novosemeistvo.bg
Май 23, 2012, 10:51:12 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3 4   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ЛЮБОВТА  (Прочетена 4054 пъти)
0 Членове и 5 Гости преглежда(т) тази тема.
vilijov
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 3

« Отговор #15 -: Ноември 13, 2008, 02:03:00 »

Любовта - тя е всико от което човек,има нужда!  514 love021
Активен
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 1164

Алхимик

« Отговор #16 -: Февруари 04, 2009, 03:32:53 »

Цитат
Сега ние идваме до въпроса: Обичта има ли крайни предели? Тя не е безгранична, както мислите в своите проявления. Казвате: Безгранично да обичаш. Любовта е гранична. Ако ти наливаш в едно шише, което събира 5 килограма, колко вода може да събере? Щом се напълни шишето и ти наливаш, тази вода ще влезе ли вътре? Ако обичаш един човек повече, отколкото той може да вмести, другата любов се излива и ще образува кал. Водата, която се излива навън, ще образува кал около тебе. Често, когато вие обичате един човек повече, отколкото трябва, вие образувате кал около него и около себе си и си създавате неприятности в живота. Това не го знаете още. Питам сега: Какви са подбужденията ви вие да обичате някого повече? Много естествено, користолюбие се крие там. Когато ида при един богат човек и започна да го хваля, казвам, че баща му е благороден човек, то е обич. Каква е целта? Да отпусне някой кредит, да се отвори сърцето му, да даде повече.

Беинса Дуно

Активен

Еarth turns to gold in the hands of the wise
- Rumi

**
Неактивен Неактивен

Публикации: 58

Любовта е ключът към всички загадки.

« Отговор #17 -: Февруари 04, 2009, 10:59:57 »

Като обичаш някого, ти трябва да мислиш какво добро да му направиш, да му предадеш любовта си по реален начин, да го задоволиш. Само така той ще разбере, че го обичаш.

Който те обича, той предвижда всичките ти нужди.

Не можеш да вярваш, докато не обичаш. Вярата определя качествата на твоята любов. Надеждата определя качествата на твоята вяра. Любовта определя качествата на твоя ум.

Ако двама души, които се обичат, не вярват в ума и в сърцето си, нищо няма да постигнат. Вярата се явява като съединителна нишка в живота на човека.

Да обичаш - това е процес на любовта, при който развиваш силата си. Да те обичат - това е процес на мъдростта, при който развиваш знанието си.

Никой никого не може да застави да обича. Ако нямате вътрешен подтик да проявите любовта си към някого, никаква външна причина не може да ви застави да направите това.

Когато двама души се обичат, те едновременно трябва да се разбират в телесно, в сърдечно, и в умствено отношение. Това значи да има хармония между тях.

За всеки човек е определено кой да го обича. И всеки трябва да намери онзи, който го обича.

Ако мисълта за даден човек никога не изчезва от съзнанието ви, знайте, че той ви обича. Ако и вие не изчезвате от съзнанието му, и двамата се обичате.

Из книгата "НЯМА   ПРЕСТЪПНА   ЛЮБОВ" от Петър Дънов 

« Последна редакция: Февруари 04, 2009, 11:45:20 от Deepinside » Активен
LOVE & JOY
Модератор
Приор
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

ще наредя пасианса

« Отговор #18 -: Февруари 26, 2009, 02:32:09 »

"Кои са признаците , че обичаш? Три неща.
Първо, абсолютното  удовлетворение. Не е нужно нищо друго; дори  и Бог не е нужен.
Второ, никакво бъдеще. Сам този момент на любов е вечността. Не съществува  следващ момент, няма бъдеще, няма утре. Любовта е събитие в настоящето. И трето, ти изчезваш, теб повече те няма. Ако ти още си, тогава все още не си влязъл в храма на любовта. ...

В психологията съществува направление( и това е една от най- съществените тенденции в съвременната мисъл), което започва  от Вилхелм Рай. Той твърди, че липсата на любов  е причината за всяка болест на ума. Заради това, че не можеш да изживееш една голяма любов, че не можеш да бъдеш тотален, неосъщественото същество копнее за осъществяване в различни измерения.....

Някой може да  мисли, че обича; тогава   тези три неща  трябва да са критерият за него. Те трябва да са крайъгълните камъни, измерителите. Той трябва да следи, дали тези три неща се осъществяват. Ако те не се осъществяват, тогава любовта може да бъде най- различни неща, но не и любов.

Любовта е велико нещо: тя  МОЖЕ ДА БЪДЕ много неща. Тя може да е страст; може да е просто секс; може да е стремеж за притежание; може да е само едно занимание, защото не можеш да бъдеш сам и се нуждаеш от някой, защото  се страхуваш и се нуждаеш от сигурност. Присъствието на другия ти помага да се чувстваш сигурен. Или тя може да е само една сексуална връзка."

Енергията се нуждае от отдушник. Енергията се натрупва и после се превръща в бреме.  Трябва да я изхвърлиш и освободиш. Затова любовта ти може да бъде просто едно освобождаване. Любовта може да бъде много неща. И обикновено любовта е най- различни неща, с изключение на ЛЮБОВ."
« Последна редакция: Февруари 26, 2009, 05:44:47 от LOVE & JOY » Активен

Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Алхимик

« Отговор #19 -: Февруари 26, 2009, 02:37:44 »

~"Ако обичате, както обича Слънцето, без да очаквате да ви обичат, ще научите 100 пъти повече от сега"...
Активен

- Rumi

Приор
Неактивен Неактивен

Алхимик

« Отговор #20 -: Март 03, 2009, 12:33:08 »

За отношенията и др.
Активен

- Rumi

Приор
Неактивен Неактивен

ще наредя пасианса

« Отговор #21 -: Март 03, 2009, 03:34:20 »

Точно за този откъс от Дънов си мислех, когато пусках горния цитат от Ошо. За едно и също става дума..
Активен

Алиса в огледалния свят
Модератор-ученик
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 130

« Отговор #22 -: Март 05, 2009, 09:01:50 »

"Любовта е необходимост, по-голяма даже от хляба и водата, даже от светлината и въздуха. Нека да се учим да дишаме и издишваме Любовта също така свободно, както вдишваме и издишваме обикновения въздух.

Любовта ако дава - то дава всичко, а ако взима - всичко взима. Самото й взимане е даване, а даването й е взимане. Както пълноводна река на морето  водите си дарява и сливайки се с него обогатява се отново, така и вие се опустошете в Любовта, за да се напълните отново с Любов. А езерото, което се скъпи на морето да даде дан, в блато се превръща.

Любовта не знае „преди ”, или „сега”, а също „тук” и „там” не разбира. Всички времена са времена на Любовта. И всички места са добри за нея. В Любовта няма нито предели, нито граници.

И освен това ще кажа: очите на Любовта са чисти и проницателни, ето защо те не виждат недостатъци. Когато Любовта прочисти зрението ви, тогава няма да видите нищо, което да е недостойно за вашата любов.

Любовта е свят, пронизан от мелодиите на Живота.

Във вас живее цялата земя. И небесата с техните стопани във вас живеят. Обичайте  Земята и всичките й деца, ако искате да обикнете себе си. И Небето обичайте, и всичко, което е на него."

от "Книгата на Мирдад"
Активен

Добротворене.
LOVE & JOY
Модератор
Приор
Неактивен Неактивен

ще наредя пасианса

« Отговор #23 -: Април 02, 2009, 10:06:24 »

Животът е като разходка в увеселителен парк.
Влизаме и си мислим, че е реалност защото такава е силата на съзнанието.Разходката върви надолу, нагоре,наоколо.Има разочарования, изненади и всичко е много ярко оцветено и много шумно, и много забавно за известно време.Някои от нас се разхождат от дълго време и започват да си задават въпроса,реално ли е, или е просто разходка?А други хора си спомнят отговора,идват при нас и ни казват,"Хей, не се притеснявай,не се страхувай никога,защото това е просто пътуване... "И тогава ние убиваме тези хора."Накарайте го да млъкне!Вложил съм много в това пътуване.Накарайте го да млъкне!Вижте бръчките ми от грижите, голямата ми банкова сметка, семейството ми Това трябва да е реалноста."Това е просто пътуване.Но ние винаги убиваме тези добри хора,които се опитват да ни го кажат.Не сте ли забелязали?И оставяме демоните да се вихрят.Но няма значение, защото това е просто пътуване.И можем да го променим,когато поискаме.Всичко е само избор.Без усилие, без работа, без разход на пари.Просто избор - сега.Между страха и ЛЮБОВТА.

Дейвид Айк
Активен

Алиса в огледалния свят
Модератор-ученик
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 130

« Отговор #24 -: Април 02, 2009, 11:05:00 »

За бяло обичане

Със устни пиша.
За белия табун в небесата
обяздили копнежите от светлина.

Рисувам пръсти.
Нетленни чашата държаха
надежда отпивайки и кръсти.

За змиеносеца
с целебните треви постлал
ложето на древността...

за бяло обичане в обятията
на мъдростта...
Активен

Добротворене.
Deepinside
Administrator
Приор
Неактивен Неактивен

Алхимик

« Отговор #25 -: Април 02, 2009, 11:57:15 »

не съм сигурен къде е видял живот без усилия, и за Любовта трябва старания и грижи
Активен

- Rumi

Неактивен Неактивен

Публикации: 375

Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат

« Отговор #26 -: Май 24, 2009, 12:08:00 »

Един път обичах така, че сърцето ми спираше и не можех да дишам. И в тази болка се роди спокойствието - не питах, защото знаех, а знаех, защото чувствах. Бях част от всичко около мен и в същото време ме нямаше. Тогава за пръв път в живота си се слях с природата и се изгубих. И нямах нужда човекът, когото обичам да е при мен. Бях благодарна, че чрез любовта ми към него Господ ми показа истината.

Прекрасно описание на любовта!
Активен

С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.
nenaatoa
1
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 383

« Отговор #27 -: Юни 01, 2009, 02:46:56 »

Вчера гледах това видео и признавам ме разтърси:

http://vbox7.com/play:978170f9
Активен

Променяй се непрекъснато и си оставяй винаги същият!
zdravka
Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 231

« Отговор #28 -: Юни 10, 2009, 06:45:12 »

Прави ми впечатление, че всички (с едно изключение) пишат цитати, откъси от книги, думи на този или онзи...защо не говорите за нея със свои думи?
Активен

per aspera ad astra
Андреана
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 375

Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат

« Отговор #29 -: Юни 10, 2009, 08:11:31 »

Любовта понякога ни връхлита изведнъж, друг път влиза в сърцата ни тихо, но винаги ни разтърсва, тя ни кара да виждаме цветовете по наситени,хората по добри,небето по синьо, тогава и проблемите са разрешими или не ни се виждат толкова страшни.Любовта ни хармонизира, живота става интересен и придобива смисъл.Жалко, че не е постоянно състояние, но иначе нямаше как да направим разликата Желая на всички много, много любов! 514 65      
Активен

С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.
Страници: 1 [2] 3 4   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: