novosemeistvo.bg
Май 23, 2012, 10:39:13 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Променяме ли се в "зелено"?  (Прочетена 2932 пъти)
0 Членове и 5 Гости преглежда(т) тази тема.
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1164

Алхимик

« Отговор #15 -: Октомври 22, 2008, 11:52:55 »

Цитат
и се ражда в най-добрия случаи едно дете, едва ли е нужно да обяснявам, че дори това едно дете да бъде възпитано да обича и пази земята!

Важното е качеството  2136 , а не количеството, за количеството...има друга регулация...
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

Старши Друид
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 260

Fairy - Cherry Iceglow :)

« Отговор #16 -: Октомври 22, 2008, 11:56:36 »

и количеството е важно

един човек ще пести водата, а други петима няма? и какво става :)
Активен

Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1164

Алхимик

« Отговор #17 -: Октомври 22, 2008, 12:35:27 »

и количеството е важно

един човек ще пести водата, а други петима няма? и какво става :)

всичко се връща    Cry
Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 844

« Отговор #18 -: Октомври 22, 2008, 12:35:36 »

-найлоновите торбички за плодове и зеленчуци ги използваме отново и отново при всяко ново ходене до магазина.Което ме навежда на мисълта,някой знае ли от къде мога да си закупя торба-мрежичка,като тези едновремешните на нашите баби?

Аз се снабдих с чанта от плат за пазаруване като подарък от едно списание. Мрежичка едва ли ще се намери в днешни дни, освен ако някоя баба не изрови от долапа :)

Хвърлила съм око на тези, обаче   :o

Ако пък си напазаруваш нещо от новия магазин на Dolche & Gabanna в Шератон, ти слагат нещото в страхотна чанта от плат на цветя.
Активен
богата
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 268

« Отговор #19 -: Октомври 22, 2008, 04:27:58 »

- за играчките хей, още ни е рано, но се оказа, че от моите са останали толкова много играчки и все хубави, разбира се повечето са правени като от онова време
...
- виж за содата за хляб, незнаех, но пред дезодорант предпочитам парфюм - мирише по-хубаво, по трайно, а и няма от оня газ дето "..." на озона.
Дрийм, много съжалявам да те информирам, че старите играчки са изключително токсични, освен тези от дърво без боя и от текстил, но в бледи цветове , а и да са от естествени матирии. Пластмасите стареят и най-вредните вещества мигрират на повърхността, децата ги лапат или в най-добрия случай с пипането им проникват през кожата. Боядисаните дървени играчки сигурно имат олово в черното, а и кой знае какво в останалиете...
Трябваше ми време, но от безценните ми играчки оставих за децата само дрешките на куклите. Помогнах си и с мисълта , че няма да се пристрастявам към материалното. Огромна цензура съм наложила на влизащите в къщи стоки / играчки.

Същото и за парфюма. Аз използвам от около година сода вместо дезодорант в 70% от случаите. Парфюмите ми харесват, много при това, но обонянието ми отказва да ги понесе. Оказа се ,че парфюмите са изключително токсични и то доста от най-скъпите. Това е потресаващото. А евтините няма и да ги поглеждаме.

Много съжалявам. Събрана информация има в книгата "Истината за токсичните стоки / Мамо , не ми купувай това", както и в интернет във всякакви зелени сайтове. Препоръчвам книгата на всички!
Активен
богата
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #20 -: Октомври 22, 2008, 04:34:53 »

Мъжът ми купи от един много симпатичен човек плетена кошница от пръчки, НЕЛАКИРАНА (аз ще я омасля с OSMO), и е невероятна красота като донесе от пазара плодове и зеленчуци. Невероятна!
Ако някой се интересува е висока 1 педя  и широка 2 педи. Цена 17 лв. (Поръчали сме и нелакиран кош за пране)
За останалите продукти използваме  многократно обикновени торби, но ще минем на платнени, като ги свършим. Само че те край нямат...
Активен
Рени
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 30

« Отговор #21 -: Октомври 22, 2008, 05:03:43 »

И аз спазвам някои от изброените "зелени идеи". Вкъщи е лесно, но в офиса ми е мисия-невъзможна. Колегите ме саботират- изхвърлят огромни количества хартия (защото "шефа е богат") и наилонови торбички... и то в най-близката кофа, където са смесени отпадъци, а на 30-40 м. има контейнери за разделно събиране. Зимно време оставят да тече вода от мивките за да не замръзнат тръбите... и разни други такива неща, които ми бъркат в здравето. Освен това ние продаваме енергоспетяващи крушки и има големи количества брак... и познайте- всичко се изхвърля в общия боклук. А тези крушки съдържат живак!
Активен
Eowyn
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

спасител на снежни човеци

« Отговор #22 -: Октомври 23, 2008, 10:20:55 »

Въобще не се бях сетила, че това, че не се лакирам и не се парфюмирам, е земеспасяващо.
За едно нещо да са полезни мързелът и астмата  yelrotflmao

И на мен хабенето на хартия в офиса ми бърка в здравето. Както и стотиците пластмасови чашки, които хабят за вода и кафе.
Имаше идея да прокараме инициатива за Зелен офис, щото нали уж много зелена компания сме по принцип, ама...написахме проекта, предадохме го и ...явно остана скрит в имейла на тогавашния шеф. Вече е друг :1893:
Активен

Рени
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #23 -: Октомври 24, 2008, 08:52:39 »

О, да- и чашките! И рулата хартия за бърсане на ръце... много са нещата, които се разхищават. Това май е проблем на повечето работни места- нищо не се пести :-[
Активен
Eowyn
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #24 -: Октомври 24, 2008, 11:22:17 »

http://edenbee.com/
Току-що открих този сайт. Забавничък е :) Отговаряш на въпроси, правиш си профил на начина на живот и после самият сайт ти дава предложения за цели, чрез чието изпълнение да намалиш влиянието си върху околната среда и изхвърлянето на въглероден диоксид :) Ако искаш, ги приемаш, ако искаш можеш и сам да си създадеш цел. Има и едни графики, в които да си нанасяш всеки месец колко ток хабиш, както и за други неща, но нещо не ги схванах съвсем графиките.  :373: И така гледаш да си изпълняваш целите малко по-малко...Можеш да си сложиш и аларми за напомняне, за да не забравяш.
Днес изпълних първата си цел - спрях 5 минути по-рано фурната  ;)
Активен

богата
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

« Отговор #25 -: Октомври 27, 2008, 06:08:30 »

http://spisania.rozali.com/ot-elle/p8002.html много приятно е написано, повечето неща ми бяха неизвестни доскоро.....

Активен
сребърен облак
hidden
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 121

« Отговор #26 -: Ноември 14, 2008, 09:36:47 »

Не съм сигурна тук ли му е мястото, но исках да споделя това: http://iffi-gabbi.blogspot.com/2007/10/blog-action-day.html. Страшно съм впечатлена от начина, по който стимулират хората да си връщат опаковките в магазините. А работата на мързеливите ще я свършат клошарите с огромен ентусиазъм.

Иначе и аз вече спирам котлона и фурната по-рано :)
« Последна редакция: Ноември 14, 2008, 09:41:12 от сребърен облак » Активен

Никой не прави по-голяма грешка от този, който избира да не направи нищо, само защото може да направи малко.
Eowyn
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #27 -: Ноември 16, 2008, 12:31:26 »

Видях малко под Семинарията по посока Журналист (София) пункт на екопак за изкупуване на отпадъци, да знаете, ако ви е наблизо  ;)
Активен

feather
hidden
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1025

Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)

« Отговор #28 -: Ноември 16, 2008, 12:57:36 »

Кажи повече за този пункт. Освен хартия и метал изкупуват ли друго?
Активен

"Great ideas often receive violent opposition from mediocre minds" Einstein

ВАКСИНИТЕ - ИНФОРМИРАН ИЗБОР! 
OMega
Центрирана
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 302

« Отговор #29 -: Ноември 16, 2008, 03:21:40 »

Цитат
Тук, най-вече в северните части на Германия, както и навсякъде където е равно и ветровито има цели полета с Wind Turbines

Нари4ат  се вeтрогенератори и в Бг ве4е има изградени комплекси,както и продължават да се изграждат нови.
http://www.comfort.bg/bg/news/view/3120.html
( инфото е леко старо)
Лятото даже влизах в една свалена перка.Има и 4истак нови.

Цитат
Има разделно събиране на боклук. Даже има разделно събиране на зелено, кафяво и бяло стъкло(!).

Има да,и вси4ко отива на едно място и после се претопява.Разделното събиране е с педагоги4еска цел на местното население,да не забравя старите си навици.

Цитат
Доста любопитно е, че събират металните, пластмасовите (а понякога и картонените) опаковки на едно място... как ли ги разделят после...
с химия

Цитат
Събират обратно бирени, пластмасови бутилки и кенчета. Пъхаш ги в едни машини в супермаркетите, за бирена бутилка ти връщат 8 цента, за пластмасова (без значение малка или голяма) - 25 цента, за кенчетата не знам колко, но до колкото знам е повече отколкото за бирените бутилки. И това си е доста добра стратегия, все пак за 4 бутилки ти връщат 1 евро. Както се изрази един колега "Не че пластмасата им е скъпа, екологията им е скъпа".

Редят се да си връ6тат бутилките,за да си вземат стотинките,в слу4ая центовете(6тото при покупката пла6та6 pfand,който ти връ6тат ако си върне6 бутилката),a не от особена грижа за околната среда.Германеца си е послови4но стиснат.

Цитат
И не на последно място, използва се обществен транспорт.
Използва се заради задръстванията.Ина4е според статистиката германеца има 2,5 коли на семейство и 1.5 деца!

Активен

"Вземи най-хубавото от изтичащото време, живей в настоящия миг и най-ясно от всички ще прозреш мъдростта. Ако погледът ти е замъглен от света на миналото и от света на бъдещето, вече не живееш във вечността, а в ограничения свят. Затова бъди тук и сега."
Страници: 1 [2] 3   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: