. Във вторите – да се пристъпи към разработването на експериментално гориво. Все така нямала отношение към парите – пазарувала бижута в антиквариатите, а после ги раздавала като бакшиш или милостиня.
 
 
„Никога не я попитах защо се страхува от тъмното. Винаги ми беше бясна, ако сутрин излизах, преди да се е събудила. Всички я мислеха за луда, но аз не съжалявам, че бях нейна приятелка и сестра. Тя ме научи на много. Тя беше различен вестител. Беше забележителна жена. Учеше съседските деца да не настъпват мравките. Успя да убеди дори Ед, който е бивш полицейски инспектор, в магическата сила на предметите. Внукът ни беше започнал да ходи насън. Линда ни посъветва да турим под дюшека му пурпурна чиния с ангел. Детето се излекува и сега Ед носи тази чиния в колата си като талисман.“
Евелин Стофърд
 
Луда ли е била?
Полудяла ли е Линда от самотната си вяра в чудеса, от желанието си да промени света?! Това е било и си остава без значение, защото от другата страна на океана, в Ирландия, една бизнес дама решава да осъществи мечтата си – да се срещне лично с Линда Гудман. Водена е от предсказание, направено в детството й – уличен пророк й предрекъл, че ще прекоси океана и ще промени живота си и света.
Кристал Буш предприема дълго пътуване, увенчано с тричасов автомобилен преход по виещ се планински път. Срещата й с Лейди Линда трае само час. Това е началато на чудесния епилог.
С ирландска непоколебимост Кристал започва да реализира плановете им за
 
световна астрологическа мрежа
която да помага на хората „да осъществяват прогрес в живота си“. След близо двадесет години самота и вече болна от диабет Линда сякаш се ражда отново. През 1987 г. издава „Звездни знаци – тайните кодове на вселената“, а през 1989 г. – GooBerz – започната още през 1967 г. гигантска поетична автобиография, в която в стих и проза тя разказва за себе си, за връзките си, за възгледите си за окултното...
Умира неочаквано, държейки за ръката Сам, своя ангел хранител. На 22.10. 1995 г. „Ню Йорк таймс“ обявява смъртта на астролога, който „измъкна астрологията от мъглите на окултното и я превърна в бестселър“.
 
 
„Тя имаше качествата на звезда. Понякога изглеждаше малко отнесена, сякаш е далеч оттук, но всъщност беше свръхинтелигентна. Тя доминираше всяка група, в която попадаше, независимо дали хората бяха като нея, или не.“
Дик Джонсън
« Last Edit: Февруари 01, 2011, 02:26:15 pm by Андреана »
С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.

Offline valko

 • 1
 • Друид
 • ***
 • Posts: 202
 • Gender: Female
Re: да се упражняваме
« Reply #3 on: Декември 30, 2009, 04:17:49 pm »
Мислех си за Щайнер, но се оказа, че и за него не е ясно дали е роден на 25 или на 27 февруари 1861.
Ако искаш, може да пробваш и с двете дати и да видим коя си съответства повече на живота му :policeman:

Offline Андреана

 • Moderator
 • Старши Друид
 • *****
 • Posts: 374
 • Gender: Female
 • Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат
Re: да се упражняваме
« Reply #4 on: Декември 30, 2009, 07:54:34 pm »
За съжеление нямаме и точен час на раждане на Щайнер, но направих карта.
Не зная и как мога да я кача тук да се вижда ако може  Deepinside да помогне.

Щайнер е зодия риби, прави впечатление съвпада на Меркурий и Нептун в риби.
Меркурий в риби не е добре поставен но затова пък Нептун се намира в своя домицил, там е на трон.Това показва, че той се е ръководел от принципите на доброто, мъдростта и истината.
Този съвпад се е изявил след 30- годишната му възраст най силно.
Това му  предава дарба и способност на творец от най -високо духовно гледище, в областта на философията и религията.Можел е да предава творчески виденията  и чувствата на висшата красота.Най вероятно е бил и романтик и много съзерцателен.Търсел е духовността и красотата навсякъде.

Луната в тригон с Уран му е дала порив още от най-ранна детска възраст интерес към изучаване на окултни  науки. Най вероятно се е интересивул живо от астрология и религия.
тригона  м/у Уран и Луната дава богати условия за придобиване на окултни познания и  овладяване на духовното познание в цялата му широта, както и напредък в духовен план.
Имал е бърза и точна интуиция, с една дума духовно прозрение.Такива хора търсят за приятели само светии, гении и мъдреци.
Той е умел да оказва голямо влияние върху хората с идейте си , чувствата и мислите върху околната среда. Навсякъде е търсил доброто.

Опозицията на Сатурн и Слънце е много съдбоносен аспект. Не му е било лесно в живота най- вече до 30- годишната си възраст.Бил е подлаган на големи изпитания и лишения.Може би е страдал от депресии.
Образува се тао квадрат на Слънце, Уран и Сатурн.
  Като млад сигурно е бил доста чудат за околните. 
Да погледна и за 25- ти
току що ми казаха, че 25- ти е по -вероятно да е рожденната му дата 
« Last Edit: Декември 30, 2009, 08:54:51 pm by Андреана »
С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.

Offline Андреана

 • Moderator
 • Старши Друид
 • *****
 • Posts: 374
 • Gender: Female
 • Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат
Re: да се упражняваме
« Reply #5 on: Декември 30, 2009, 08:35:51 pm »
За 25- ти февруари нещата малко се проминят но не съвсем.

Прави впечатление съвпада на Сатурн с Луна и Опозицията на Слънце Луна
Този съвпад показва, че е страдал от чести депресии, стомаха е бил слабо звено в организма му и не само.
Бил е спокоен тогава , когато сериозно се е посвещавал на работа, кауза или задължения.
Тук има и намек, че отношенията с майката са били проблематични. Приемал е положението такова каквото е.Умеел е да вниква в мотивите на недостъпни деяния.
Опозицията на Венера и Юпитер го правела излишно благороден. Най вероятно е имал вреди от жени.Това  същото показва и опозицията на Слънце и Луна. Струвами се, че обществото не го е приемало радушно тогава. 
Не зная часа иначе бих казала много повече, така не зная асцендента и разположението на  домовете.
 
« Last Edit: Декември 30, 2009, 08:55:23 pm by Андреана »
С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.

Offline Deepinside

 • Administrator
 • Приор
 • *******
 • Posts: 1193
 • Алхимик
  • http://www.novosemeistvo.bg - Сайт за семейството в епохата на Водолея
Re: да се упражняваме
« Reply #6 on: Декември 31, 2009, 01:37:17 pm »
това, което срещнах като информация е, че е роден на 25 , но е бил кръстен на 27 и затова се е получила тази разлика.
Доколкото ми е известно още от по-ранна възраст е имал ясновидски преживявания.
Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

_________________________________________
Истинската Алхимия

Offline Андреана

 • Moderator
 • Старши Друид
 • *****
 • Posts: 374
 • Gender: Female
 • Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат
Re: да се упражняваме
« Reply #7 on: Януари 04, 2010, 09:19:01 am »
Съвпад на Марс и Плутон , можел е да се справи със всяка ситуация.Съвпада на Плутон и Марс показва силната му природа, бил е много усърден. Двете планети са в тригон с Луната, това показва че е бил емоционален  но е умеел да се контролира.Не си е губел времето със случайни връзки.Този тригон дава психични и медиумни наклоности.Този аспект е благословен  защото подсилва волята на човек.Предполагам, че е бил работлив защото тригона на Луна и Марс дава точно тава.  Този аспект дава и голяма физическа сила, честност и презрение към хора които боравят с други методи за постигане на цели.
С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.

Offline valko

 • 1
 • Друид
 • ***
 • Posts: 202
 • Gender: Female
Re: да се упражняваме
« Reply #8 on: Януари 04, 2010, 10:55:35 am »
а нахално ли ще бъде, ако помоля за тълкуване на хороскопа на дъщеря ми?

Offline Андреана

 • Moderator
 • Старши Друид
 • *****
 • Posts: 374
 • Gender: Female
 • Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат
Re: да се упражняваме
« Reply #9 on: Януари 04, 2010, 11:11:58 am »
Нее, няма да бъде нахално!  :smile:
С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.

Offline valko

 • 1
 • Друид
 • ***
 • Posts: 202
 • Gender: Female
Re: да се упражняваме
« Reply #10 on: Януари 04, 2010, 11:46:12 am »
Ами ще се възползвам тогава, че нещо имам чувството, че губя връзка с нея напоследък...надявам се твоето тълкуване да ми помогне :514:
Много благодаря за което! :buket:
Родена на 26.03.2004 г. в 12:25, в София
« Last Edit: Януари 04, 2010, 12:54:57 pm by valko »

Offline Андреана

 • Moderator
 • Старши Друид
 • *****
 • Posts: 374
 • Gender: Female
 • Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат
Re: да се упражняваме
« Reply #11 on: Януари 05, 2010, 09:03:15 am »
Тръгнах да пиша , направих го и изведнъж виждам че правя хороскоп за месец април а тя е родена март.
Заемам се наново!
С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.

Offline valko

 • 1
 • Друид
 • ***
 • Posts: 202
 • Gender: Female
Re: да се упражняваме
« Reply #12 on: Януари 05, 2010, 09:36:58 am »
Ами много ме е срам, ама грешката е моя :48: Аз бях написала април. Усетих се и го коригирах с надеждата да не си го видяла толкова бързо, но уви :looking:
Съжалявам, че те прецаках така.
Всъщност, тя се роди по-рано с 1 месец. Беше определена за 24 април. Аз бях твърдо убедена, че ще се роди на 26...само дето съм сбъркала месеца.
Астрологията има ли някакво мнение по въпроса с преждевременно родените деца? Ако си запазила "грешния" хороскоп, би ми било интересно да видя от какво е избягало детето :s045:
Много, много се извинявам за глупостта си :buket:

Offline Андреана

 • Moderator
 • Старши Друид
 • *****
 • Posts: 374
 • Gender: Female
 • Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат
Re: да се упражняваме
« Reply #13 on: Януари 05, 2010, 09:59:30 am »
Направих хороскоп за април и се чудих през цялото време защо се притесняваш, но сега за март нещата се промениха малко.
За нея ще е много важно да преценя добре приятелите си. Ще изпитва влечение към рискови области и може да бъде понякога доста безразсъдна в тази област.Печеленето и на пари може би ще е подпомогнато от единия родител, често това е бащата, но също и от способностите си в кариерата.За нея приятелите ще играят много важна роля, често такива и стават съседите.Ще израстне в дом където приятелите и са добре дошли та дори и с приспиване. Нейното поле за изява може да включа деца  или творческа себеизява.Кариерата и може да е свързана с медиите или някаква  друга област на комуникации.Мисля, че е проговорила много  рано. Житейската и философия вероятно ще е свързана с окултизма и метафизиката, ще е заинтригувана от мистериите на живота и отвъдното. Няма да се учудя ако професията и е свързана с медецината, особено в областта на психологията.Или както по -горе писах с медии и комуникации.
Квадрата на Луна и Юпитер я прави експанзивна , твърде великодушно и наивна.Понякога ще се държи така сякаш всички са и длъжни. Може да бъде и твърде горда.Слабо звено в организма са черен дроб и стомах
Лесно раздразнима и прибързана понякога в действията си.Неспокойна и лесно обидчива, нека внимава с
противоположния пол.Лесно ще си променя и настроенията.
Относно хората ще има бърза и точна преценка и е изключено да бъде излъгана.Много впечатлителна, чувствителна с развита интуиция. Голяма зависимост от въздействието на средата.Усет към изкуството , възможно е да има някакви дарби като поезия, рисуване, музика.
Учи я да има чувство за такт, понеже е безкомпромисно честна и това може да и създава трудности в отношенията с хората.
Ще успява но винаги с много труд, през младостта това ще и е по-трудно.
Бащата може и да липсва в живота и защото има намек за това в хороскопа и. Не позволявай да се чувства отхвърлена и подценявана, защото ще има усещането , че постоянно трябва да доказва собствената си стойност.
Ще носи тежък товар от отговорности.
Много е неспокойна на моменти, опитай се да и създаваш поле в което да разгръща себе си.
« Last Edit: Януари 05, 2010, 10:03:53 am by Андреана »
С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.

Offline Андреана

 • Moderator
 • Старши Друид
 • *****
 • Posts: 374
 • Gender: Female
 • Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат
Re: да се упражняваме
« Reply #14 on: Януари 05, 2010, 10:01:39 am »
За съжаление го изтрих, веднага щом пуснах темата, не зная дали има опция да върна написаното. За 24- април, няма да лъжа хороскопа бе много даровит и почти генеален. Ще питам  Deepinside дали може да се възтанови изтритото.
Това набързо го съставих,има още какво да се каже по хороскопа на детето .
     
« Last Edit: Януари 05, 2010, 10:06:21 am by Андреана »
С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.