|
Deepinside
|
 |
« -: Август 09, 2011, 03:21:57 » |
|
"Който не обича да учи, да работи, оправдава се с отслабване на зрението си. От какво отслабват очите? От неправилен живот, от неправилни мисли, чувства и постъпки. За да усили зрението си, човек трябва да подобри мислите и чувствата си не по външен, но по вътрешен, духовен начин. Когато мислите, чувствата и постъпките на човека са чисти, той не се страхува, не се тревожи и безпокои. Каквито болести да дойдат, той остава неуязвим. И да заболее, болестта ще мине и замине, не остава никакви следи. Коя е причината за това? — Чистата кръв. Следователно, за да издържате на болести и страдания, да се справяте лесно с противоречията си, изчистете мислите, чувствата и постъпките си. Това е тъй наречената вътрешна чистота. Който има тази чистота в себе си, кръвта му е чиста. Здравето, силата и разположението на човека се дължат на чистата кръв. В това отношение са правени много опити. Вкарвани са холерни бацили в човека с чиста кръв, но той не заболял. Онези, на които очите са отслабнали, всяка вечер, преди да си легне, да отправя погледа си нагоре, не да си дига главата, но очите си да движи. Вземете ясновидците, правят също упражнение. На онзи ясновидец, очите са обърнати нагоре. Гледам онези хора, които са ангажирани със земята, гледат надолу. Избягвайте гледането надолу. Колкото гледаш надолу, трябва толкоз да гледаш нагоре. Колкото гледаш наляво, толкоз трябва да гледаш надясно. Трябва да има движение на очите, за да не отслабват. Сега: Да ви накарам да си направите упражненията. Ще кажете: «Какво си върти очите?» - «Какво си завъртял очите?» - Всичките хора страдат, че не си въртят очите, а си въртят главата. А в природата окото трябва да се върти. Докато се върти окото добре, туй око е здраво. Тогава мускулите на очите се развиват. Понякой път, ако си упражнявате добре очите, ако вашите очи са в нормално състояние, много от съвременните препятствия или неразположения на вашия Дух ще изчезнат. Много от състоянията се дължат на очите, които не се движат както трябва.
Като станете сутрин, не си дигайте главата нагоре, но си дигнете очите нагоре, после надолу, наляво и надясно.
Като усилва външното зрение, с него заедно човек усилва и вътрешното си зрение. Физическото зрение е ограничено, духовното – неограниченно.
Освен двете очи на човека, има и трето око, от което излиза Божествената светлина и което показва на човека, как трябва да гледа. Физическите очи на човека са необходими, но ако третото око не е зад тях, човек нищо не би могъл да предаде на ближния си, на своя брат. http://prirodno-lechenie.blogspot.com/2009/08/blog-post_10.html
|
|
|
|
« Последна редакция: Август 09, 2011, 03:31:04 от Deepinside »
|
Активен
|
|
|
|
Андреана
Старши Друид

Неактивен
Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат
|
 |
« Отговор #1 -: Август 11, 2011, 05:06:39 » |
|
Е стига цитати де! Дай, да поговорим за третото око наистина. 
|
|
|
|
|
Активен
|
С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.
|
|
|
|
Deepinside
|
 |
« Отговор #2 -: Август 12, 2011, 06:55:41 » |
|
Е стига цитати де! Дай, да поговорим за третото око наистина.  важно е да се практикува, не само да говорим:)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
апулей
Бард

Неактивен
|
 |
« Отговор #3 -: Август 18, 2011, 11:39:27 » |
|
Чела съм разни неща за чакрите и третото око. Голяма каша  за мен. С риск да наговоря пълни глупости, а няма да ми се случи за първи път, ще споделя каквото ме е впечетлило от всичко прочетено. Жлезите с вътрешна секреция подържат баланса на тялото, всички животворни "нектари" секретирани от жлезите са важни за развитието и правилното функциониране на тялото, Йогите съзнателно стимулират някои жлези, по този начин пристигат сигнали до мозъка, които събуждат определени центрове в него. Жлезите намиращи се в главата са били по големи, като размер в миналото и са по големи у духовните хора дес,( но не само у тях) и се е смятало, че те доставят светлина до всички органи в тялото. Жлезите са лесно възбудими, само с мисъл за определеното място на тялото вече има възбуда, за тантристите в третото око е духовния екстаз, наподобяващ секуалния но в пъти по силен и отсъства сексуалното. Смята се, че неправилната възбуда може да наруши сериозно баланса на тялото. Когато събуждаме епифизата- третото око, неговите нектари, карат човека да вниква в дълбочина в различните ситуации, вниква в подтекста на нещата, улесява анализирането и предвиждането на това което следва, затова са го нарекли трето око. Врачките казват че виждат чрез него и може би е правилно да се каже така. Шеста чакра и седма която е в центъра на главата са висши чакри влияещи най-силно на духовото ни развтие.  Стига толкова.... 
|
|
|
|
|
Активен
|
Gurudevo Charanam
|
|
|
|
Deepinside
|
 |
« Отговор #4 -: Септември 23, 2011, 02:16:51 » |
|
Чела съм разни неща за чакрите и третото око. Голяма каша  за мен. С риск да наговоря пълни глупости, а няма да ми се случи за първи път, ще споделя каквото ме е впечетлило от всичко прочетено. Жлезите с вътрешна секреция подържат баланса на тялото, всички животворни "нектари" секретирани от жлезите са важни за развитието и правилното функциониране на тялото, Йогите съзнателно стимулират някои жлези, по този начин пристигат сигнали до мозъка, които събуждат определени центрове в него. Жлезите намиращи се в главата са били по големи, като размер в миналото и са по големи у духовните хора дес,( но не само у тях) и се е смятало, че те доставят светлина до всички органи в тялото. Жлезите са лесно възбудими, само с мисъл за определеното място на тялото вече има възбуда, за тантристите в третото око е духовния екстаз, наподобяващ секуалния но в пъти по силен и отсъства сексуалното. Смята се, че неправилната възбуда може да наруши сериозно баланса на тялото. Когато събуждаме епифизата- третото око, неговите нектари, карат човека да вниква в дълбочина в различните ситуации, вниква в подтекста на нещата, улесява анализирането и предвиждането на това което следва, затова са го нарекли трето око. Врачките казват че виждат чрез него и може би е правилно да се каже така. Шеста чакра и седма която е в центъра на главата са висши чакри влияещи най-силно на духовото ни развтие.  Стига толкова....  Нещо такова:) важно е с какви методи се активират и да не е насилствено- просто да се стане ясновидец.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Андреана
Старши Друид

Неактивен
Земята не принадлежи на хората. Те й принадлежат
|
 |
« Отговор #5 -: Октомври 16, 2011, 04:35:48 » |
|
То така лесно не се става ясновидец, иначе всички да бяхме такива до сега. Но за всичко останало съм съгласна от горе написаното.
|
|
|
|
|
Активен
|
С годините навярно променена,отхвърляна,отчаяна,сломена, и весела и тъжна,мълчалива,безкруполна,надменна,горделива,достъпна в мигове на доверчивост,неузнаваема във своята свенливост,това съм аз-човекът и жената,за себе си безкрайно непозната.
|
|
|
|