feather
hidden
Приор

Неактивен
Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)
|
 |
« Отговор #15 -: Септември 18, 2008, 02:48:43 » |
|
Christian, странно е наистина. За възрастните също има реимунизации през определен период - мен преди 3-4 години личната лекарка ми се обади, че моят набор подлежи на Ре-тетанус. Аз и възразих, казах, че няма да отида, а тя не ми каза нищо...
По същия закон - би трябвало да ме глобят!
На въпроса ми защо има разлика между деца и възрастни.., отговори, че така им е наредено от РИОКОЗ за децата!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Artemida
Бард

Неактивен
Публикации: 56
|
 |
« Отговор #16 -: Септември 19, 2008, 08:54:00 » |
|
То, само за тетанус да беше щеше да е добре. Аз този проблем съм го решила, като личният лекар е предупреден да не ни вика за подобни щуротии! В четвъртъй на родителската среща се оказа, че нямаме доктор, а фелдшер, което пак е нещо.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #17 -: Септември 20, 2008, 11:16:04 » |
|
Най-лесно е да се проследяват децата - още от раждането ги поема педиатърът и се правят прегледи всеки месец първата година. Колко са родителите, които не го правят?! След това - ясли, ДГ, училище - механизмът е много лесен, за разлика от възрастните. Там не може да бъде осъществен такъв контрол, освен ако в скоро време не накарат държавните и частни фирми да имат изисквания за ваксини при постъпване на работа, например :) Пък и достатъчно много се лапа от ваксините за деца, после като станат възрастни започва лапачката от онкологични лекарства, необходими в следствие на ваксините :) Кратко скорошно видео. http://www.youtube.com/watch?v=D9BMoDqvRJI
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
samuin
Наблюдател
Неактивен
Публикации: 6
|
 |
« Отговор #18 -: Септември 26, 2008, 03:34:05 » |
|
До скоро и аз бях от майките ,които смятат ,3че с ваксините детето им е защитено, каква глупост убедиха ме в противното материалите относно самите инфекции ,как протичат ,как се лекуват ,последствия И аз донякаде вярвам в теорията за световната конспирация, Напоследак чета ,като имам време материали свързани с кабала , и от това четиво могът да се направят доста изводи във връзка с горенаписаното Поздравления на всички ,чиито умове не спят 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #20 -: Ноември 05, 2008, 11:25:08 » |
|
Това е едно много интересно интервю с бивш "ваксинатор" - човек, който се е занимавал с разработване на ваксини към голяма фармацевтична компания. И който в един момент се е замислил и обърнал срещу всичко това, след като бебето на негов близък е починало след ДТК ваксина. От съобръжения за сигурност човекът е анонимен, но журналистът, взимащ интервюто, е известен. Джон Рапапорт се казва и сайтът му е www.nomorefakenews.com. Искам да цитирам само последната част от интервюто: Q: Looking back now, can you recall any good reason to say that vaccines are successful? A: No, I can't. If I had a child now, the last thing I would allow is vaccination. I would move out of the state if I had to. I would change the family name. I would disappear. With my family. I'm not saying it would come to that. There are ways to sidestep the system with grace, if you know how to act. There are exemptions you can declare, in every state, based on religious and/or philosophic views. But if push came to shove, I would go on the move.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Румен
Друид

Неактивен
Или си част от решението, или си част от проблема.
|
 |
« Отговор #21 -: Ноември 06, 2008, 11:29:04 » |
|
Правото на българите да решават за себе си и за децата си 'за' или 'против' ваксинациите е ограбено, да.
От сърце моля всеки, който е готов да направи нещо повече от това да пише по форумите и да посдписва Петицията, да напише 'Аз съм готов/а!'. Това ще ни струва време, нерви, а вероятно и някой лев.
Но добрият Бог прави нови 24 часа всеки ден - така че време винаги има. а е ще хабим нерви - нима сега ни е спестено? Парите - че те и кучетата не ги щат. (Нищо против кучетата,вярвайте ми.)
И тъй...?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Passiflora
Друид

Неактивен
Усмивка!
|
 |
« Отговор #22 -: Ноември 06, 2008, 11:57:45 » |
|
Прочетете това, хората са извършили огромна проучвателна работа, дават факти и проценти. Направо онемях: "Безопасни ли са ваксинациите?" http://poveritelno.dir.bg/_wm/library/item.php?did=325292&df=482560&dflid=3&GDirId=cadc9c6a114fe560daff9ca82d6de7ceСамо един цитат: В имунизационната практика се пренебрегва и един друг факт: хората от различните раси и култури, всяка със свой начин на хранене и живот и специфична експресия на гените, не реагират по еднакъв начин на ваксините. Само преди няколко години това е било драматично доказано при аборигените от северната част на Австралия, където имунизационна кампания довежда до невероятните 50% смъртност сред децата! ???
|
|
|
|
« Последна редакция: Ноември 07, 2008, 12:09:40 от Красимира »
|
Активен
|
|
|
|
feather
hidden
Приор

Неактивен
Орторексията - орторексична, дело на всеки! :)
|
 |
« Отговор #23 -: Ноември 07, 2008, 02:51:58 » |
|
Правото на българите да решават за себе си и за децата си 'за' или 'против' ваксинациите е ограбено, да.
От сърце моля всеки, който е готов да направи нещо повече от това да пише по форумите и да посдписва Петицията, да напише 'Аз съм готов/а!'. Това ще ни струва време, нерви, а вероятно и някой лев.
Но добрият Бог прави нови 24 часа всеки ден - така че време винаги има. а е ще хабим нерви - нима сега ни е спестено? Парите - че те и кучетата не ги щат. (Нищо против кучетата,вярвайте ми.)
И тъй...?
Някакво конкретно предложение? :)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Румен
Друид

Неактивен
|
 |
« Отговор #24 -: Ноември 08, 2008, 07:58:41 » |
|
Очевидно, трябва да се намерят начини да помогнем на Петицията на Цветомир и Бистра Мичеви. След като се съберат поне още 2-3 хиляди подписа да помогнем за внасянето й в парламента, заедно с издържано от юридическа гледна точка предложение за смяна на закона за здравето и наредбата за имунизациите. За да стигнем дотам, трябва да има някаква организация - дори и виртуална да е - на работата ни. Ако всеки свърши по мъничко работа, но работим хаотично, работата отива на вятъра. Ако след моята 'мъничко' работа последва вашата 'мъничко' работа, след това нечия друга, има по-голям шанс да се доближим до резултата. В общи линии, това ми е идеята. За целта е необходимо на част от работата да се гледа като на задачи, които да бъдат изпълнявани в срок; следователно, трябва да има някой, който да определя задачите и да следи как се изпълняват...Самият аз отдавна съм по близо до позициите на индивидуализма, отколкото на колективизма, но тук явно не става без организация.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Passiflora
Друид

Неактивен
Усмивка!
|
 |
« Отговор #25 -: Ноември 08, 2008, 12:50:31 » |
|
А не може ли да се направи нещо, за да се получи по-голяма информираност сред родителите? Няма ли някой от лекарите да ни подкрепи, защото колкото и да пишем, четем, говорим, докато и някои от лекарското съсловие не потвърди това, много родители ще гледат със съмнение. Просто по някакъв начин трябва да получи гласност този въпрос, защото в "Часът на мама" имаше такова предаване, но от всичко (тогава не бях информирана по този проблем), което запомних беше, че това било някаква истерия, едва ли не нещо като мода, медицинското лице даде един пример за детски паралич, че в момента нямало такова заболяване, защото всички били имунизирани, но в Бургас се е разболяло едно дете, защото е пропуснало имунизация и е имало мал шанса да погълне точно този вирус. Нещо такова беше, признавам си, че не изгледах цялото предаване, а само няколко минути.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Hadderahh
ECOcentric
hidden
Приор

Неактивен
|
 |
« Отговор #26 -: Ноември 08, 2008, 01:07:20 » |
|
Румен, прочетох в твой пост из другите теми, че преди да се захванеш с хомеопатия, си бил алопатичен лекар. Можеш ли накратко да разкажеш как стана твоята трансформация конкретно във виждането ти за ваксините. И практикувал ли си преди това поставяне на ваксини?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Румен
Друид

