novosemeistvo.bg
Май 23, 2012, 10:06:26 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Проблеми със зъбите - алтернативната гледна точка  (Прочетена 2517 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1025

Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)

« -: Януари 05, 2010, 09:32:08 »

Още не сме пускали такава тема, а е хубаво всеки да може да опише личния си опит, къде какво е прочел или да пусне линкове с информация за алтернатива на профилактиката и методите за лечение. Всичко това би било полезно за останалите, които тепърва тръгваме по тежкия път на проблеми със зъбите.

Някои от вас сигурно са прочели преди време въпросите ми в темата за ГНМ по повод гангрената на млечно зъбче на дъщеря ми. Много резонно звучи цялата информация, която ми дадохте (тук е мястото да благодаря на всички, които ми отговориха), но очевидно има нужда и от чисто практически, адекватни действия  по т.нар. зъболечение. И понеже не искам да товаря темата с всякакви използвани в денталната медицина лекарства и методи, намирам за уместно да отворя тема, в която да споделяме информация.

Повод за тази тема е поредното ни посещение при зъболекар - пак за детето.
Първо да докладвам за гангрената - правихме снимка на зъба - според зъболекарката има зародиш, но резорбцията е закъсняла. Изглежда ще сменя зъбите с доста закъснение (те така тръгнаха от самото им избиване - първия излезе след навършване на годинка). И понеже, след изчистването на некротиралия участък с машинка, възпалението ту спираше, ту се възобновяваше (много гной изтече, възпаляваше се и венеца), предложих да остане запечатан само с медицински гипс, докато го смени. Идеята беше да не допускаме никаква излишна намеса, или поне да спестя на детето каквото е възможно.

Днес я заведох за пореден път - нов проблем, идентичен с предишния - отново немалка дупка, този път засягаща два зъба. Оплака се от болка точно по празниците. Явно много бързо се развиват процесите при нея, този път пак са засегнати  горни зъби (и пак смняеми предкътници 4-ти и 5-ти). Отново почистване с машинка, пак е засегната пулпа (неясно в каква степен на кой зъб), и повторно предложение за снимка. Зъболекарката за щастие е склонна да обяснява и отговаряше обстойно на всички мои въпроси. Искаше да знае дали може да слага постоянна пломба, понеже 4-ти зъб би трябвало вече да е сменен. Отказах арсена за умъртвяване, а също и снимката. Сложи някакво лекарство с фенол и камфор - по нейни думи с противовъзпалително и антисептично действие. Видя ми се приемливо от моята съвсем лаишка гледна точка. Засега оставаме с временен медицински гипс и на тези зъби, поне докато не намеря достатъчно информация и решение.

Много е неприятна липсата на адекватна информация за денталните методи на лечение и използваните лекарства. Рових доста и продължавам да търся, но не е като да потърсиш листовката на което и да е орално лекарство. Чела съм Людмил и съм изгледала филмчетата за д-р Прайс. Убедена съм, че индустриалната храна има съществен принос за големия процент проблеми със зъбите, както и целия начин на живот в "големия град". Зъболекарката ни е работила преди време с чуждестранни студенти, и въпреки че изглежда с доста консервативни разбирания (напр. за флуора), днес пред детето разказа за цветнокожи пациенти, които за пръв път посещават (нея) дентист за проблем със зъб, и то очевидно възникнал тук, в България.

Известно ми е, че нито причините, нито лечението са еднозначни и могат да се обобщят. Процесът е сложен, нито чисто физико-химичен или физиологичен, нито единствено и само психологичен. Съвкупността от всички фактори на средата плюс конкретните особености за всеки индивид, които впрочем в цялата си съвкупност са взаимосвързани, са в състояние да  причинят проблеми от подобно естество.

Въпросите, свързани с решението им, също не дават конкретен отговор или отправна точка. Някакси не би могло да има обобщения.
Затова бих се радвала на всичко, което мога да науча от вас!
Активен

"Great ideas often receive violent opposition from mediocre minds" Einstein

ВАКСИНИТЕ - ИНФОРМИРАН ИЗБОР! 
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1164

Алхимик

« Отговор #1 -: Януари 05, 2010, 09:50:01 »

на мен ми е помагало жабурене с отвара от лайка - много просто, но ефективно.
Прави се примерно един литър силна отвара, и периодично се отлива от нея малко в чашка и се прави интензивно жабурене. След това използваната течност се изхвърля. и така през 15-20 минути.

Цитат
Съвременният живот е хранен с отровна храна. Цялата кръв е покварена и мислите, и сърцето, всичко е покварено. Аз гледам един религиозен човек говори за Бога. Бог, който е Любов, и казва: Ще бъда ли спасен. Той проповядва на другите, че има Господ, не знае той дали ще бъде спасен или не. Ние мязаме на онзи българин, наречен Стоян, който бил при един свещеник. Свещеникът казва: Стояне, Стояне, на оня свят като идем, ще скърцаме със зъби. Той му казва: Ти няма какво да се безпокоиш, твоите зъби са опадали, моите са здрави. Който има здрави зъби, може да скърца, на когото зъбите са опадали, не може да скърца. Думите скърцане със зъби, трябва да се разбират. Един човек, който не живее добре, скърца със зъби. Зъбите са емблема на човешката добродетел, затова имат бял цвят.

Та за в бъдеще хората, за да не страдат, майките, като зачеват децата си, да се молят зъбите им да се не развалят. Една майка, когато иска едно дете, да каже: “Господи, искам едно дете ­ да има здрав, хубав мозък, че светлина да влиза в него; после в сърцето да влиза топлина и живот да излиза. После краката му да са здрави. После зъбките му да са тъй хубави, че до 120 години нито един зъб да не се развали.” Сега по някой път искат да им врачувам. Казвам, зъбите са пломбирани, не мога да ти врачувам. Когото болят зъбите, за този имат думата зъболекарите. Сега се изисква в съвременната наука да учат хората. И като станат на 45 години, че им окапят зъбите, да накарат своите венци да изкарат нови зъби или пък, най-първо, да се домогнете до онова средство, да може да ги садите както краставици, магданоза, лука, да имате насадени зъби и какъвто зъб падне, да го посаждате. Зъбите може да се посаждат. Съвременните хора са достигнали ­ да извадят един зъб от едно място, да го посадят на друго, плаща се. Съвременните хора са достигнали до много работи. Като влезеш в един параход, то е чудесна работа. Като погледнеш онези машини, като влезеш в една фабрика ­ чудесна работа. Като влезете в една библиотека ­ как са наредени книгите, означени, наредени по ред, по съдържание, колко умове са работили. Много умни работи има написани вътре. Вие седите и казвате: “Не ми трябват зъби.” Какво ще правиш без зъби? Най-първо, щом ти падат зъбите, твоята арфа се развалила. Тя е първата природна арфа. Когато видите, да е в изправно положение арфата ­ с 32 зъба, 32 струни. Като седнете, като започнете да ядете, то е най-хубавата песен. Казвате: “Ще пея сега.” Щом не знаеш да пееш, ще ти страда главата. Като седнеш, ще вземеш основния тон като майстор.  

Та казвам, помнете, че онези, които вярвате, за в бъдеще, че пак ще дойдете, да се молите Господ да ви даде здрави зъби. Ако не можете сега, за в бъдеще да дойдат. Ако идете в оня свят, там да имате здрави зъби. Ако там сте без здрави зъби, ще ви изпъдят. В оня свят не се приемат хора без зъби. Сега вие се чудите. Имате такива понятия. Белият цвят на зъбите показва добродетел. Човек, който има бели хубави зъби, добродетел има. По някой път обича да хапе. То е друг въпрос. То е придобито от животинското царство, от ония животни, които не са разбирали предназначението. Човек, който хапе, не знае как да свири. Аз съм гледал мнозина, които шият, не търсят ножици, със зъби ще откъснат конеца, със зъби ще чупят орехи. Този зъб ще счупят, онзи ще развалят. Не чупете лешници със зъби. После, за да бъдат здрави зъбите, чорба гореща да не ядете. Ще се молите, като дойдете на земята, чорба да не ядете. Развалят се зъбите. Ти пиеш гореща вода, пиеш студена вода, напука се глечта, развалят се зъбите. Зад яденето седи в света най-великата мисъл, която трябва да подхранваме естествено.

Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: Януари 05, 2010, 10:36:49 »

Дийп, в периода с възпаленията правех отвара от смрадлика и давах да се жабури няколко пъти на ден. Много гной изтече и се успокои.

Това надявам се ..са беседите на Учителя..
Много съм ти благодарана, но бих се радвала да споделиш и лични впечатления ако имаш.
Активен

Christian
1
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 473

« Отговор #3 -: Януари 06, 2010, 03:16:19 »

По ГНМ всяка гной и гангрена са в решена фаза.
Мен от над 25 години ме предупреждават за един зьб,който ще избие ВСЕКИ МОМЕНТ и ще трябва да се вади.Имам коронка на него от 25 години с гангрена и торбичка.
Имал сьм и други,които наистина "избиха",но ги лекувах с изтичането на гной само.Трябва да се остави достатьчно дьлго време на зьба,за да се оправи сам.Не става с 3 посещения при зьболекар както им се иска.На преден зьб сьм ходил над 20 пьти(цяла година ходих всеки две седмици) за промивки докато накрая се успокои и сега ми е ок вече 20 години.
Моите зьби са много зле,но и като мальк много сьм искал да "хапя" хората,сестра ми и братята ми.И от мальк имам развалени зьби.Лошото е,че до ден днешен искам да "захапвам",а не мога реално да го направя и постоянно сьм клиент при стоматолог.Дали пьк няма някаква хомеопатия за тази моя "наклонност"...поне да ми намали желанието за "захапване" 151

Мулти,
Много е неприятно това с дьщеря ти.Знам как се чувстваш като родител.Сьчувствам ти.
Нали не слагате амалгами в устата на детето?
Най безвредния пьлнеж е това,което сте сложили или глазиономерен цемент или обикновен,но пьк вторият не дьржи дьлго като провизориум.
Още ли се ползва арсен в БГ????? looking
И фенола не е много по безвредно вещество.
Активен

ПравЙ непоискано добро.
feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: Януари 06, 2010, 04:12:19 »

Kрис, радвам се като малко дете на твоите постинги.  =hug

Абе какво правите всички вие с болните зъби, че така да ви се развалят? Аз имам 2-3 пломби и един липсващ зъб (счупих го) за целия ми 40 годишен живот. Първите 20 години кракът ми не беше стъпвал в зъболекарски кабинет.. Май по-скромните хора, които не могат много-много да се защитават от нападки си имат такива проблеми... Ако съдя по таткото (дъщеря ми явно повече на него прилича) като най-малко дете вкъщи, освен това по-затворено и кротко.. е бил бая тормозен от брат си и сестра си. Освен развалените зъби му е останал и гадния навик да хапе като малко дете, като го ядосат. :))

За фенола нищо не знам, но и да знаех.. едва ли щеше да ми бъде предложена друга алтернатива. Можех всъщност и него да откажа и да не слагат съвсем нищо. Амалгамени пломби отдавна не ползват  в Бг, обаче някои от другите гадости явно още са на мода. Арсен вече не знам кой по ред зъболекар се опитва да ни пробутва, гадост!  whistling

Каква алтернатива има при заболявания на пулпата, в които тя няма как да се възстанови/излекува.. идея си нямам, но се и замислих... в какви случаи може да се пропусне умъртвяване и кога е наложително да се направи. По тази прична отказах затваряне с постоянна пломба на гангренясалия зъб, а сега и на тези двата. Моята логика е следната - при тотално деградирала пулпа умъртвяват, а после мумифицират и затварят с пломба. Колко е достоверна преценката на един зъболекар, не може да се каже. Ето например при теб как още не е настъпил обещания от зъболекарите "всеки момент". При детето засега проблемите са (и дано дотук да спрат) само на млечни зъби. Нищо не рискувам ако я оставя по този начин да дочака докато паднат - само с гипс. Така или иначе т.нар. зъболечение представлява медицинска козметика и всъщност само подобрява комфорта в устата. :) Предпочитам неудобството от по-честото ходене при дентистката за нови гипсови пломби, ако тези изпадат понякога, отколкото отварянето на вече пломбирани зъби.

За гангрената разбрах, че е решен конфликта, но идея нямам дали няма да има рецидиви с ново изтичане на гной. Ако пак има такъв момент, предполагам че гипсовата пломба ще изпадне сама и ще има свободно изтичане. А за другите зъбки откровено казано.. реших да приложа същата процедура основно за да спестя още един рентген и кой знае каква камара от "лекарства", които не лекуват. Още повече, че рано или късно резорбция на корените ще тръгне, ако вече не е започнала даже.

Добре де, Крис, след като гангрената е решена фаза, означава ли, че има нов конфликт от подобно естество, след като новопострадалите зъби са идентични, само с различна латералност. Всеки ден подпитвам, но още не мога да установя кого точно иска да захапе. Явно някой (или няколко души..?), на който не и стиска да се опъне.. и не може да се защити (очевидно е, защото проблемите започнаха непосредствено след смяната на училището).

Активен

feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: Януари 06, 2010, 07:44:59 »

Дали пьк няма някаква хомеопатия за тази моя "наклонност"...поне да ми намали желанието за "захапване" 151

Препрочитам пак и сега чак виждам, че имало и въпрос. Ами Крис, има такава рубрика в реперториумите за желанието да се хапе, но не знам дали при теб може да се промени точно то. По-скоро трябва да работиш над самочувствието и имиджа си, да си изградиш добра защита и да не позволяваш да попадаш в ситуации, които биха провокирали у теб подобна реакция. Ако си се уловил кои ситуации  те провокират и имаш добър хомеопат, мисля че може много да се направи.

Аз и детето това се опитвам да науча, но явно до тук безуспешно. Иначе специално ходихме при хомеопата за проблемните зъби и той съобрази лекарството и с този факт, обаче до този момент явно нямаме резултат. Дано нещичко се размърда преди да са пострадали и постоянни зъби.

ПП. А на теб с какво ти промиваха този предния зъб, който е вече спасен? Питам за да знам какво да искам другия път. :)
« Последна редакция: Януари 06, 2010, 07:48:26 от multicoloured » Активен

Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Алхимик

« Отговор #6 -: Януари 06, 2010, 11:31:11 »

мулти, цитатите по-горе са от Учителя 
Активен

- Rumi

Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: Януари 07, 2010, 12:04:17 »

мулти, цитатите по-горе са от Учителя  
Да, определено така ми изглеждаха и въздействаха. Пак ти благодаря, днес ги препрочетох, за мен са наистина безценни.  514
Напълно мога да заема неговата позиция, ако се отнася до мен или пък за неемоционално свързани с битието ми хора (за които нямам лична отговорност и грижа).
Обаче.. чисто практическото приложение и конкретни начини за справяне.. за близки хора.. са ми голям проблем..  looking

Кажи си сега за твоите зъби, да ми олекне.  grin
Някакси имам нужда от конкретни наставления и съвети, прости ми..  48
Активен

Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Алхимик

« Отговор #8 -: Януари 07, 2010, 12:23:44 »

мисля че някои неща са на психологична и енергийна основа, аз до 24 г не съм имал пломби и като почна...може да зависи и от храната  и от стреса.
за пломбите - да са само фото, а не химични. И познавам стоматолг , работещ с американска техника, при който съм правим и без упойка, но там пломбата може да излезе към 50-60 лв. Но човека е професионалист, и май работи и с VIP клиенти  a106
Активен

- Rumi

Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: Януари 07, 2010, 01:17:06 »

За мен парите нямат особено значение. Мога да ходя със скъсаните си дънки от преди няколко години, а да дам доста пари за нещо важно за бъдещето, което за някои родители може да изглежда крайно нелогично.. Дори с изгледа, че може да ми се наложи да ги "изгладуваме" тези инвестиции впоследствие.

Всъщност точно в този момент нямаме финансови проблеми. Въпросът не допира до пари, а до "удобство" като място и време за мен и за детето, освен всичко останало. София е крайно некомфортно място за живеене, вярвам че това няма да се приеме като поредната глезотия, все пак..

Valko-то ми беше припомнила (много благодаря!) за алтернативен зъболекарски кабинет, на който бях попаднала с търсенията си в нета. Не е далече за хора с кола, но на мен лично пак ми е трудно да успея да съгласувам всичко - звъняла съм в този кабинет при спешна ситуация - никой не вдигна. Не ми е приятно, че се налага да се оплаквам, но днес дъщеря ми плака за една 3-ка по английски, защото вчера нямаше възможността да се подгови за училище въобще (не ми беше поискана помощ). Учителката им дава правила, които трябва да научат и напишат както тя ги е преподала. За нея няма значение дали децата умеят и успяват да ги приложат в изказа си правилно, тя просто ги изисква написани. Но дъщеря ми беше възпрепятствана заради алианса по английски, а после я заведох при зъболекрката..Успя само домашните да напише по всичко.

Ох, май избягах много от темата. А дали всъщност детето не иска да "ухапе" някоя учителка заради "несправедливо" отношение.. не знам...
Давайте акъли!
Активен

feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: Януари 07, 2010, 01:28:22 »

мисля че някои неща са на психологична и енергийна основа, аз до 24 г не съм имал пломби и като почна...може да зависи и от храната  и от стреса.
за пломбите - да са само фото, а не химични. И познавам стоматолг , работещ с американска техника, при който съм правим и без упойка, но там пломбата може да излезе към 50-60 лв. Но човека е професионалист, и май работи и с VIP клиенти  a106

Ама Дийп, поста ти звучи наистина обезпокоително! Точно в най-продуктивната възраст си имал проблеми.
Дай пример за "психологична основа", това ми е мъката и на мене.
Е не за моите собствени зъби де, но детето явно има нужда от подкрепа...

Активен

Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 844

« Отговор #11 -: Януари 07, 2010, 01:47:27 »

О, Мулти, милото детенце!
Аз наскоро проучвах нещата, но мога да ти кажа само алтернатива на пломба или за цял зъб - керамични инлеи се казват, но са доста по-скъпи. Не знам колко точно.
Другото, ако зъболекарят ползва най-нови продукти, вече на запад има композити без Бисфенол А, сигурно и в Бг ползват някои, но трябва изрично да попиташ.

За гнойта... чакай да погледна в една книга.

Така - за абцес на венеца с инфектиран джоб се плакне устата със солена вода и се приема вит.С (1000 мг дневно) 2 пъти на ден. Но ми се вижда доста това.

Пише и за болкоуспокояващи, но не знам дали се прилагат при гангрена. За гангрена няма нищо конкретно.

Ох, дано се преборите бързо!
Активен
Christian
1
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 473

« Отговор #12 -: Януари 07, 2010, 07:53:27 »

За зьбобол знам нещо ефективно.Карамфил да се сдьвче с болния зьб.
Eugenol,който ползват в стоматологията сьщо го сьдьржа.

Мулти,
И аз те чета с голяма радост и като те няма дьлго време,усещам липсата ти.Благодаря ти за насоката за хомеопат,ще разпитам.
Доколкото разбрах това са пьрвите два зьба след кучешките на детето или?т.е. 4 и 5.Долу или горе са?

Знам от ГНМ,че когато вече има болка,зьбьт е в решена фаза и точно тогава отиваме на лекар,който го отваря и открива "дупката" до пулпата,която всьщност физиологично и "нарочно" е там,за да започне запьлването с нов "материал" от самият зьб.така нареченото калцифициране.Затова и зьбьт боли в тази фаза.Това са малки левкемии на зьбите.Хамер пише,че болката трябва да се изтьрпи...макар,че аз лично не мога да си го представя...какви мьчения сьм имал сьс зьбите си.А за малко дете може би е абсурдно да тьрпи.Най малкото бих пил аналгини някакви.

Гангрената,ако има гной и зьбьт е затворен,той ще започне да боли,ако не може да избие сам и ще се принудите да го отворите.Трябва да стои отворен с памуче и да се промива често.Според зьба,може да трае месеци.

Промивките се правят с кислородна вода.Някои промиват с разтвор сьс спирт,но мисля,че е остаряло.За запьлване на корени на млечни зьби знам калциев хидроксид вместо гута перка с формалдехид.Но има и гута перка без формалдехид и фенол.Не знам името й и фирмата.Калциевият хидроксид не "мумифицира" зьба и с времето се абсорбира,затова и е само за млечни зьби доколкото знам.

На руски паметник в София имаше (не знам дали сега го има,беше 2002 година) дентално бюро за зьболекари,откьдето закупуват материали.Там сьм си купувал цемент,фотополимери и злато на малки цени.Зависи дали зьболекарят ще е щастлив да намали от цената си,ако искаш така да му ги поднесеш.С моят нямаше проблем,беше ми приятел.Една тубичка вивадент фотополимер за 30 пломби беше 70 лева тогава,а зьболекарите ми искаха 70 лева на пломба. wondering Бизнес winkТака плащах само за работата на зьболекаря,а тубичката беше от мен.т.е сьс 70 лева можех да си сложа 30 пломби,а не само една.

Някой не купи ли таблицата за зьбите?Там е описано много подробно.Аз я нямам в момента при мен.

Всеки зьб има определена функция и не може да получаваме кариеси на дьвкателните зьби (молари),ако конфликта ни е да "разкьсаме някого с кучешките".Трябва да искаме да "смелим някого",ако са засегнати задните зьби.

Най доброто за кариеси са както е писала Хадера,керамичните инлеи.Но и фирмата е важна,защото има някои керамики с доста алуминии.Засега най "безвредни" керамики и изобщо материали са на Шведски фирми.Знаете Швеция е страна,която понякога "спори" дори с Фармаиндустрията.
Ивоклар и Вивадент.Но има и други.
Иван Бурджев,ако го познавате е за мен най добрият техник в София,който ползва само такива материали,ако е жив още.Зьболекари вече не познавам добри.

Ще сьм благодарен на Дйип,ако даде някой адрес. 1923

Керамичните инлеи не са толкова скьпи и си заслужават цената.В Австрия са около 700 евро според големината на пломбата.В БГ са около 200 лева.
Фотополимерните пломби,ако са сложени добре,залепяни слой по слой,а не ЦОП цялата пломба и после 30 секунди с лампата....след време падат.Имам пломби на над 15 години,сложени от много добьр зьболекар и такива,които падаха постоянно всяка година,докато не си облякох зьбите с керамични коронки.

Това е от мен.Друго не се сещам в момента.

Ужас,сега видях какьв постинг сьм написал.Извинете.
« Последна редакция: Януари 07, 2010, 07:56:32 от Christian » Активен

ПравЙ непоискано добро.
feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: Януари 07, 2010, 10:31:44 »

Hadderahh, мерси за инфото за тези инлеи, не бях ги чувала досега. Много съм боса по отношение на стоматологията, но досега наистина не ми се беше налагало. То дано да не стигаме до поставяне на постоянните зъби че..

Дийп, дай координати на този зъболекар, ако не е неудобно де. Засега мисля, че няма да имаме нужда, но знае ли човек. Мъж ми както е зле със зъбите.., може скоро да се наложи. Че и коронка трябва да сменя скоро..

Крис, много хубав пост, и аз много ти се радвам като се появиш да пишеш.  =hug Какво му се притесняваш, че е дълъг ли?
При детето засегнатите зъбки са последните млечни (предкътници)- точно 4-ти и 5-ти, да. И все отгоре! Май от тях няма някой да не е правен, че и повтарян. С други досега не е имала проблеми. Доколкото знам функциите им са да разкъсат/раздробят храната, която ще бъде смляна от кътниците. Не съвсем като кучешките, които разкъсват/откъсват и са така да се каже хищнически символ.
Между другото и аз единствено с тези точно зъби съм имала проблеми, и то пак само горните. Какво може да означава това, не е като латералността сигурно, но пак има някакво значение?? Даже счупения ми е 4-ти, но подозирам, че защото като дете чупех лешници с него :)) и може би е бил още тогава засегнат чисто механично (после ми го извадиха с длето, целия до корен се беше натрошил).

Зъболекрката, при която водя детето, предложи да направи покритие на фисурите на моларите, но беше така добра да ми обясни, че преди да се постави този филм първо се обработват с киелина, за да премахне гладката част от емайла и да има сцепление с полимера (два вида покритие ми предложи). Прави се с фосфорна киселина 20%. Това ми беше напълно достатъчно за да оформя за себе си напълно отрицателно мнение за тази процедура. Казах и че ще си помисля, но се чудя.. как тя като специалист е причинила това на своето дете, каза че сина и има на последната двойка зъби от 8 години и досега не са му се развалили.

Крис, всичко което си написал по ГНМ за лечението съм си го мислила и аз. Зъбите се лекуват сами, само после остават дупките, които са неприятни като се пълнят с храна. Никакви изобретения и химикали извън това което е дала природата не могат да я бият по ефективност. Това с карамфила е много ценно, ще го запомня и ще го употребявам и препоръчвам при нужда. Има и хомеопатични лекарства за зъбобол, а съм чела из интернет някои автори, които конкретно за зъбите имат успешни случаи с хомеопатия. В реперториумите им отделна част специално за това, в зависимост от типа оплаквания и конкретните зъби. Но както знаем зъбите не са нещо отделно от човека, което означава, че ако не се реши конфликта и не се излекува причината.., останалото може да бъде само палиативно или за конкретния случай, без да се промени тенденцията. Мисля, че при силна болка е по-добре да се ползват хомеопатични лекарства, отколкото аналгин. Всъщност хомеопатията може да е много ценна при цялостно конституционално лечение. Острите и спешни състояния така или иначе все някога преминават. :))

Ще съм много благодарна, ако някой има таблицата на д-р Хамер и я сподели с нас тук. Сигурна съм, че ще е полезна не само на мен.

Цитат
Гангрената,ако има гной и зьбьт е затворен,той ще започне да боли,ако не може да избие сам и ще се принудите да го отворите.Трябва да стои отворен с памуче и да се промива често.Според зьба,може да трае месеци.
Да, зъбът седя отворен повече от месец. Обаче малката вади памучето, защото миришело на лошо и после не може да си сложи сама друго (аз съм на работа през деня). Изглежда все още изтичаше нещо, поне тя така твърди. И все с клечки за зъби я намирах в устата, разкървяваше си всеки ден венеца (изглежда се пълни с харана и това я дразни). Затова я заведох да и сложат медицинския гипс, хем е материал който диша, хем няма да се налага да и отварят зъба с машинка наново, ако лечебния процес не е завършил. Интересното е, че този процес ту затихваше, ту се усилваше от самосебе си. Може би вече да се е оправил, защото скоро не се е оплаквала.

А сега като те чета направо си мисля, че няма никакъв смисъл да затваряме с пломби всички тези млечни зъбки. Ще останат с гипс, дори да се налага да чакаме година-две да ги смени, щом този материал е без гадости и е пориозен и диша...
Активен

Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Алхимик

« Отговор #14 -: Януари 08, 2010, 12:15:21 »

Д-р Вучков 0888166631
Активен