|
Deepinside
|
 |
« Отговор #15 -: Октомври 22, 2008, 11:52:55 » |
|
и се ражда в най-добрия случаи едно дете, едва ли е нужно да обяснявам, че дори това едно дете да бъде възпитано да обича и пази земята! Важното е качеството  , а не количеството, за количеството...има друга регулация...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Dream
Stars
Старши Друид
Неактивен
Fairy - Cherry Iceglow :)
|
 |
« Отговор #16 -: Октомври 22, 2008, 11:56:36 » |
|
и количеството е важно
един човек ще пести водата, а други петима няма? и какво става :)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Deepinside
|
 |
« Отговор #17 -: Октомври 22, 2008, 12:35:27 » |
|
и количеството е важно
един човек ще пести водата, а други петима няма? и какво става :)
всичко се връща 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #18 -: Октомври 22, 2008, 12:35:36 » |
|
-найлоновите торбички за плодове и зеленчуци ги използваме отново и отново при всяко ново ходене до магазина.Което ме навежда на мисълта,някой знае ли от къде мога да си закупя торба-мрежичка,като тези едновремешните на нашите баби?
Аз се снабдих с чанта от плат за пазаруване като подарък от едно списание. Мрежичка едва ли ще се намери в днешни дни, освен ако някоя баба не изрови от долапа :) Хвърлила съм око на тези, обаче :o Ако пък си напазаруваш нещо от новия магазин на Dolche & Gabanna в Шератон, ти слагат нещото в страхотна чанта от плат на цветя.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
богата
|
 |
« Отговор #19 -: Октомври 22, 2008, 04:27:58 » |
|
- за играчките хей, още ни е рано, но се оказа, че от моите са останали толкова много играчки и все хубави, разбира се повечето са правени като от онова време ... - виж за содата за хляб, незнаех, но пред дезодорант предпочитам парфюм - мирише по-хубаво, по трайно, а и няма от оня газ дето "..." на озона.
Дрийм, много съжалявам да те информирам, че старите играчки са изключително токсични, освен тези от дърво без боя и от текстил, но в бледи цветове , а и да са от естествени матирии. Пластмасите стареят и най-вредните вещества мигрират на повърхността, децата ги лапат или в най-добрия случай с пипането им проникват през кожата. Боядисаните дървени играчки сигурно имат олово в черното, а и кой знае какво в останалиете... Трябваше ми време, но от безценните ми играчки оставих за децата само дрешките на куклите. Помогнах си и с мисълта , че няма да се пристрастявам към материалното. Огромна цензура съм наложила на влизащите в къщи стоки / играчки. Същото и за парфюма. Аз използвам от около година сода вместо дезодорант в 70% от случаите. Парфюмите ми харесват, много при това, но обонянието ми отказва да ги понесе. Оказа се ,че парфюмите са изключително токсични и то доста от най-скъпите. Това е потресаващото. А евтините няма и да ги поглеждаме. Много съжалявам. Събрана информация има в книгата "Истината за токсичните стоки / Мамо , не ми купувай това", както и в интернет във всякакви зелени сайтове. Препоръчвам книгата на всички!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
богата
|
 |
« Отговор #20 -: Октомври 22, 2008, 04:34:53 » |
|
Мъжът ми купи от един много симпатичен човек плетена кошница от пръчки, НЕЛАКИРАНА (аз ще я омасля с OSMO), и е невероятна красота като донесе от пазара плодове и зеленчуци. Невероятна! Ако някой се интересува е висока 1 педя и широка 2 педи. Цена 17 лв. (Поръчали сме и нелакиран кош за пране) За останалите продукти използваме многократно обикновени торби, но ще минем на платнени, като ги свършим. Само че те край нямат...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Рени
Наблюдател
Неактивен
Публикации: 30
|
 |
« Отговор #21 -: Октомври 22, 2008, 05:03:43 » |
|
И аз спазвам някои от изброените "зелени идеи". Вкъщи е лесно, но в офиса ми е мисия-невъзможна. Колегите ме саботират- изхвърлят огромни количества хартия (защото "шефа е богат") и наилонови торбички... и то в най-близката кофа, където са смесени отпадъци, а на 30-40 м. има контейнери за разделно събиране. Зимно време оставят да тече вода от мивките за да не замръзнат тръбите... и разни други такива неща, които ми бъркат в здравето. Освен това ние продаваме енергоспетяващи крушки и има големи количества брак... и познайте- всичко се изхвърля в общия боклук. А тези крушки съдържат живак!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Eowyn
Наблюдател
Неактивен
спасител на снежни човеци
|
 |
« Отговор #22 -: Октомври 23, 2008, 10:20:55 » |
|
Въобще не се бях сетила, че това, че не се лакирам и не се парфюмирам, е земеспасяващо. За едно нещо да са полезни мързелът и астмата  И на мен хабенето на хартия в офиса ми бърка в здравето. Както и стотиците пластмасови чашки, които хабят за вода и кафе. Имаше идея да прокараме инициатива за Зелен офис, щото нали уж много зелена компания сме по принцип, ама...написахме проекта, предадохме го и ...явно остана скрит в имейла на тогавашния шеф. Вече е друг :1893:
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Рени
Наблюдател
Неактивен
Публикации: 30
|
 |
« Отговор #23 -: Октомври 24, 2008, 08:52:39 » |
|
О, да- и чашките! И рулата хартия за бърсане на ръце... много са нещата, които се разхищават. Това май е проблем на повечето работни места- нищо не се пести :-[
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Eowyn
Наблюдател
Неактивен
|
 |
« Отговор #24 -: Октомври 24, 2008, 11:22:17 » |
|
http://edenbee.com/Току-що открих този сайт. Забавничък е :) Отговаряш на въпроси, правиш си профил на начина на живот и после самият сайт ти дава предложения за цели, чрез чието изпълнение да намалиш влиянието си върху околната среда и изхвърлянето на въглероден диоксид :) Ако искаш, ги приемаш, ако искаш можеш и сам да си създадеш цел. Има и едни графики, в които да си нанасяш всеки месец колко ток хабиш, както и за други неща, но нещо не ги схванах съвсем графиките. :373: И така гледаш да си изпълняваш целите малко по-малко...Можеш да си сложиш и аларми за напомняне, за да не забравяш. Днес изпълних първата си цел - спрях 5 минути по-рано фурната ;)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
сребърен облак
hidden
Друид

Неактивен
|
 |
« Отговор #26 -: Ноември 14, 2008, 09:36:47 » |
|
Не съм сигурна тук ли му е мястото, но исках да споделя това: http://iffi-gabbi.blogspot.com/2007/10/blog-action-day.html. Страшно съм впечатлена от начина, по който стимулират хората да си връщат опаковките в магазините. А работата на мързеливите ще я свършат клошарите с огромен ентусиазъм. Иначе и аз вече спирам котлона и фурната по-рано :)
|
|
|
|
« Последна редакция: Ноември 14, 2008, 09:41:12 от сребърен облак »
|
Активен
|
Никой не прави по-голяма грешка от този, който избира да не направи нищо, само защото може да направи малко.
|
|
|
Eowyn
Наблюдател
Неактивен
|
 |
« Отговор #27 -: Ноември 16, 2008, 12:31:26 » |
|
Видях малко под Семинарията по посока Журналист (София) пункт на екопак за изкупуване на отпадъци, да знаете, ако ви е наблизо ;)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
feather
hidden
Приор

Неактивен
Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)
|
 |
« Отговор #28 -: Ноември 16, 2008, 12:57:36 » |
|
Кажи повече за този пункт. Освен хартия и метал изкупуват ли друго?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
OMega
Центрирана
hidden
Старши Друид

Неактивен
Публикации: 302
|
 |
« Отговор #29 -: Ноември 16, 2008, 03:21:40 » |
|
Тук, най-вече в северните части на Германия, както и навсякъде където е равно и ветровито има цели полета с Wind Turbines Нари4ат се вeтрогенератори и в Бг ве4е има изградени комплекси,както и продължават да се изграждат нови. http://www.comfort.bg/bg/news/view/3120.html( инфото е леко старо) Лятото даже влизах в една свалена перка.Има и 4истак нови. Има разделно събиране на боклук. Даже има разделно събиране на зелено, кафяво и бяло стъкло(!). Има да,и вси4ко отива на едно място и после се претопява.Разделното събиране е с педагоги4еска цел на местното население,да не забравя старите си навици. Доста любопитно е, че събират металните, пластмасовите (а понякога и картонените) опаковки на едно място... как ли ги разделят после... с химия Събират обратно бирени, пластмасови бутилки и кенчета. Пъхаш ги в едни машини в супермаркетите, за бирена бутилка ти връщат 8 цента, за пластмасова (без значение малка или голяма) - 25 цента, за кенчетата не знам колко, но до колкото знам е повече отколкото за бирените бутилки. И това си е доста добра стратегия, все пак за 4 бутилки ти връщат 1 евро. Както се изрази един колега "Не че пластмасата им е скъпа, екологията им е скъпа". Редят се да си връ6тат бутилките,за да си вземат стотинките,в слу4ая центовете(6тото при покупката пла6та6 pfand,който ти връ6тат ако си върне6 бутилката),a не от особена грижа за околната среда.Германеца си е послови4но стиснат. И не на последно място, използва се обществен транспорт. Използва се заради задръстванията.Ина4е според статистиката германеца има 2,5 коли на семейство и 1.5 деца!
|
|
|
|
|
Активен
|
"Вземи най-хубавото от изтичащото време, живей в настоящия миг и най-ясно от всички ще прозреш мъдростта. Ако погледът ти е замъглен от света на миналото и от света на бъдещето, вече не живееш във вечността, а в ограничения свят. Затова бъди тук и сега."
|
|
|
|