Неактивен
|
 |
« Отговор #27 -: Ноември 08, 2008, 02:40:42 » |
|
Не съм сигурен доколко е интересно да занимавам публиката със скромната си биография, но в случая явно мога да прехвърля вината върху теб. ;)
Да, имам си диплома за висше медицинско образование, получих я в 1987. Класическа хомеопатия започнах да уча в 1998. До 1999 работих в Бърза помощ, която тогава и двамата със съпругата ми (също хомеопат-лекар) напуснахме, за да може да работим само хомеопатия. Бяха много трудни години, но и двамата бяхме много силно мотивирани. Трансформацията от силно закостенялото алопатично мислене към мислене на хомеопат е сложен процес. В някои отношения и сега усещам тежките наслоявания от 18-те години живот с конвенционалната медицина. Специално що се отнася до ваксините, за пръв път се замислих, че насажданото в университета становище може и да не е вярно, когато прочетох "Световната конспирация срещу здравето" на д-р Гълъбов. Бях абсолютно зашеметен и втрещен! Конструкцията на алопатичното ми мислене вече беше доста разклатена и след тази книга (и няколко подобни след нея) започна неудържимо да се руши.
Но най-впечатляващи бяха директните наблюдения върху деца с усложнения след ваксинация. Най-честото усложнение е, че стават много често или перманентно боледуващи. Обикновено ги водят по повод на няколко месечни кашлици, които не са се излекували от 5-6 антибиотични курса. И когато колегата-алопат започне да изрежда дадените антибиотици отново, защото вече е забравил какво е давал и какво - не, майките се стряскат и започват да търсят алтернатива. Лечението на такива деца е доста трудно, повярвайте ми. Има, разбира се, и случаи на деца с етикети 'аутизъм', 'хиперактивно дете'... Това е жална картинка и наистина е много мъчително за гледане. Особено за лекар, когато вижда как това, в което дълбоко е вярвал и което сляпо е прилагал повече от 10 години, съсипва живота на хората и много от тях изобщо не подозират откъде им е дошло. При възрастни пациенти също често се проследява как здравето им е започвало да рухва след ваксинация, направена преди 5-10-15 години. И те наистина са руини!
Аз самият не съм практикувал поставяне на ваксини, но това е въпрос на шанс в живота - просто не съм работил като педиатър на 'предния фронт'. Иначе, едва ли би ми се разминало. Не че не съм вредил, използвайки много други оръжия от неизчерпамия арсенал на конвенционалната медицина за рушене на човешкото здраве и шастие. Та аз самият заведох детето си да му извадят третата сливица!
Накратко, пътят е този - прочиташ нещо, проверяваш го в практиката и ако тя го потвърди, според мен, трябва да го приемеш за вярно и да промениш нагласата си, убежденията си и действията си в тази посока. Алтернативата е да кажеш "Такова пиле нема". За съжаление, много колеги предпочитат това "спасение". Знам защо го правят и не ги съдя - като всяка трансформация (предполагам), и тази е много болезнена, а удовлетворението идва накрая и докато се променяш, нямаш никаква идея дали ще има удовлетворение, дали се развиваш, или просто си загубил опора и си в свободно падане. Много, много, много от тези неща са казани по прекрасен начин от д-р Менделсон точно в книгата "Признанията на един лекар-еретик".
И във връзка с предния ми пост - вижте какви истории разказват хората в Петицията срещу задължителната имунизация. Докато не се включим с активни действия, всички тези ударени - не от Съдбата, а от алопатията - хора само ще си казват: "На тях им е широко около врата, те нямат дете-инвалид в къщи; сложат един подпис, почешат си егото, някои проронват по една сълза и забравят." А истината е не, че ние ще помогнем на тях - те помагат на нас и го правят по най-човешкия начин, излагайки болката си пред непознати хора, рискувайки да бъдат упреквани, съжалявани, обявявани за луди... Не бива да сме прасета, които хранят с бисери, трябва да ценим техните бисери... Премахването на задължителността на имунизациите няма да спаси техните деца, а чуждите.
Красимира пита "Няма ли някой от лекарите да ни подкрепи..." Защо хора със здрав разум, правилни принципи и водени от любов, се нуждаят от подкрепата на лекарите? С какво лекарите са нещо повече от вас, хора? Ако имате нужда от господар, потърсете го в лицето на детето си, на свещеника, на домашния си любимец, ако щете, но не подарявайте на лекарите правото да господаруват на вашия дух!
То пак не стана кратко, ама ще поспра за малко, че ще взема да кажа нещо, за което да ми отнемат лекарската диплома. И тогава няма да мога да практикувам хомеопатия. Което е другият ми трън в петата...И за което пак вие имате думата...
|
|
|
|
« Последна редакция: Ноември 12, 2008, 06:11:14 от Румен »
|
Активен
|
|
|
|
Passiflora
Друид

Неактивен
Усмивка!
|
 |
« Отговор #28 -: Ноември 08, 2008, 03:42:16 » |
|
Красимира пита "Няма ли някой от лекарите да ни подкрепи..." Защо хора със здрав разум, правилни принципи и водени от любов, се нуждаят от подкрепата на лекарите? С какво лекарите са нещо повече от вас, хора? Ако имате нужда от господар, потърсете го в лицето на детето си, на свещеника, на домашния си любимец, ако щете, но не подарявайте на лекарите правото да господаруват на вашия дух!
Питам като човек преминаващ през подобна трансформация и родител, желаещ най-доброто за детето си. Зная през какви страхове и съмнения съм минала, още повече, че единият ми дядо беше болен от детски паралич. За това и не съм отхвърлила ваксините с лека ръка. Просто като родител щях да съм много по-уверена в решението си да не разрешавам да ваксинират детето ми, ако същото ме беше посъветвало медицинско лице. За моя радост вече намерих няколко такива (включително и вие) и съм решила да отстоявам решението си. Но за съжаление вече сме сложили повечето, остават последните две реимунизации за полиомиелит.
|
|
|
|
« Последна редакция: Ноември 12, 2008, 02:23:56 от Красимира »
|
Активен
|
|
|
|
LOVE & JOY
Модератор
Приор

Неактивен
Публикации: 554
ще наредя пасианса
|
 |
« Отговор #29 -: Ноември 10, 2008, 03:40:19 » |
|
Трябва да направим една инвазия на виртуалното пространство, както си му е редът. ;D
|
|
|
|
« Последна редакция: Ноември 20, 2008, 08:16:32 от JOY »
|
Активен
|
|
|
|
|