Author Topic: Чудесата като събития, планирани от Бог  (Read 9230 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline Андреана

 • Старши Друид
 • ****
 • Posts: 374
 • Gender: Female
 • Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат
Чудесата като събития, планирани от Бог
« on: Декември 31, 2009, 01:14:50 pm »
Като се започне от Библията и се стигне до наши дни - чудеса винаги е имало и ще има.
Исус превръща водата във вино, с един хляб нахранва множество от хора, съживява мъртви и лекува болести.
Исус обяснява в Новия завет, че чудеса се извършват от вярата в Бога. "Ако имате вяра колкото  синапено семе, можете да кажете на тази планина, премести се  от тук до там и тя ще се премести."
Ето защо някои твърдят, че чудесата са били в действителност природни явления, които са били създадени от Бог в началото на времето.Пророческите сънищата и виденията, също са чудеса .
Идеята ми е да обсъждаме тук всичко свързано с чудесата в нашия живот.  :girl_angel: 
С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.

Offline Андреана

 • Старши Друид
 • ****
 • Posts: 374
 • Gender: Female
 • Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат
Re: Чудесата като събития, планирани от Бог
« Reply #1 on: Януари 06, 2010, 11:16:36 am »
Бих искала тази тема да не остава в забвение, именно защото става дума за Чудесата които съпътстват живота на всеки от нас, в това съм сигурна!
Едно такова чудо е и силата на мисълта, никога не съм я подценявала, енергията която влагаме в желанието да помогнем, чрез молитва, създава мощни вибрации които по неясен за сега начин биват чути и горещо вярвам -приети.
Вярвам, че всяка наша мисъл, действие  или дума остава да вибрира в ефира и рано или не толкова нашите горещи молби и желания се сбъдват като с вълшебна пръчица.

Мъдрият глас на интуицията направлява всеки един от нас, и стига да вярваме Чудото се случва! А молитвата спомага да чуем гласа на висшето си Аз, а поеме ли се по този път то неменуемо ще се стигне до просветлението, за което всеки от нас  здраво работи.
Убедена съм, че дори да объркаме пътя, да се заблудим, все ще се намери някои който да ни го покаже , тук се сещам за толкова хора, появили се като ангели в живота ми за да  ми покажат  пътя осеян със светлина в мигове на непрогледна тъмнина и заблуда- Благодаря на всички които ми повярваха и не ме оставиха сама!
Всички ние можем да бъдем новатори и месии. Щом всяко действие си има равно на него противодействие, защо да не вярваме, че добрата мисъл и  молитвата, ще дадат своя добър резултат!         
С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.

Offline Андреана

 • Старши Друид
 • ****
 • Posts: 374
 • Gender: Female
 • Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат
Re: Чудесата като събития, планирани от Бог
« Reply #2 on: Януари 15, 2010, 08:14:51 pm »
Дълго мислих дали да поместя тук нещо много лично и изживяно, да си призная леко се притеснявам но взех решение и ето ..


“… и ето, отвориха му се небесата,
видя Божият Дух, че слизаше като гълъб и се
спускаше на Него.” Матеа, 3 : 16.

 Опиянена от внезапно вдъхновение , започнах този разказ. и сега ако ми позволите бих го споделила с вас

Планувах да посетя Рила от доста време, минаха години докато осъществя замисъла си .Стана случайно, по това време не работех ,връщайки се  в родния си град се запознах с една прекрасна жена, тя пък ми спомена за идеята си да изкачи Мусала, още щом я чух вече знаех, този път щях да го направя.

,Очаквах със страх и трепет ,пътуването ми до Рила.Усещах ,че там
ще се срещна от части със съдбата си.

Още чувах гласа на една приятелка „Отивай там ще преживееш нещо мистично Знаех,че тя е права, нали и аз чувствах същото,един едва доловим глас ми нашепваше в ухото –върви ,изживей съдбата си.

Заранта спретнах набързо раницата си и зачаках нетърпеливо нощта когато трябваше да тръгна.
   В Рила наистина се случиха мистични неща, далеч надхвърлящи знанията ми ,енергии които се пропиваха в чистия като сълза планински въздух, моето съзнание което беше ме предало ,защото не бях в състояние да контролирам себе си ,вървях по възвишението и се чудех какво всъщност ставаше, от къде идваше това знание на талази в мен, кого чувствах така осезателно да върви до мен с такава любов , питах се почти гласно дали и другите вървящи с мен, обърнали поглед дълбоко в себеси, дали го усещат.

Красотата ме изпълваше, любовта ме възнасяше, чувствах , че това което съм аз е част от моята същност напълно непозната и за мен самата. до този момент. Да си призная бях и очарована и смутена, не зная кое повече. Сменяха се състояния и емоции в унисон с времето там. Размислите ми секнаха за миг , когато видях върха наречен  през турско време Мусала, уплашено гледах нагоре и повтарях в объркания си  мозък –не,не няма да мога ,просто е невъзможно да се изкачи ,той се издигаше величествен над мен, пропит от вярата на хората които са крачели заедно с тегобите си нагоре

    Тръгвайки на зазоряване към върха усещах идващо  на талази  знание,знание което ми се предоставяше безплатно, нещо хранеше душата в мен, обгръщаше я с любов и разбиране-бях благодарна за това което ми предоставиха  висшите сили и то съвсем безплатно,усещането за дежа вю не ме напускаше през цялото време.Знаех с абсолютна сигурност ,че не съм била друг път тук-Но дали ?! Питах се другите имат ли това усещане, не си ли въобразявам,но душата ми висшето ми АЗ, нежно ме успокояваше,там непрекъсната го чувах, нежно ме водеше през океан от истина и любов.
                
         Изкачвайки  самият връх ,пред мен се откри гледка надхвърляща и най смелите ми очаквания за красота,небето ме обгърна, изгрева целуна задрямалото  ми съзнание,бях жива, бях истински жива,усетих солта от сълзите ми, лъч от слънцето погали премръзналото ми лице-слях се …. Бях щастлива, бях намерила себе си !!!
Но това което последва после надмина всички очаквания за мистичност ………………
***************************************************************************
Слънцето сънено се спускаше зад планините, разливайки над билото боите на залеза,
нощта притихна, тишината стана осезаема, планината се смълча.
  Учудих се,нима тишината може да се чуе , знаех ,че стига да поискам мога да чуя шепота и, така напевен,мистичен  и истински Дълго се взирах в последните лъчи на Слънцето,мислех за астрологията, тази наука ме беше привлякла с точността си, с усещането за прецизност, харесваше ми и абстрактното в нея, мислех за древните мъдреци от Вавилон.
Рождената  карта разказва по неповторим  начин дългото пътуване на душата,приказка написана  на символен език,изучавана хилядолетия,запазила се чак до наши дни  носеща отпечатъка на личната ни легенда в този живот.Тя бе станала моята голяма  и струва ми се споделена любов!
 

   Прибрах се в хижата, беше студено и тъмно, реших ,че е време да поспа ,не бях правила това от часове . Легнах и зачаках съня,минутите се нижеха, след тях и часовете , но така желаният сън не искаше да ме обгърне в пилената си .Затворех ли очи, виждах планини ,ручеи ,потоци, езера и небе.Задрямала съм явно защото в миг  отворих очи , първата ми мисъл бе ,че никога не съм се будила така изведнъж, доколкото си спомнях винаги заспиването и събуждането става постепенно,а сега беше различно………………

Тази нощ научих , че отивайки в планината човек може да пречисти духа и тялото си .
Това  което долавях  и усещах тази нощ ,бяха енергии който се носеха около спящите хора , те се освобождаваха от лепкавата, подобно на  магнит  енергия , лутаща се между хората, понеже живота в нея бе свършил
Тогава разбрах че съм чувствала и усещала менталите които се прилепват за хората , породени от гнева, ревността,завистта, страха от всички негативни чувства и емоции които ни залива ежедневието.Чувствах се странно, нима  тези чувства живееха, по някакъв начин  около нас, ние ги носим и излъчваме, беше отвратително да установя това, но те можеха и да разболеят човек даже ,мислих си аз .

Едно бе да чета за това, а съвсем друго да го усетя .
На заранта въпреки ,че не бях мигнала почти,  се чувствах щастлива и изпълнена с живот, а и как иначе, бях научила тайна която ми бе показана на практика   Всички от групата се качиха отново на Мусала, аз отказах като така не угодих на повечето , помислеха ме за слаба и страхлива, а и да си призная може би така и съм изглеждала от страни.Имах нужда да остана сама, да помисля, един вътрешен глас ми нашепваше да остана ,имаше какво да науча и тук долу под  върха. Там, в него ден разбрах и осъзнах много природни закони ,научих много истории , и посетих езерото което ме привличаше неудържимо.
 Езерото беше замръзнало от страни и излъчваше вълшебство,кристално чистата му вода ме очарова,притихнах  , заслушана в собственият си ритъм на сърцето,не забелязах как е минало времето, като че ли живеех във вечното сега и такова нещо като време не съществуваше.
.***************************************
Там от дивната красота на природата или от нещо друго, бях станала свръхчувствителна , проблема идваше и от това , че чувах и усещах мислите на хората-това ме изкара извън релси.
Не проумявах защо именно на това вълшебно място, където можеха да разберат толкова за себе си и природата ,та тук Бог говореше, защо не слушаха него ….

Там установих и друго, колко бързо може да се разсее напрежението  , стигаше ми да остана навън за кратко и от болката нямаше и следа, сякаш невидима ръка избърсваше сълзите ми, и успокояваше наранената ми същност.
 
Чудесата продължиха  да ме съпътстват до края на  престоя ми там., неизменно с тях ме следваше и любовта, която така ясно усещах , че напрегнех ли се щях да я докосна .
Знаех си ,че пътя към Бог, така се превеждаше връх Мусала, ще остави трайна следа в съзнанието ми ,и не се излъгах в това си усещане.
Няма да излъжа въобще като споделя , че за три нощи там не ме навести съня, но от това никак не страдах, защото както споменах по горе , там просто нямах нужда от сън, дали от вълнение или от бисерния планински въздух и до днес не знам.Сетих се, че бях чела , как  на такива  места ,наситени с електромагнитно излъчване , вибрациите на човек се повишават, и щом се повиши  трептенето  за кратко или не , ние сме в състояние да усетим и да доловим отдавна оставени в пространството мисли, мъдрости , та дори да виждаме с трето си око астрали.

 Случая с мен явно беше от подобно естество.
Преживяното там ме върна назад в детските години , търсейки опорна точка  на това което сънувах и понякога виждах с това което се случи там.

Няма шега, винаги съм била по особено  дете, още в ушите ми кънтят думите отправени от моето семейство.- Ех, това дете къде се рее все, какви ги говори  ...
 Дума да няма , чувствах се самотна , и в редките моменти на доверие и откровение , споделях по нещо После започнах да търся компанията все повече на баба ми, тя поне ме разбираше, а след нейната така болезнена за мен смърт, приятели и утеха ми станаха книгите , попивах жадно, книга след книга и търсих отговор на въпросите които напираха у мен с години .
Понякога за голяма моя изненада отговорите идваха неочаквано и бързо , друг път чаках с години, някои отговори чакам и до днес.
 Та тогава , за пръв път се срещнах с мистичното , първо идваше като нежен полъх в  в сънищата ми в последствие и на яве,и до днес си спомням един случай с умиление.
 Още щом се научих да чета, измолих една братовчедка да ми даде библията на баба си, бяха години в които да се интересува човек от Бог се равняваше на престъпление .

Един слънчев летен ден ,аз държах скъпоценното четиво, и жадно прелиствах  страниците, спомням си че четях и не всичко разбирах., но пък бях доволна и щастлива.
Е по-късно настана суматоха и моята братовчедка яде бой , за това ,че е измъкнала четивото под носа на баба си , а и на мен не ми се размина, но това е друга тема.От това вълшебно лято до сега , изминаха много години, но в живота ми започнаха да се случват чудеса ,понякога надхвърлящи рамките на познатото ни ежедневие………………………………………………………………
Планината се превърна в мое вдъхновение .Влюбих се в нея от пръв поглед!

И тук открих правилото ,че за музата е нужно вдъхновение, а вдъхновението е породено от любовта и обичта!
****************************************************************
Тук е и мястото да спомена една хубава мисъл от Петър Дънов

"Самата природа,  която днес притеснява човека, плаши  и застрашава, със своите тайнствени феномени от гърмежи, светкавици, което съпровожда чувство на боязън.
Даже тази природа ще видоизмени своето поведение спрямо него, и тя ще покаже своето светло лице, ще почне да му служи като нежна майка , и да му дава всичко от което има нужда.
Всичко това ще се изпълни , когато той почне да разбира езика на природата, своята майка и да слуша заповедите и , и добрите и съвети".
После Учителя твърди.
” Времето да се изпълни това пророчество е наближило. Ние сме почти в началото на пролетта. Благоденствието хлопа вече пред нашата врата. „
Приказно обещание за бъдните ни по-добри дни. НАЛИ?!

« Last Edit: Януари 15, 2010, 08:19:17 pm by Андреана »
С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.

Offline Deepinside

 • Administrator
 • Приор
 • *****
 • Posts: 1193
 • Алхимик
  • http://www.novosemeistvo.bg - Сайт за семейството в епохата на Водолея
Re: Чудесата като събития, планирани от Бог
« Reply #3 on: Януари 16, 2010, 11:36:12 am »
 :imgwings: :love021: :imgh:
Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

_________________________________________
Истинската Алхимия

Offline zdravka

 • Друид
 • ***
 • Posts: 231
Re: Чудесата като събития, планирани от Бог
« Reply #4 on: Януари 16, 2010, 01:58:01 pm »
Щом толкова лесно си направила връзката и така силно ти е подействала връзката с природата, значе си била вече готова и ти е трябвало съвсем малко. Границата между светеовете е била вече съвсем тънка ципа, която и е било време да се скъса.

При мене границата беше прозрачна, но твърда, като стъкло. Все едно гледах света през аквариум. Бая зор видях докато я поразчупя.

При някои хора е като каменен затвор. Гледаш ги как душата им (и умът им) е в затвор и си безсилен. Трябва стенобойно оръдие за тях, но това е работа на съдбата, на тях човек не може да им помогне.

per aspera ad astra

Offline Андреана

 • Старши Друид
 • ****
 • Posts: 374
 • Gender: Female
 • Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат
Re: Чудесата като събития, планирани от Бог
« Reply #5 on: Януари 16, 2010, 02:27:23 pm »
Може би трябваше да ида там, за да усетя. Много се притеснявах като го написах това тук, но сега виждам, че напразно е било! Подразбирам, че и при  теб се е случило нещо подобно. :545:     
С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.

Offline Deepinside

 • Administrator
 • Приор
 • *****
 • Posts: 1193
 • Алхимик
  • http://www.novosemeistvo.bg - Сайт за семейството в епохата на Водолея
Re: Чудесата като събития, планирани от Бог
« Reply #6 on: Януари 16, 2010, 07:53:21 pm »
На мен много ми е помагало като съм ходил. Имал съм много особени преживявания там...
Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

_________________________________________
Истинската Алхимия

Offline zdravka

 • Друид
 • ***
 • Posts: 231
Re: Чудесата като събития, планирани от Бог
« Reply #7 on: Януари 17, 2010, 09:36:07 am »
Бях написала тук едно преживяване и странно защо не излезе. :s045:
per aspera ad astra

Offline Андреана

 • Старши Друид
 • ****
 • Posts: 374
 • Gender: Female
 • Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат
Re: Чудесата като събития, планирани от Бог
« Reply #8 on: Януари 17, 2010, 05:24:36 pm »
пробвай пак :girl_angel:
С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.

Offline Passiflora

 • Друид
 • ***
 • Posts: 117
 • Gender: Female
 • Усмивка!
Re: Чудесата като събития, планирани от Бог
« Reply #9 on: Ноември 25, 2010, 07:56:40 pm »
Случвали са ми се на няколко пъти! И всеки път се чувствах като дете, което открива нещо ново. Чувставах се сякаш Вселената иска да ми покаже един невероятен свят, един съвсем нов поглед за живота и заобикалящия свят.
Първия път се бях впуснала в едно търсене, толкоз целеустремена бях, че нито спях, нито ядях, дори и вода не пиех и тогава открих искриците на Бог... Че хората са свързани помежду си и сме едно цяло... Че всички сме духовни братя и сестри... Знаците...
Зная че нищо ново не ви казвам, но тогава разбрах, усетих...
Едно от любимите ми чудеса беше когато в един друг форум разглеждахме т.нар. "сакрална геометрия" и по-конкретно "Цветето на живота"  :514: Е тогава беше невероятно... Чудесата "валяха" едно след друго всеки ден... И продължаваха, докато не се изплаших, че това е знание, за което не съм дорасла все още...
После чудото "Рейки"...
Сега съм малко в застой (малко, малко ... почти година  :367: ) но знам, че това е необходима почивка, след като "паднах" да се изтласкам отново на горе!
Очаквам следващото чудо!  :love021:

Offline Андреана

 • Старши Друид
 • ****
 • Posts: 374
 • Gender: Female
 • Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат
Re: Чудесата като събития, планирани от Бог
« Reply #10 on: Декември 02, 2010, 10:38:35 pm »
Ех, най сетне някои да сподели нещо.
Само преживените неща са истински разбрани и осъзнати напълно. Благодаря ти че сподели.  Стана ми интересно и за сакралната геометрия, ще поровя из нета за инфо, че после ще питам.
С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.

Offline Deepinside

 • Administrator
 • Приор
 • *****
 • Posts: 1193
 • Алхимик
  • http://www.novosemeistvo.bg - Сайт за семейството в епохата на Водолея
Re: Чудесата като събития, планирани от Бог
« Reply #11 on: Декември 04, 2010, 11:50:28 am »
Ех, най сетне някои да сподели нещо.
Само преживените неща са истински разбрани и осъзнати напълно. Благодаря ти че сподели.  Стана ми интересно и за сакралната геометрия, ще поровя из нета за инфо, че после ще питам.
под "сакрална" или свещена геометрия може да отнесем духовни геометрични символи, носещи позитивна енергия - като пентаграма, хексаграма, равностранен триъгълник в кръг и др. По каква причина така нареченото "цвете на живота" е причислено към сакралната геометрия е друг въпрос. Така наречения "друнвало" за мен е автор, който не ме предразполага към това да му имам доверие.
Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

_________________________________________
Истинската Алхимия

Offline Passiflora

 • Друид
 • ***
 • Posts: 117
 • Gender: Female
 • Усмивка!
Re: Чудесата като събития, планирани от Бог
« Reply #12 on: Декември 05, 2010, 10:40:41 pm »
Съжалявам! Бях написала някои неща за "Цветето на живота", но не успях да го публикувам.  :JNoeps: Разбирам "Няма случайни неща!", така че няма да се опитвам да обяснявам.  :367:  Някой ако желае може да продължим дискусията на лс или да се пусне отделна тема, така ще е най-добре (поне така ми се струва :s045:  )... 

Offline Андреана

 • Старши Друид
 • ****
 • Posts: 374
 • Gender: Female
 • Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат
Re: Чудесата като събития, планирани от Бог
« Reply #13 on: Декември 06, 2010, 09:13:08 am »
Съжалявам! Бях написала някои неща за "Цветето на живота", но не успях да го публикувам.  :JNoeps: Разбирам "Няма случайни неща!", така че няма да се опитвам да обяснявам.  :367:  Някой ако желае може да продължим дискусията на лс или да се пусне отделна тема, така ще е най-добре (поне така ми се струва :s045:  )... 
Ще е хубаво да направим нова тема и там да споделяме, малко съм боса на темата и сега се ограмотявам, но това не ни пречи да коментираме. А и така  други ще се запознаят с нея. Мисля, че ще бъде интересно за всеки.
С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.

Offline Passiflora

 • Друид
 • ***
 • Posts: 117
 • Gender: Female
 • Усмивка!
Re:Чудесата като събития, планирани от Бог
« Reply #14 on: Май 13, 2014, 11:59:17 pm »
Чудесата са за тези, които вярват в тях... Понякога се изисква и доста силна воля, за да се случи чудото!  :4: