novosemeistvo.bg
Май 23, 2012, 11:53:22 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Как да съхраним дълго блажна боя, грунд или лак  (Прочетена 516 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
newage
Наблюдател
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 28

« -: Октомври 24, 2011, 11:01:54 »

На кого не се е случвало да купи боя или лак и да използва малка част. След няколко месеца отново ти потрябва, но като отвориш кутията откриваш, че всичко се е втвърдило на дъното и става само за боклука.

На мен също ми писна да изхвърлям кутии със скъпа боя и се сетих  thinkerg за съвета на един фотограф от 80-те, който ми казваше да съхранявам проявителя и фиксажа в пластмасови шишета, за да не се окисляват.

Идеята е, че като сложиш нещо в шишето, го стискаш, докато течността стигне до ръба и затваряш плътно капачката. Така вътре не остава въздух, съответно няма окисляване.

Опитах този номер с алкиден грунд и блажни бои и да, работи!  thumbsup Грунда си седи течен вече трета година в шишето и дори не се е сгъстил! Същото е и с яхтения лак.

Ето нагледно как съхранявам лак в бутилка от кока-кола:
Активен
OMega
Центрирана
hidden
Старши Друид
Неактивен Неактивен

Публикации: 302

« Отговор #1 -: Октомври 26, 2011, 10:38:02 »

По-интересно е откъде се намират бутилки от кока-кола у вас?
Активен

"Вземи най-хубавото от изтичащото време, живей в настоящия миг и най-ясно от всички ще прозреш мъдростта. Ако погледът ти е замъглен от света на миналото и от света на бъдещето, вече не живееш във вечността, а в ограничения свят. Затова бъди тук и сега."
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: